Mostar veceras?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
everybody hurts

Post by everybody hurts »

Pitanje za mostarca....

Jedan lik iz mostara mi je rekao da je odredjena grupa sa istocne strane(bosnjaka ilitiga brazilaca :P) dosla daleko na zapadnu stranu,provocirajuci, i tad su ih ovi zaganjali, a da je policijski izvjestaj poceo od trenutka kada su hrvati poceli lomiti sve na spanskom trgu....

Koliko ima tu istine???

btw. ne pravdam nikoga, samo pitam.... 8-)
Sinapsa

Post by Sinapsa »

spongebob wrote:
valterbranisarajevo wrote::( :x

Hitno ! Zakon o sprjecavanju nasilja, huliganstva, nacionalizma i sovinizma na sportskim dogadjajima !

Iako ovo nije bilo direktno na nekoj utakmici, vjerovatno su glavni organizatori oni koji bi to ucinili i tamo!

Ovako, za pretpostaviti je da ce ovo zavrsiti sa par prekrsajnih prijava izrazenih u simbolicnim novcanim kaznama koje nece biti nikakva opomena.

Uglavnom mislim da teza da je sve ovo napravljeno kao predizborno trpanje naroda u jednonacionalne torove nije daleko od istine. :(

A ko je kriv? Ne znam nisam bio tamo, ali prateci sve sta se desava mislim da su navijaci Veleza najmanje nacionalno opterecena navijacka grupa u cijeloj BiH, pa mi se logicki namece zakljucak da je fitilj zapaljen sa zapadne strane. :shock:
nama HITNO treba dobro placen, efikasan i profesionalan odred u svakom gradu koji ce blagovremeno sprecavati ovakve stvari. ali nam onda trebaju i sudovi koji ce ovo huliganstvo odgovarajuce kazniti. Ali kod nas je etnija iznad profesije, veze iznad znjanja i sposobnosti, citav taj sistem je naopak i zato je kod nas moguce ama bas sve. Sta mislite, zasto se u Njemackoj dosad (osim frke tradicionalno lose disciplinovanih navijaca engleske u frankfurtu) nije desilo ama bas nista??? Narod je stoka, pa bilo to kod nas ili u Njemackoj. Samo je potreban efikasan zakon i njegovo stvarno sprovodjenje.

Zao mi je tih ljudi koji su nevino stradali u Mostaru...Svaka pobjeda/poraz susjednih zemalja potrese BIH. To je lose i na to treba da se utice. Da je nas parlament savjestan kao sto nije, to bi im bio dovoljan razlog da sazovu vanrednu sjednicu i da donesu odgovorajace mjere. Ali mi nismo normalna drzava i to ocito nikom vise ne smeta
Kako "stvari" ljepse zvuce kad se upakuju u celofan :(
mostarac

Post by mostarac »

everybody hurts wrote:Pitanje za mostarca....

Jedan lik iz mostara mi je rekao da je odredjena grupa sa istocne strane(bosnjaka ilitiga brazilaca :P) dosla daleko na zapadnu stranu,provocirajuci, i tad su ih ovi zaganjali, a da je policijski izvjestaj poceo od trenutka kada su hrvati poceli lomiti sve na spanskom trgu....

Koliko ima tu istine???

nimalo. Nered je poceo kad su oni dosli na spanski trg i uputili se prema titvom mostu i poceli kamenovat ljude u obliznjem kaficu i rusit sve pred sobom, a pitanje koje ovi postavljaju kako je moguce da ih je 200 ljudi sacekalo je vrlo jednostavno. 150 metara nize je Titova Vila gdje u svakom trenutku imate 200-300 ljudi, a ni Fejiceva ulica nije daleko, a to su centralna okupljalista ljudi.
semso poplava

Post by semso poplava »

mostarac wrote:

Koliko ima tu istine???

nimalo. Nered je poceo kad su oni dosli na spanski trg i uputili se prema titvom mostu i poceli kamenovat ljude u obliznjem kaficu i rusit sve pred sobom, a pitanje koje ovi postavljaju kako je moguce da ih je 200 ljudi sacekalo je vrlo jednostavno. 150 metara nize je Titova Vila gdje u svakom trenutku imate 200-300 ljudi, a ni Fejiceva ulica nije daleko, a to su centralna okupljalista ljudi.
E svaka cast care!
Dobro ste ih sacekali a ranjeni momak se zove Omar a ne Amarildo ili Zvone!
A mahalu sam spomenuo misleci na istocni dio grada uopste a ne na istoimeni kvart Mostarski!
Nego slijedeci put kad ovi majmuni krenu na vas vi se lagano ispalite kuci kao ono:
Kasno je maajke mi vidimo se sutra
pa mozda onda nece niko biti RANJEN
Goran_35

Post by Goran_35 »

Mene nervira sto novinari rabe rijec "huligani"???

