Koliko sam primjetio nisi jer nisi navijač, a i navijaci Sarajeva kad kažu šugavica ne misli se na rat i sve što ide u to.karanana wrote:Jesam ja nazvao grbavicu sugavicom?
Ne sjecam se, moguce, ali sigurno ne u kontekstu i temi o kojoj se ovde raspravlja. Mozda na drugom podforumu. A drugo vezano za temu ostajem pri tome.
Mostar u ratu
-
90minut
#1351 Re: Mostar u ratu
- karanana
#1352 Re: Mostar u ratu
Navijac sam veleza i prije par godina smo imali nekoliko losih iskustava na gostovanjima tamo, a posto je i on navijac mozda se poziva na temu premijer lige ili kupa bih. Moguce je da sam tada rekao sugavica nakon sto nas je njihov sjever pozdravio skandiranjem zrinjski mostar. Ali ne znam zasto me zbog toga proziva ovde na ovoj temi.90minut wrote:Koliko sam primjetio nisi jer nisi navijač, a i navijaci Sarajeva kad kažu šugavica ne misli se na rat i sve što ide u to.karanana wrote:Jesam ja nazvao grbavicu sugavicom?
Ne sjecam se, moguce, ali sigurno ne u kontekstu i temi o kojoj se ovde raspravlja. Mozda na drugom podforumu. A drugo vezano za temu ostajem pri tome.
-
90minut
#1353 Re: Mostar u ratu
Uglavnom navijaci Sarajeva nazivaju grbavicu šugavica, krmetnjak i tako to..karanana wrote:Navijac sam veleza i prije par godina smo imali nekoliko losih iskustava na gostovanjima tamo, a posto je i on navijac mozda se poziva na temu premijer lige ili kupa bih. Moguce je da sam tada rekao sugavica nakon sto nas je njihov sjever pozdravio skandiranjem zrinjski mostar. Ali ne znam zasto me zbog toga proziva ovde na ovoj temi.90minut wrote:Koliko sam primjetio nisi jer nisi navijač, a i navijaci Sarajeva kad kažu šugavica ne misli se na rat i sve što ide u to.karanana wrote:Jesam ja nazvao grbavicu sugavicom?
Moja poenta je da kad provociraju na taj nacin da se uopšte ne misli na rat ili bilo šta drugo ili kad ide pjesma daj mi majko šibicu i kantu benzina da zapalim grbavicu da ne bude zima opet to nema nikakve veze s ratom.
A on te uhvatio na zub jer je navijac Zelje invincible u prijevodu znaci nepobjedivi, a ovo 1921 je godina osnivanja FK Zeljeznicar.
- karanana
#1354 Re: Mostar u ratu
Nije on to spomeno nego manijak1
Nebitno je. Offtopic je
Nebitno je. Offtopic je
-
90minut
#1355 Re: Mostar u ratu
Da totalno nebitno i za ignoriranja ne znam zašto mu odgovaraš na takve gluposti kao da si ti eto povezao to s ratom. 
-
The 51st State
#1356 Re: Mostar u ratu
Iz druge ruke znam da laste nisu mogle vjerovati kako su se linije dole drzale I koliko je zajebano bilo, a nije da su neka bezze jedinica. Dakle, potpuni respekt mostarskim braniocima I u pravu su kad kazu da su slomili kicmu erceg bosne uz gornji vakuf dodao bi, ne bi se imalo sta staviti na pregovaracki sto bez toga.
-
invincible1921
#1357 Re: Mostar u ratu
@90 minut naravno 1921 , manijak od glave do pete 
Nisam ga ja uzeo na zub, ja sam na njegovoj strani
to spominjanje rata u kontekstz dns nema veze ni sa cim 
Ja sam citav rat u mostaru proveo
Nisam ga ja uzeo na zub, ja sam na njegovoj strani
Ja sam citav rat u mostaru proveo
-
invincible1921
#1359 Re: Mostar u ratu
Hajde linije inekako, ali sta tek rec za period od napada HVO i HV na Mostar, znaci period od 9.5. dp 1.7. Skoro dva mjeseca potpuno okruzenje bez hrane lijekova, municije icega, po svim osnovama je bilo da se predamo, ali inat i prkos nisu to dozvolili.The 51st State wrote:Iz druge ruke znam da laste nisu mogle vjerovati kako su se linije dole drzale I koliko je zajebano bilo, a nije da su neka bezze jedinica. Dakle, potpuni respekt mostarskim braniocima I u pravu su kad kazu da su slomili kicmu erceg bosne uz gornji vakuf dodao bi, ne bi se imalo sta staviti na pregovaracki sto bez toga.
