Ti kao da si upravo sad sa havajske plaze..havaji wrote:nije tebi dobro, pa zaguglaj, stavi u traZilicu zloCini abih nad hrvatima ,moStar, stA ti je bolan, vi cvijece djelili po Mostaru, a prvi nApali....nije pet Hrvata ostalo u istocnom, sve od dobra i multikulti otisli....mostarac_2009 wrote:Mozes li naci makar jedan primjer u Mostaru da je ARBiH uradila jedan zlocin prema zarobljenom vojniku HVO ili prema civilu koji je katolicke vjere?
Kako te nije stid usporedjivati jedan sistematski zlocin koji je dosao sa vrha hrvatske politike prema bosnjacima Mostara i okoline sa nekim slucajem gdje je zarobljeni vojnik HVO osamaren od strane vojnika ARBiH?
Mostar u ratu
-
mostarac_2009
#751 Re: Mostar u ratu
-
havaji
#752 Re: Mostar u ratu
pa nevjerujes ni ti u to sto pises, al pises ...koja je to dijagnoza 
-
PM72
#753 Re: Mostar u ratu
Tromblon wrote:Evo javio se i heroj koji je preživio jednu nož na Žući. Šta li će sad slagat
dobar
-
mostarac_2009
#754 Re: Mostar u ratu
Evo posto malo sporo kontas pa da ti samo tvoju jedinu goru recenicu punu neznanja i neistine analiziramo:
"nije tebi dobro" - Dobro mi je i te kako, ali ne znam je li tebi jer buncas.
"pa zaguglaj" - Nemam ja sta guglati kad sam iz Mostara i bio sam svjedok ustaskim zlocinima u Mostaru.
"stavi u traZilicu" - Nemam potrebe stavljati u trazilicu kad sam bio tamo, a tebi ne bih preporucio "trazilicu" jer vidim da umjesto da "guglas", ti "poskokujes".
"zloCini abih nad hrvatima" - Navedi mi jedan...makar jedan, nasuprot hiljadama ustaskih zlocina u Mostaru, prema jednom civilu katoliku? I ne spominji mi Vares, Konjic, itd....kako imate obicaj okretati film.
"vi cvijece djelili po Mostaru" - Cvijece nije moglo ni opstati u "istocnom" Mostaru jer su ga vasi bojovnici poravnali sa zemljom. A to malo katolika sto je zivjela tu i njih ste gadjali granatama.
"nije pet Hrvata ostalo u istocnom" - S obzirom da je "istocni" Mostar uglavnom stariji dio grada i prije rata nije bilo puno katolika u tom dijelu grada. Pocetkom maja (1993) sklopljen je mir na par dana kako bi ustase pokupili ono malo katolika sa "istocne" strane jer su znali da gdje god bace tada granatu, da ce pogoditi cilj (citaj bosnjaka).
"sve od dobra i multikulti otisli" - Niko ih nije tjerao, to se zahvali Tudjmanuu zato sto je htio "seobu naroda".
I jedna za kraj....boga ti, ne brukaj se. Kad te citam isto kao da nastojis kurvu kojoj je 1000 kilometraza pretvoriti je u nevinu djevicu spremnu za udaju.

"nije tebi dobro" - Dobro mi je i te kako, ali ne znam je li tebi jer buncas.
"pa zaguglaj" - Nemam ja sta guglati kad sam iz Mostara i bio sam svjedok ustaskim zlocinima u Mostaru.
"stavi u traZilicu" - Nemam potrebe stavljati u trazilicu kad sam bio tamo, a tebi ne bih preporucio "trazilicu" jer vidim da umjesto da "guglas", ti "poskokujes".
"zloCini abih nad hrvatima" - Navedi mi jedan...makar jedan, nasuprot hiljadama ustaskih zlocina u Mostaru, prema jednom civilu katoliku? I ne spominji mi Vares, Konjic, itd....kako imate obicaj okretati film.
"vi cvijece djelili po Mostaru" - Cvijece nije moglo ni opstati u "istocnom" Mostaru jer su ga vasi bojovnici poravnali sa zemljom. A to malo katolika sto je zivjela tu i njih ste gadjali granatama.