Kakvi su to "fudbalski huligani" koji opkole gimnaziju i prijete da ce je zapaliti? Zasto se stvari ne nazivaju pravim imenima a to su- teroristi i fasisti?
mostarac

Post by mostarac »

semso poplava wrote:
mostarac wrote:

Koliko ima tu istine???

E svaka cast care!
Dobro ste ih sacekali a ranjeni momak se zove Omar a ne Amarildo ili Zvone!
A mahalu sam spomenuo misleci na istocni dio grada uopste a ne na istoimeni kvart Mostarski!
Nego slijedeci put kad ovi majmuni krenu na vas vi se lagano ispalite kuci kao ono:
Kasno je maajke mi vidimo se sutra
pa mozda onda nece niko biti RANJEN
prvo ja nisam nikog cekao niti cu. jednostavno nije moj nacin izrazavanja. drugo to sto neko koristi vatreno oruzje samo govori u prilog cinjenici ko je dosao da izaziva nerede i kako je to sve pocelo i ko je tu kriv. kakvi "navijaci" nose pistolje. trece ta banda fasista je zasluzila degenek i dobila je adekvatno svojim zaslugama ako se razumijemo, a to sto je momak ranjen nema veze nikakve sa tim ko je dobio a ko nije degenek. i sta predlazes? da napravimo linije fronta, je li? Inace glupo je raspravljati o tome ko je dobio vise degeneka, ali eto.
libertyBiH

Post by libertyBiH »

Cuj budale, ispalite se i pustite ih nek lome,eh svasta.....
Ti kao neznas koliko treba da naplatis stetu od osiguranja. :-) ...Utoku nije niko imao pro sebi ali neka vidjecemo ih sledeci put....forza Japan.. 8)
mostarac

Post by mostarac »

nadam se da sljedeceg puta nece biti :(
Eshek

Post by Eshek »

Ne želim da pravdam ultraše jer mislim da su, blago rečeno, govna kakvih nema nadaleko...

Međutim, i na Istočnoj strani ima par "padobranaca" koji traže svaku priliku da premlate nekoga "ustašu".

Boli njih qrc šta će se desiti poslije toga, jer nemaju djecu koja idu u školu, porodice ni posla na zapadnoj strani, ali time uvaljuju ljude koji imaju nešto od toga tamo.

Samo ih sve okupiti i zatvoriti na stadion, pa neka se pokolju! Ionako zbog makljaže dolaze na utakmice...
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Treba otvoreno pricati o svim problemima. Nedavno je u novinama bio clanak o tome kako su srednjoskolci sa zapadne strane dobili batine i da im je psovana ustaska majka. Naravno kretena ima na svim stranama. Doduse negdje vise negdje manje.

Ali ja opet ponavljam da su sve navijacke skupine nacionalno neopterecene kao sto je Velezova, mi bi bili davno Svicarska. :)

A sta je rijesenje za Mostar? Umjesto mutave koalicije SDA - HDZ, SDP, ali na zalost jos ce mnogo vode proteci Neretvom dok se narod opameti. :(
Hendrix

Post by Hendrix »

Ja organa reda majko mila.Skupe se kreteni iz srednje škole i prijete javno da će nešto paliti :? Pa to treba pendrekom po glavi odmah da mu se triput mozak preokrene pa da razmisli malo.Sad huligani ispadoše sila nebeska,mogu radit šta hoće,žalosno.
Reina

Post by Reina »

zasto je policija bila inertna :?
mostarac

Post by mostarac »

Eshek wrote:Ne želim da pravdam ultraše jer mislim da su, blago rečeno, govna kakvih nema nadaleko...

Međutim, i na Istočnoj strani ima par "padobranaca" koji traže svaku priliku da premlate nekoga "ustašu".

Boli njih qrc šta će se desiti poslije toga, jer nemaju djecu koja idu u školu, porodice ni posla na zapadnoj strani, ali time uvaljuju ljude koji imaju nešto od toga tamo.

Samo ih sve okupiti i zatvoriti na stadion, pa neka se pokolju! Ionako zbog makljaže dolaze na utakmice...
Sa tvojim postom se slazem i naravno da ni na istoku nisi nevinasca i tu nema sumnje. Medjutim u ovom slucaju nisu nista krivi i jos jedna stvar koja je veoma bitna a to su tzv "hrvatski" mediji plasirali jedva docekavsi izjavu potpparola MUP-a, da je u Mostaru bio sukob navijaca. NE, toga u Mostaru nije bilo. Banda koja se be predstavlja kao navijace hrvatske je posla na istocnu stranu i sukobila se sa GRADJANIMA a ne sa bilo kakvim navijacima. Dakle ovde nije bilo navijackog sukoba i nema govora o tome, ali tzv. hrvatski mediji zele na taj nacin podijeliti krivicu i ne zele pokazati pravog krivca.
zzzzz

