ortega wrote:nije napravljeno 1o dzamija u mostaru, nego su obnovljene, a to je veika razlika, a o heliodromu vranici, i slicnim hotelima, te ko je sta napadao priupitaj prlica, praljka, corica i ine, a mozes i nasjednike, covica cavaru i slicne, a ko se topi, ja znam da djeca od vecine mostaraca studira na dzemalu bjedicu ili sarajevu ili ti ga u istoj drzavi, isto znam da covicevi ne studiraju u mostaru nego u splitu zagrebu i slicno, kao i od vecine imucnijih hrvata, svi su po hrvatskoj i vecina ih ostaje, nadalje, desna strana se nije izgradila vise od lijeve, trebao si doci 96 na lijevu, pa vidit danas sta je obnovljeno, napravljeno..ko je protjerao srbe sa lijeve??ja se sjecam da je moj stari nosio pusku, i takodjer se sjecam cim su se srbi povukli, da povukli, jer da su htjeli i split bi uzeli, jer vasa ih hrabrsot sigurno zaustavila ne bi, ali dogovor takav bio, ali ste se svi zajebali, uzeste pusku mome starom, odvedoste ga u heliodrom, ali ostadose neki drugi i suprostavise vam se, tako da danas imamo sta imamo, i da, nismo vas gadjali tulumbama, nismo ni trave nabrat za jest mogli, od granata, dok ste vi na starom velezovom regularno izlazili slusali muziku i uzivali, par stotina metara dalje, krepavalo se od gladi..jebiga 93 neko otvarao firme i poslovao, a neko lezao na minus 10 sa dva metka na bulevaru..pozdrav stolni, sansa prokockana 93 poslije toga nikad vise, zahvajujuci cak i tim nevesinjcima podvelescima i sicnim, bolje i vise seljaka nego komsija kakvi ste vi..
Istocni Mostar je gore stradao po svim parametrima od Vukovara.Njaveca razaranja i patnje u bosanskohercegovackom paklu su imali upravo gradani istocnog Mostara ne racunajuci pokolje genocidnih razmjera Srebrenice sto je nesto drugo ,jer Mostar je svakodnevno rusen poput Drezdena od strane HVO-a i VH-a.Medijska paznja je bila na Sarajevu ali ljudska patnja i nadherojski otpor HDZ-HVO fistickoj nemani je bio nesto posebno i nevideno u Mostaru od strane ARBiH.Nisam Mostarac niti hercegovac,ali prema braniocima istocnog Mostara i gradanima koji su svi bili prva linija pakla imam poseban respekt na svemu sto su herojski uradili i prezivjeli,stoga zasluzuju posebnu podrsku da istraju u slamanji HDZ fasizma koji i danas traje.Sarajevo je moralo i mora vise pomoci Mostaru,sto na zalost nije cinilo dovoljno u proslosti.
Moj dubok nakolon braniocima Mostara od HDZ fasisoidno segregacisjke politike koja traje prema tom gradu i BiH dvije decenije.HDZ je veci i podliji neprijetelj BiH od Dodika i SDS-a skupa,Njihova kukavicko podla izdajnicka ideologija u ratu prema BiH i Bosnjacima u HVO-u nakon sto su isti odbranili Mostar jos dok je odbranom zapovjedao komandant Jaganjac a pod cijom komandom je Mostar i osloboden 1992 godine,da bi potom te iste branioce i oslobidioce Bosnjake HDZ fasisticka klika preko noci planski razoruzala i strpala u konc logre a civile etnicki pocistili,kao dio stvaranja etnicki cistig hrvatskog prostora u zamisljenoj Banovini Hrvatskoj.
Sudenje i nadolazece presude Prlicu,Praljku i ostalim HDZ -HVO fasistima bice kamen oko vrata politici HDZ-a koji ih treba potopiti zauvijek.SDA je izdala Bosnu i Bosnjake surujuci nakon rata prvo sa SDS-om a potom tolerisanjem HDZ-ovog segrgacionistickog fasizma koji i danas traje.Jedino sto mogu reci je da sve probosanske stranke trebaju prvo unistiti HDZ odbijanjem koaliranja sa njima ali isto tako pomoci BH Hrvatima da kroz druge probosasnke stranke povrate svoju ravnopravnost kao najmalobrojnija etnicka skupina na cjelom prostoru BIH pocevsi od Sarajeva,srednje Bosne pa nadalje,ali tek onda kada prestanu sa dvodecenjskom politikom fasisoidno segregacijskog odnosa prema nehrvatia tamo gdje su apsolutna vecina,poput opsturkcije obnove i gradnje dzmije Curcinice u Livnu,segregacije u skolama,pretvaranja skola i institucija u crkve,svojatanje imena posti,telekoma itd, a Mostar im je mjesto gdje taj ispit mogu poloziti ili kao narod najvise izgubiti u BiH,.....