"nije pet Hrvata ostalo u istocnom" - S obzirom da je "istocni" Mostar uglavnom stariji dio grada i prije rata nije bilo puno katolika u tom dijelu grada. Pocetkom maja (1993) sklopljen je mir na par dana kako bi ustase pokupili ono malo katolika sa "istocne" strane jer su znali da gdje god bace tada granatu, da ce pogoditi cilj (citaj bosnjaka).
"sve od dobra i multikulti otisli" - Niko ih nije tjerao, to se zahvali Tudjmanuu zato sto je htio "seobu naroda".
I jedna za kraj....boga ti, ne brukaj se. Kad te citam isto kao da nastojis kurvu kojoj je 1000 kilometraza pretvoriti je u nevinu djevicu spremnu za udaju.
-
havaji
#755 Re: Mostar u ratu
jedi sto laze je ovaj mostar2009,nevjeruje ni on u mantre sto pise....Tromblon wrote:Evo javio se i heroj koji je preživio jednu nož na Žući. Šta li će sad slagat
a sto se tice zuci, ja prezivio, jednu dvije, nebitno, kolko vasih nije ni prismrdilo, bilo u civilnoj, mjesnoj zajednici,radnoj obavezi, imalo papire da je nesposobno....
-
mostarac_2009
#756 Re: Mostar u ratu
Zaboravio sam dodati jos ono "prvi napali"....
Jeste "prvi smo napali", isto kao sto smo sami sebe gadjali granatama

Jeste "prvi smo napali", isto kao sto smo sami sebe gadjali granatama
-
mostarac_2009
#757 Re: Mostar u ratu
havaji wrote:jedi sto laze je ovaj mostar2009,nevjeruje ni on u mantre sto pise....Tromblon wrote:Evo javio se i heroj koji je preživio jednu nož na Žući. Šta li će sad slagat
a sto se tice zuci, ja prezivio, jednu dvije, nebitno, kolko vasih nije ni prismrdilo, bilo u civilnoj, mjesnoj zajednici,radnoj obavezi, imalo papire da je nesposobno....
Izvini, na kojem jeziku ti pises, jer pola te ne razumijem? Mora da su ti u Grudama napisali ministarsku diplomu
-
havaji
#758 Re: Mostar u ratu
ti pises eseje, tacno se vidi utjecaj Travnickog univerziteta....mostarac_2009 wrote:havaji wrote:jedi sto laze je ovaj mostar2009,nevjeruje ni on u mantre sto pise....Tromblon wrote:Evo javio se i heroj koji je preživio jednu nož na Žući. Šta li će sad slagat
Izvini, na kojem jeziku ti pises, jer pola te ne razumijem? Mora da su ti u Grudama napisali ministarsku diplomu
-
mostarac_2009
#759 Re: Mostar u ratu
Eh ako ti je jedna recenica esej onda vala nisi zasluzio ni grudjansku diplomu 
-
havaji
#760 Re: Mostar u ratu
manje mantraj, vise cinjenica:mostarac_2009 wrote:Zaboravio sam dodati jos ono "prvi napali"....
Jeste "prvi smo napali", isto kao sto smo sami sebe gadjali granatama![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
• Muslimansko-hrvatski sukob u Mostaru nije počeo 09.05.1993. kao datum početka sukoba uzima se 18.04.1993. kada je u noći 17. na 18. travnja iz zasjede ubijen Ivica Talić, pripadnik HVO-a. Do spomenutog 09.05. dogodilo se više incidenata, s kojima se kršio sporazum Boban – Izetbegović, potpisan u Zagrebu, o čemu svjedoči i dopis Jadrana Topića tadašnjem vodstvu SDA, nakon što je tzv. ABiH zatvorila most kod Bristola (dokument 4 iz priloga). • Ne postoji niti jedan pisani dokument, niti službena zabilješka koja bi ne samo potvrdila i dokazala, nego i minimalno dala naznaku kako su HZHB i HVO strateški i unaprijed planirano pristupili sukobu sa tzv. ABiH. S druge strane, postoje brojni dokumenti koji govore kako je muslimansko vodstvo sustavno pristupilo sukobu sa Hrvatima i HVO-om. Samo ćemo navesti pojedine (svi datiraju prije 09.05.1993.): 1. Direktiva Sefera Halilovića od 25.02.1992. koja govori o „ekstremnom krilu HDZ-a“ kao agresoru (dokument 5); 2. Službena zabilješka općinskog štaba Kiseljak od 05.08.1992. koja naređuje „pojačanu kontrolu, praćenje, izviđačke radnje“ kako protiv agresora, tako i HVO-a“ (dokument 6); 3. Zapovijed Envera Hadžihasanovića iz 20.01.1993. koja naređuje pripadnicima ABiH da se ne bave politikom i ne iniciraju sukobe sa HVO-om prije vremena. „Za sukobe u svim gradovima HZHB je još preuranjeno“(dokument 7); 4. Izvješće Arifa Pašalića od 02.05.1992. koje govori o „uvezivanju sa spavačima iz redova HVO-a“, s ciljem onemogućavanja dovođenja pojačanja protiv agresora (srpskog), a u cilju slabljenja drugog agresora (hrvatskog) „vis a vis“ budućih vojnih aktivnosti (Dokument 8 i 9) 5. Zamolba za neometan prolaz „humanitarnim organizacijama“ arapskog porijekla na lijevu obalu grada, za koje se kasnije ispostavilo da su kriomice dostavljale naoružanje i uvozile mudžahedine i na područje Mostara (dokument 10).