Post by zzzzz »

valterbranisarajevo wrote:
zzzzz wrote:
mostarac wrote:Ero seres ti s oprostenjem. 3 sata djeca nisu mogla izaci iz skole od razularenih manijaka koji su ih cekali ispred i koji su htjeli uci u skolu. Direktor je zakljucao vrata, a niko nista ne preuvelicava. Je li preuvelicavanje i upucani momak, i ovo nije prvi put., Kad god igra hrvatska reprezentacija ta banda upuca nekog na istocnoj strani. Sjetimo se samo kako je zavrsio prolaz hrvatske u polufinale u francuskoj - dvoje mrtvih ako se ne sjecas. Ono sto ti banditi rade u mostaru je fasizam, ali srecom ovaj put nisu prosli nekaznjeno. Dobili su batine kakavih ce se jos dugo sjecati., Ne podrzavam takav nacin rjesavnja problema, ali sto su trazili to su i dobili.
mostarac, koliko znam ta gimnazija nije tako daleko od linije razdvajanja. Ne kontam kako su ovi iz istocnog dijela dozvolili da djeca strahuju tri sata u skoli??

Ako nas 92' nije naucila nece nista. Sila boga ne moli i zao mi je sto Bosanci nemaju razvijen taj kult oruzija jer ce nam sigurno trebati u buducnosti.
Poslije ce se neko pitati zasto se desavaju provokacije u Sarajevu ili Zenici a mrznja se samo potpiruje, posebno je osjetljivo kad su djeca u pitanju

Jezik pregrizao dabogda ! :x
He, he, grizli su jezik i prije mene od 41' do 91' pa to nije pomoglo.

Belfast vec vijekovima ima situaciju slicnu mostarskoj pa se nista nije promijenilo ni ulaskom u EU, niti time sto danas zive bolje, tako da sam skeptik po pitanju Mostara i BiH. Ostacemo zajedno ali daleko od toga da cemo zivjeti u ljubavi.

Goran B. je supcic ali mu je dobra i istinita ona "ovdje kome ne porastu zubi, kukala mu mati"
ero_sa_onog_svijeta

Post by ero_sa_onog_svijeta »

mostarac wrote:Ero seres ti s oprostenjem. 3 sata djeca nisu mogla izaci iz skole od razularenih manijaka koji su ih cekali ispred i koji su htjeli uci u skolu. Direktor je zakljucao vrata, a niko nista ne preuvelicava. Je li preuvelicavanje i upucani momak, i ovo nije prvi put., Kad god igra hrvatska reprezentacija ta banda upuca nekog na istocnoj strani. Sjetimo se samo kako je zavrsio prolaz hrvatske u polufinale u francuskoj - dvoje mrtvih ako se ne sjecas. Ono sto ti banditi rade u mostaru je fasizam, ali srecom ovaj put nisu prosli nekaznjeno. Dobili su batine kakavih ce se jos dugo sjecati., Ne podrzavam takav nacin rjesavnja problema, ali sto su trazili to su i dobili.
:lol: :lol: :lol:
šta ? djeca bila tri sata u školi i još ihumalo nisu zapalili? :lol: :lol: :lol:
i zaključana vrata spriječila manijake?? :lol:
ja se sjećam kad je Hrvatska prošla u polufinale u Francuskoj, i da su tada 2 osobe poginule od zalutajući metaka, i naravno da to osuđujem.

Što se tiče batina, neznam ko je dobio batina, a to nije niti važno. Naravno da su ti neredi preuveličani, napuhani od strane medija.

Usput, u Mostaru je pretučen jedan turist koji je nosio dres Prše, i neka gospođa što je imala križ oko vrata.
mostarac

Post by mostarac »

ero_sa_onog_svijeta wrote:
:lol: :lol: :lol:
šta ? djeca bila tri sata u školi i još ihumalo nisu zapalili? :lol: :lol: :lol:
i zaključana vrata spriječila manijake?? :lol:
ja se sjećam kad je Hrvatska prošla u polufinale u Francuskoj, i da su tada 2 osobe poginule od zalutajući metaka, i naravno da to osuđujem.

Što se tiče batina, neznam ko je dobio batina, a to nije niti važno. Naravno da su ti neredi preuveličani, napuhani od strane medija.