Kakva je situacija bila eto navescu iz licnog primjera. Zgrada/e u kojoj sam zivio nakon protjerivanja sa zapadne strane se nalazila na prvoj crti odbrane znaci isperd nase zgrade je bila linija od koje je HVO bio udaljen jedva nekih 30 metara tj u kasarni sjeverni logor(danasnjem Univerzitetu). Komplet ta linija koja je isla od moje zgrade dalje ulicom prema zeljenickoj stanici i carniskom mostu znaci nekih kilometar,dva, se cuvala sa ne vise od par stotina metaka. Naravno jel trebam navest da su sve vrijeme sukoba u tom periodu do 1.7. civili zivjeli prakticno na prvoj liniji pa tako i ja. Znam da sam poslije rata slusao da ovima sto su bili konkretno ispred moje zgrade bilo naredjeno da smiju pucat jedino ako dodje do realne opasnosti da se zgrade osvoje, a sa druge strane svakodnevno kanonade projektila i kisa metaka, a ti ne smijes uzvratiti jer cuvas metak ko da je zlatan.
- dr_Evil
#1361 Re: Mostar u ratu
Registrovah se samo zbog ove teme, i to nakon sto sam sve procitao u 2 dana.
Bio sam klinac u ratu, tako da se srecom ne sjecam puno toga. Zaglavio sa familijom na desnoj, na vrhu avenije i tu smo proveli citav rat. Bilo nas je ostalo ali ni blizu koliko je trebalo. Kod mene u soliter,u srbi se ispalili prije nego je zapucalo, dosli "halili se" kazu bjezite odavde, stari i dedo mislili da nisu normalni, da ce se sve smiriti za koji dan.
Kad je pocelo sa hrvatima, tacno je bilo kao sto je pricao mostarac 2009, predsjednik kucnog savjeta-samoprozvani kao i erceg bosna hodao okolo sa spiskom i pokazivao gdje su bosnjaci, cim zapuca malo jace pokupi nas i ispred haustora u dvoriste da se ne bi sjetio ko bacit bombu - kao da je armija imala ih. 2 puta isli na zivi zid. Sjecam se i kamiona autoprevoz mostar, mali kamion vjerovatno je bio tamic sa zutom ceradom sta je kupio raju, kad ga vidis u dvoristu odma zna sta ce biti. Skoro svaku vecer lupaju na vrata, prijete, najgore su bile prve komsije sa svojim izjavama da su mocni i da ce nas sve mrak pojesti. Tzv HVO svako malo upada, pljackaju sta im se prohtije iz stana, maltretiraju, izjave tipa da cemo svi u vrecama u dzamahiriju!?!
Da nisu svi isti, pokupe moje dva puta bijelopoljci da nas vode u logor, preko puta nas bili mislim da su tutini u civilnom soliteru. Uvedu nas, standardno maltretiranje daj zlato pare, potpisi da se ostavljas sve lijepoj nasoj erceg bosni na "cuvanje" bez ogranicenja, ali dva nas puta isti lik vratio prije nego nas pokupio kombi, neki jaran od adze od prije rata.
Maka Radic "heroj", mog rodjaka od 12 godina cipelari u dvoristu, nikad to necu moci zaboravit.
Neki je ovde pisao da je bilo bosnjaka, nije im dlaka sa glave falila isli sa njim u skolu. Isao u skolu i ja i sestra, maltretiranje tesko bilo pogotovo od bijelopoljaca. Sestra 5 razred morala se odma 95 prebaciti na lijevu obalu, premlacivanje i mobing skoro svaki dan.. meni je bilo lakse necu dusu gubit, jos sa rajom iz razreda pijem kad se sretnemo.
Sjecam se i iza rata kad smo kao klicni skitali po gradu, 2000-2001 gore po kopu, moglo se naci ljudskih ostataka, nisu ih ni sakrivali. Kasnije kad sam malo porastao a kop se uredjivao, otisao da pitam one radnike (nasa firma je radila sa bisca), kazu nema nista, bit ce da su ih pokupili i premjestili.
Koga zanima nek pita kako je bilo, imam detalja mogu do sutra da pricam. Steta sto je tema otisla u off-topic sa prepucavanjima na obe strane.