-
PM72
#761 Re: Mostar u ratu
Mostarac,
Nemoj se puno naduravati sa ovim kockastim šovinistom.
-
havaji
#762 Re: Mostar u ratu
u pravu sam, travnicki faks, nista ne kontas, esej su tvoji postovi, mislis da ako napises roman da ce svi pomislit to je to , u lazi su kratke noge i dugacki postovi hahamostarac_2009 wrote:Eh ako ti je jedna recenica esej onda vala nisi zasluzio ni grudjansku diplomu
-
havaji
#763 Re: Mostar u ratu
kakav si ti sovinista?prijavljen siPM72 wrote:Mostarac,
-
mostarac_2009
#764 Re: Mostar u ratu
Samo me je dobro nasmijao sa svojim provalama i glupostima.PM72 wrote:Mostarac,
-
PM72
#765 Re: Mostar u ratu
havaji wrote:kakav si ti sovinista?prijavljen siPM72 wrote:Mostarac,
-
mostarac_2009
#766 Re: Mostar u ratu
Ovaj gore je tipicni primjer da je...havaji wrote:u pravu sam, travnicki faks, nista ne kontas, esej su tvoji postovi, mislis da ako napises roman da ce svi pomislit to je to , u lazi su kratke noge i dugacki postovi hahamostarac_2009 wrote:Eh ako ti je jedna recenica esej onda vala nisi zasluzio ni grudjansku diplomu

-
havaji
#767 Re: Mostar u ratu
bosnjacko pa da, nije sramota, ima i hrvatsko vidjenje rata u doglodima , gdje juka izazvao sukob, sad sta je stvarno bilo, nece me ubjedit clanci iz oslobodjenja, vise vjerujem svom.komadantu
-
havaji
#768 Re: Mostar u ratu
evo crkajemo od smjeha, bolje ti je da se bavis stand up komedijom, dobro ti ide s ovim esejima sto pises gluposti ,sega si, buducnost ti je u provalama ,samo naprijed...mostarac_2009 wrote:Ovaj gore je tipicni primjer da je...havaji wrote:u pravu sam, travnicki faks, nista ne kontas, esej su tvoji postovi, mislis da ako napises roman da ce svi pomislit to je to , u lazi su kratke noge i dugacki postovi hahamostarac_2009 wrote:Eh ako ti je jedna recenica esej onda vala nisi zasluzio ni grudjansku diplomu
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
mostarac_2009
#769 Re: Mostar u ratu
Provala si sam od sebe.
-
tetejac
#770 Re: Mostar u ratu
Evo malo čitam forum pa mi ovo zapade za oko. A ti si kao nešto bolji od ovog havajca? Tebe nije stid? Prozivaš direktno Hrvate za pad Igmana i Istočne Bosne. Raspitaj se malo kod tvojih Hercegovaca kako su momački zavaljeni na Igmanu i Jahorini pa će ti se oči otvoriti.PM72 wrote:havaji wrote:kakav si ti sovinista?prijavljen siPM72 wrote:Mostarac,
Nemoj se puno naduravati sa ovim kockastim šovinistom.![]()
kome? Moderaciji? Grohotom se smijem.Za šta si me prijavio? za "kockasti šovinista" ? Pa nego šta si? Bio si s nama ,znaš kako je sve bilo i sad je naša priča za tebe "bošnjačko viđenje"? Kako te bolan nije stid?