Usput, u Mostaru je pretučen jedan turist koji je nosio dres Prše, i neka gospođa što je imala križ oko vrata
.
Usput za ovo zadnje lazes ko pas pozivajuci se na bljesak.info najveceg ratnohuskaca danas u Bosni i Hercegovini. Bljesak je to objavio u nepotpisanom clanku samo da izjednaci krivicu i proizvede jos vecu mrznju, a nikakve dokaze nema za svoj clanak. Svakodnevno zene s krstovima prolaze lijevom obalom i ne znam zasto bi bas neko napao tu zenu. A ovo sa ovim u dresu Prse da nije zalosno bilo bi smjesno. Pazi, tip je australski drzavljanin Robert Jozic koji je u dresu Prse isao na pijacu u istocni Mostar da kupi krompir. Jebote pa ove konstrukcije bi se postidio i Goebels.
Ovo za skolu je istina, ali bljesku to naravno neces procitati, jer sto je Sagolj bio u ratu bljesak je u miru.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

evo clanak sa 24 sata info.tamo pise da su ih ovi iz istocnog zaganjali i da su stigli skroz do velezovog stadiona.
http://www.24sata.info/portal/pregled.php?ArtID=18670
JBT

Post by JBT »

Feral:
BITKA NA NERETVI

Pijem Žuju da prebijem Muju,
Pijem Stellu, evociram Štelu,
Pijem pivo, sve mi tursko krivo
Što ga Kaka zavali ko Baka.

Mostar rušim, u Berlinu pušim,
Nema gola, demoliram kola,
Dok je flaša, bit će i ustaša,
Jebeš obraz, dok proslavljaš poraz!
mostarac

Post by mostarac »

JBT wrote:Feral:
BITKA NA NERETVI

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
senada

Post by senada »

Istraga na Nov@-oj tv, obradjuje 'crnu hroniku' na teritoriji Hrvatske... 'sukladno' sa shematskom koncepcijom, jucer je Istraga prikazala desavanja u Mostaru :shock:
kicky

Post by kicky »

JBT wrote:Feral:
BITKA NA NERETVI

Sve se mijenja samo FERAL ostaje isti. Svaka čast!
Pitam se šta bi mi (protestanti, heretici i anarhisti) bez vas?
-Čitali bi Večernjak i onda bi se bacili s prozora
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Na žalost, kod nas se velika pažnja građana i medija posvećuje samo ružnim dogadjajima i međueničkim incidentima, a pozitivn primjeri međuvjerske i međunacionalne tolerancije, koji nisu tako zanemarljivi, svi guraju pod tepih. :(

Odigrana utakmica između grada Mostara i EUFOR-a (2:0)
Mostar – Na stadionu u Vrapčićima, u organizaciji EUFORA-a, u petak je odigrana utakmica između reprezentacije Mostara i selekcije EUFOR-a. Slavila je ekipa Mostara rezultatom 2:0, a golove su postiglli prvotimac Zrinjskog Igor Žuržinov te kapiten Veleža Đenan Zaimović.

Za reprezentaciju grada, uz članove Veleža, Zrinjskog, Lokomotive i Branitelja, nastupili su i nekadašnji igrači rođenih Sejo Kajtaz, Samir Ćemalović, Saša Ćehajić, te današnji prvotimci Željezničara Admir Kajtaz i Admir Vladavić.

Ekipu su sa klupe vodili Avdo Kalajdžić, Šaćir Jaganjac, Josip Škaro i Nino Tanović, dok je selektor Blaž Slišković utakmicu posmatrao kao gledalac i to u društvu predsjednika dva mostarska premijerligaša, Ahmeda Džubura i Ivana Beusa. S njima u društvu vidjeli smo i mnogo poznatih faca, poput Sedina Tanovića, Veselina Đurasovića, gradonačelnika Ljube Bešlića...

Uprkos činjenici da niej igrao, kapiten reprezentacije BiH i novi igrač Bayera iz Leverkuzena, Sergej Barbarez privukao je največu pažnju prisutnih. Opsjedali su ga domaći navijači, ali i pripadnici EUFOR-a, pogotovo oni iz njemačkog kontigenta.

Sergej je na ovoj utakmici izveo početni udarac, te uručio pehar pobjedničkoj, ali i poraženoj ekipi, kao i medalje svim sudionicima utakmice. :)

S IBRULJ

Oslobođenje 18.06.2006.

Peticiju podrške Zakonu o oduzimanju nelegalno stečene imovine možete potpisati na sljedećem linku:

http://www.petitiononline.com/BiH/petition.html
muha_sa

Post by muha_sa »

Dragi moji mostarci--ne dozvolite iznenađenje--danas će Hrvatska zijanit od Japana a šumnjaci iz vašeg grada će na njima svojstven način pokušat proslavit poraz matične im države
JBT

Post by JBT »

Kao sto vec rekoh:
pobijedili ili izgubili - zna se - spontano ce istrcati na ulicu i polomiti sve i svakog.
:oops:
muha_sa

Post by muha_sa »

JBT wrote:Kao sto vec rekoh:
pobijedili ili izgubili - zna se - spontano ce istrcati na ulicu i polomiti sve i svakog.
:oops:
pokušat i po guzici dobit-kao i obično
Post Reply