Nema nikakve amnestije oko desne strane. Naravno da se moglo više uraditi, uz sve opstrukcije HDZ-a. Zašto BH telecom nije mogao svoju zgradu napraviti na desnoj obali (ovo lupam, kao primjer) kako Megle može praviti svoje pogone u Posušju, a sarajevski politčari ne mogu dovesti investitora koji će praviti fabriku na desnoj obali uz uvjet da se zapošljavaju ljudi iz svih etničkih grupa. Mora se znati da i na desnoj obal stanuje Bosna i Hercegovina. I nije to tako teško, samo treba željeti. Pa više je Merkator sa svojim tržnim centrom i kadrovskom politikom koju vodi, uradio za Mostar i približavanje ljudi nego čitava politička struktura, kako mostarska tako i sarajevska.Opetja033 wrote:
Posteno, moje je misljenje da je to fakat bio izdajnicki cin - ne zbog toga sto SDP-ovci sanjaju o stolnom gradu nego radi jeftinog politikanstva. Dakle potez je bio izdajnicki, ali ne smatram da su ti ljudi izdajnici. Ali OK, slozio bih se sa tobom da je prioritet razgovarati o ovom boldiranom. Moje je misljenje da se treba razgovarati i o prijedlogu SDA. Slazem se sa tobom apsolutno da je tuga to sto je malo toga iskoristeno i napravljeno u ovih zadnjih 15-16 godina pa da danas moramo - gotovo u ocaju - raspravljati i o toj mogucnosti. I apsolutno ne amnestiram SDA od odgovornosti po tom pitanju. Da nisu uspjeli rijesiti pitanje Sjevernog Logora, da nisu uspjeli rijesiti pitanje Velezovog stadiona (pa makar to bio i novi koji je planiran u Sj. Logoru). Amnestirao bih probosanske stranke i Sarajevo po pitanju pogleda na desnu obalu, tu se nije moglo nista previse uraditi. Medjutim itekako se imalo prostora raditi po pitanju lijeve obale, pa gotovo 70% opcine Mostar je bilo pod kontrolom ARBiH - znaci nije da se nije moglo. Nije se znalo. Ipak, da ima nekih pomaka - ima. Tu su Hepok, Amko, trzni centri, zgrada BH Telecoma. Ali to je sve sica. Po meni, glavno pitanje je Sjeverni Logor. Ukoliko to uspije na kraju proci opstrukcije HDZ-a, Mostar je spasen.
Ograničavanje na lijevu obalu Mostara, a ta se tendencija vidi i iz tvog posta, je jednostavno ideja koja sužava razvojn u perspektivu kako Bošnjaka, tako i cjelokupnog Mostara.
Zapravo, Mostar je i dobar ko ga je sve vodio.