Bio sam klinac u ratu, tako da se srecom ne sjecam puno toga. Zaglavio sa familijom na desnoj, na vrhu avenije i tu smo proveli citav rat. Bilo nas je ostalo ali ni blizu koliko je trebalo. Kod mene u soliter,u srbi se ispalili prije nego je zapucalo, dosli "halili se" kazu bjezite odavde, stari i dedo mislili da nisu normalni, da ce se sve smiriti za koji dan.
Kad je pocelo sa hrvatima, tacno je bilo kao sto je pricao mostarac 2009, predsjednik kucnog savjeta-samoprozvani kao i erceg bosna hodao okolo sa spiskom i pokazivao gdje su bosnjaci, cim zapuca malo jace pokupi nas i ispred haustora u dvoriste da se ne bi sjetio ko bacit bombu - kao da je armija imala ih. 2 puta isli na zivi zid. Sjecam se i kamiona autoprevoz mostar, mali kamion vjerovatno je bio tamic sa zutom ceradom sta je kupio raju, kad ga vidis u dvoristu odma zna sta ce biti. Skoro svaku vecer lupaju na vrata, prijete, najgore su bile prve komsije sa svojim izjavama da su mocni i da ce nas sve mrak pojesti. Tzv HVO svako malo upada, pljackaju sta im se prohtije iz stana, maltretiraju, izjave tipa da cemo svi u vrecama u dzamahiriju!?!
Da nisu svi isti, pokupe moje dva puta bijelopoljci da nas vode u logor, preko puta nas bili mislim da su tutini u civilnom soliteru. Uvedu nas, standardno maltretiranje daj zlato pare, potpisi da se ostavljas sve lijepoj nasoj erceg bosni na "cuvanje" bez ogranicenja, ali dva nas puta isti lik vratio prije nego nas pokupio kombi, neki jaran od adze od prije rata.
Maka Radic "heroj", mog rodjaka od 12 godina cipelari u dvoristu, nikad to necu moci zaboravit.
Neki je ovde pisao da je bilo bosnjaka, nije im dlaka sa glave falila isli sa njim u skolu. Isao u skolu i ja i sestra, maltretiranje tesko bilo pogotovo od bijelopoljaca. Sestra 5 razred morala se odma 95 prebaciti na lijevu obalu, premlacivanje i mobing skoro svaki dan.. meni je bilo lakse necu dusu gubit, jos sa rajom iz razreda pijem kad se sretnemo.
Sjecam se i iza rata kad smo kao klicni skitali po gradu, 2000-2001 gore po kopu, moglo se naci ljudskih ostataka, nisu ih ni sakrivali. Kasnije kad sam malo porastao a kop se uredjivao, otisao da pitam one radnike (nasa firma je radila sa bisca), kazu nema nista, bit ce da su ih pokupili i premjestili.
Koga zanima nek pita kako je bilo, imam detalja mogu do sutra da pricam. Steta sto je tema otisla u off-topic sa prepucavanjima na obe strane.
- dr_Evil
#1363 Re: Mostar u ratu
Maj 1991, hdz na pologu pri zaustavljanju tenkova govori narodu da vjeruju samo bogu i franju tudjmanu i da za njih druge drzave osim hrvatske nema
. 0:58-1-1.29 kaze lik stavio se na raspolaganje u svakom smislu ( i vojnickom) nasem predsjedniku franji tudjmanu, a kraj njega Stjepan Kljujic osta ko po**an, ne smije nista da kaze. I onda se mi pricamo ko je poceo rat '93. Ovo je dokaz nesposobnosti bosnjacke politike u to vrijeme, koji su gledali sve ovo i vezali zastave.
Ne znam radi li link, prvi put koristim ovo cudo
Ne znam radi li link, prvi put koristim ovo cudo
-
invincible1921
#1364 Re: Mostar u ratu
Koja si zgrada bio na aveniji ? Ako smijem pitat posto predpostavljam da si Bosnjak sta je bio razlog vaseg ostanka posto znam da su iz moje zgrade sve u djacki dom ili heliodrom odveli, a kasnije na istocnu stranu ove iz djackog ?dr_Evil wrote:Registrovah se samo zbog ove teme, i to nakon sto sam sve procitao u 2 dana.
- dr_Evil
- dr_Evil
#1372 Re: Mostar u ratu
Adapter, vjerni pratioc Sanela Kajana
doduse mora se priznati covjek ima fantastican glas, rodio se za radija