-
havaji
#771 Re: Mostar u ratu
ma on je svakom loncu poklopac, provalio ga je vec neko da se javlja na svaku temu i soli pamet i uz to vrijrdja ako mu kazes da nije tako, sovinista onaj mali s dna kace, takvi su davno procitani
-
PM72
#772 Re: Mostar u ratu
nakon upozorenja moderatora da si provaljen ti opet po starom? Pametnom je i išaret dosta...
- stakasa
#773 Re: Mostar u ratu
Ko je bolan prvi napao, sta pricas? Prije samog rata je Hrvata na istocnoj strani bilo minimalno a koliko znam protjeran nije nijedanhavaji wrote:nije tebi dobro, pa zaguglaj, stavi u traZilicu zloCini abih nad hrvatima ,moStar, stA ti je bolan, vi cvijece djelili po Mostaru, a prvi nApali....nije pet Hrvata ostalo u istocnom, sve od dobra i multikulti otisli....mostarac_2009 wrote:Mozes li naci makar jedan primjer u Mostaru da je ARBiH uradila jedan zlocin prema zarobljenom vojniku HVO ili prema civilu koji je katolicke vjere?
Kako te nije stid usporedjivati jedan sistematski zlocin koji je dosao sa vrha hrvatske politike prema bosnjacima Mostara i okoline sa nekim slucajem gdje je zarobljeni vojnik HVO osamaren od strane vojnika ARBiH?
- stakasa
#774 Re: Mostar u ratu
Juka je vashavaji wrote:bosnjacko pa da, nije sramota, ima i hrvatsko vidjenje rata u doglodima , gdje juka izazvao sukob, sad sta je stvarno bilo, nece me ubjedit clanci iz oslobodjenja, vise vjerujem svom.komadantu
-
invincible1921
#775 Re: Mostar u ratu
Opet upadaju sa provokacijama
Ova prica ko je koga prvi napao je ispricana bar 100 puta,,,,
Armija je imala bar 10 razloga da ne znaju koji je vazniji od kojeg da ostane u miru sa HVO. Pa o cemu pricamo pogledajte samo ustupke koje je ARBIH uradila prema HVOu kako bi se sukob izbjego...
Pored sto cinjenica koje su dokazane, pisao sam i ja i mnogi drugi ovdje iskustva koja licno znaju , al ne vrijedi. Imaju ljudi svoju historiju sta da ti kazem..
I ono malo hrvata sto je bilo na istocnoj strani je samo otislo ..bar svi oni koji su znali sta se sprema. Sa druge strane naprimjer u mojoj i dvije susjedne zgrade omjer stanovnistva bio bar 70-30 u korist bosnjaka...nakon tih majskih dana nije ostao nijedan....
Za zlocine klasika kao sto sam napisao...hajmo sad izjednacit izlovane slucajeve brutalnosti vojnika ARBIH sa heliodromom, gabelom, dreteljom, itd. Pogledati samo civile na istocnoj strani pred kraj 93 godine i sve ce se samo kazat...
Ova prica ko je koga prvi napao je ispricana bar 100 puta,,,,
Armija je imala bar 10 razloga da ne znaju koji je vazniji od kojeg da ostane u miru sa HVO. Pa o cemu pricamo pogledajte samo ustupke koje je ARBIH uradila prema HVOu kako bi se sukob izbjego...
Pored sto cinjenica koje su dokazane, pisao sam i ja i mnogi drugi ovdje iskustva koja licno znaju , al ne vrijedi. Imaju ljudi svoju historiju sta da ti kazem..
I ono malo hrvata sto je bilo na istocnoj strani je samo otislo ..bar svi oni koji su znali sta se sprema. Sa druge strane naprimjer u mojoj i dvije susjedne zgrade omjer stanovnistva bio bar 70-30 u korist bosnjaka...nakon tih majskih dana nije ostao nijedan....
Za zlocine klasika kao sto sam napisao...hajmo sad izjednacit izlovane slucajeve brutalnosti vojnika ARBIH sa heliodromom, gabelom, dreteljom, itd. Pogledati samo civile na istocnoj strani pred kraj 93 godine i sve ce se samo kazat...