E jesi stvarno ocrnio sve. Sta sad. U toj najsuvremenijoj bolnici u koju svi mogu ici (bilo bi grozno da nije tako) glavni kardiokirurg je Bosnjak. Svaki skutor kad ga infarkt opali od masne hrane ide Bosnjaku pod noz i jos se veseli sto ce ka rezati kardiokirurg europske klasepalermo wrote:Kako ? Kako vrijeme radi za Bošnjake Mostara.Opetja033 wrote:Walter76 wrote:@Opetja033
Vrijeme radi za nas. Mostar nikada nece biti stolni grad, najgore moguca opcija u ovom trenutku jeste podjela grada gdje ce stolnici biti smjesteni u onih 28%. Dakle imamo dvije opcije: ili normalan, funkcionalan Mostar u kojem nijedna etnicka skupina nema veca prava nego druge ili ponovna podjela grada. Citav Mostar, pola Mostara, vecinu Mostara - nikada nece moci imati, pa makar citavu Zap. Hercegovinu i centralnu Bosnu preselili na desnu obalu.
Hotel Bristol su kupili Hrvati, priča se (ne znam je li istina, ali se priča) da je Mepas kupio i Ružu,kažu zainteresovan i za Neretvu. RTV Mostar ne postoji više (doduše nije ni neka šteta), kakva je stvar sa sportom, Zrinjski u vrhu fudbalske lige (dva puta šampion), Zrinjski u prvoj ligi u košarci, u rukometu, u ženskom rukometu par klubova sa desne obale u vrhu....... Sveučilišna kliničlka bolnica u Mostaru je danas vrh BH zdravstva, šta je sa bolnicom u jućnom logoru, u nju ideš samo ako si porezao prst, za sve drugo ideš na BIjeli brijeg (hvala bogu pa postoji zakon da možeš u koju hoćeš od bolnica), gdje će se ići u kino u Mostaru, naravno u Mepas-ov multipleks....i tako mogao bih još da nabrajam koliko hoćeš. Objasni mi, kako vrijeme radi za Bošnjake Mostara.
Gromglasno uzvikujemon, neće Hrvati doći na lijevu obalu, i gospodariti njom, pa neće, što bi......ono što vrijedi kupit će, i bošnjačka sirotinja će tu stanovati i raditi za njih.
Pratim ja postove i pravog hercegovca, i ne kažem ja da on nije u pravu, jeste bit će Bošnjaci većina na 72 % teritorije, samo zaboravi dodati da će biti sirotinja koja će se moći kupiti za sto KM, kao što je na lolkalnim izborima Lijanović dobijao glasove.
I da me se pogrešno ne razumije, ne krivim ja Hrvate, svi njihvoi kapaciteti plus čitava Hrvatska je stala iza projekta stvaranja Mostara, neću ja čak reći ni stonog grada, nego jednostavno grada u kojem se zna ko je gazda. Ko je stao iza Bošnjaka Mostara. SDA? SDP? Međunardona zajednica? Somebody, Nobody ?
Al, ćek možda ima rješenje. . Podijelit ćemo grad pa nas neće zli Hrvati izrabljivati. Pa dobro, podijelit ćemo, i šta ćemo onda.Ići u sarajevo da se liječimo pored najsavremenije bolnice u BiH. Baš kao što crni nevesinjci idu u Foču, pored Mostara. Slati naše kćerke i žene da kupuju tene u Mepas-u, kao palestici stajati u redu da nas puste na naša radna mjesta.
I opet, da me se pogređšno ne razumije, nisam ja pesimista, znam kako je bilo mračno 92...pa se opet svjetlo našlo,.....ali bez brze i temeljne promjene politike Sarajeva tj. bosanskohercegovalke vlasti prema Mostaru, nikakvo vrijeme ne radi za nas.
I da, Mekaba ima pravo u jednom slučaju, trebali bi mostarci dizati buku do neba. Samo bojim se da kad dignu dreku da može glava zaboliti i one u Sarajevu. A ne znam bi li se to svidjelo Sarajevu. Ne samo političarima. Nažalost.
P.S Valjda ova kiša i tmurno vrijeme utiče na mene, pa sam nešto ovih dana nakrivo nasađen.....

Vlasnik Mepasa je vlasnik 5-6 kompanija u RH. Trebao je tamo raditi centar da nas ne sekira.
Trebalo bi sad Sarajevo uloziti u neki multiplex na mostarskijoj strani Mostara pa da se dijelimo i po multiplex nacelu
Multiplex je manje multi ako je u Hrvata. To za Ruzu i Neretvu je izmisljotina a vec se stvara atmosfera kao da je Tekiju u Blagaju privatizirao....