Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
- Mjesanac
#101 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
eh da i ja koju pametnu prozborim
u Mostaru nikada nece biti vase i nase strane, jer i vi i mi smo ustvari isto tj. Mostarci, oni koji ne smatraju tako nemaju sta traziti u Mostaru i zaista ne zasluzuju da zive u mom Mostaru
ja ne gledam cezljivo sa "live" obale, jer sam se ja na svoju desnu vratio cim sam mogao, i nista mi ne fali, zalim samo sto su mnogi prodali stanove na desnoj strani, jer i to je Mostar, tamo nisu njihovi, tamo su moji Mostarci, uz izuzetke (citaj: radikalne budale)
kad ce se Mostar vratiti u normalu? onda kada i Hrvati i Muslimani shvate da im je mrznja nametnuta radi punjenja tudjeg dzepa i odluce da Mostar postane ono sto je bio i prije rata, grad sa najboljim ljudima na svijetu, sa najboljim liskama, hrabrim skakacima i Velezom pod Bijelim brijegom.
u Mostaru nikada nece biti vase i nase strane, jer i vi i mi smo ustvari isto tj. Mostarci, oni koji ne smatraju tako nemaju sta traziti u Mostaru i zaista ne zasluzuju da zive u mom Mostaru
ja ne gledam cezljivo sa "live" obale, jer sam se ja na svoju desnu vratio cim sam mogao, i nista mi ne fali, zalim samo sto su mnogi prodali stanove na desnoj strani, jer i to je Mostar, tamo nisu njihovi, tamo su moji Mostarci, uz izuzetke (citaj: radikalne budale)
kad ce se Mostar vratiti u normalu? onda kada i Hrvati i Muslimani shvate da im je mrznja nametnuta radi punjenja tudjeg dzepa i odluce da Mostar postane ono sto je bio i prije rata, grad sa najboljim ljudima na svijetu, sa najboljim liskama, hrabrim skakacima i Velezom pod Bijelim brijegom.
-
hercegovac_pravi
#102 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
A to jelde u tih 6 "općina" (izbornih jedinica) nema ni jedna u kojoj su Bošnjaci ogromna većina pa su eto tako Hrvati zakinuti za vrijednost glasa? De bola nosi isprazne priče. Statut je trebalo davno ukinuti, ubjedi HDZ da pristane na ukidanje statuta i uvodimo princip "jedan čovjek jedan glas". More li tako?....i naravno da će kontrola izbornog procesa biti dooobro zaoštrena kao i što će biti izvršena rekonfiguracija izbornih jedinica. Eto solucije, pa izvoli napravi "stolni grad"...u čemu je problem?zapadnohercegovac wrote:Ustav Bosne i Hercegovine: "Bošnjaci, Hrvati i Srbi, kao konstitutivni narodi (zajedno s ostalima), i građani Bosne i Herce-govine ovim utvrđuju Ustav Bosne i Hercegovine:"Prpa.ba wrote:Gradjanski princip u Mostaru ce biti onda kada bude gradjanski princip u Federaciji. Mislim da je posteno.
Vidite u samom Ustavu se navodi da je BiH država 3 konstitutivna naroda i samo maštanje da će neki narod preglasati ostale tim pada u vodu.
http://www.ccbh.ba/public/down/USTAV_BO ... NE_hrv.pdf
Nadalje jedno je uređenje čitave države, a drugo uređenje gradova, općina, županija.
Vjerovatno svi vi znate, ali ajmo još jednom ponoviti.
Problem sa Statutom grada Mostara je to što se isti broj vijećnika bira sa područja 6 općina koje nemaju isti broj stanovnika, a građani iz središnje zone8Hrvatske) ne biraju vijećnike za gradsko vijeće. Drugim riječima Bošnjacima je omogućeno da biraju približno jednako vijećnika ko Hrvati iako ima manje Hrvata, ili još jednostavnije rečeno više vrijedi Bošnjački glas od Hrvatskog.
E sad, problem je u tome što je Mostar po tome jedinstven grad u BiH. Taj Statut je nametnuo jedan visoki predstavnik i Ustavni sud je zaključio da je taj Statut neustavan. Drugim riječima taj Statut se mora promijeniti, a toga se plaše bošnjačke jer zbog manje Bošnjaka u Mostaru jedino ih još taj Statut drži na kakvom takvom životu.
-
hercegovac_pravi
#103 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Siti se ti čega god hoćeš..Da niste potpisali kapitulaciju (Washingtonski soprazum) sada bi ja i ti raspravljali o Gruđanskoj enklavi ili Posuškoj enklavi baš kao što pominjemo današnju Vitešku enklavu ili Busovaču. Kontaš?zapadnohercegovac wrote:Kakvo paljenje?JThomas wrote:ništa mene ne žulja, taman sam razgazio ove cipele.
samo je malo licemjerno zagovarati jedan princip u mostaru, a drugi u federaciji, to je sve što sam htio da kažem, a očito je po paljenju k'o kutnjak da sam pogodio
Ajmo još jednom, Ustav, ustroj BiH, ustroj Federacije, ustroj manjih cjelina kao gradovi, općine, županije?
Pa kad spominješ Dayton reci no ko je ga potpisao, pa se ajmo siti kolko je ko miraza unio u Federaciju? I na kraju krajeva kakve veze izdr.............po Mostaru ima s tim što je RS entintet koji su svi potpisali?
Pretpostavljam da misliš da Bošnjacima odgovara Statut, pa možda je kratkoročno, ali znaš li da su dugoročno gledano tamo Bošnjaci osuđeni na polako topljenje, tj. demografski procesi su izrazito negativni.
Shvaćaš li ti da je liva strana gospodarski mrtva, Sveučilište ĐB svake godine ima sve manje studenata, a Bošnjački političari se ponašaju kao dica koja rukama poklapaju oči jer neke stvari ne žele viditi.
Bošnjacima ne odgovara Statut i treba ga ukinuti. O kakvom dugoročnom gledanju i topljenju Bošnjaka ti govoriš? more biti da si i u pravu ali to važi samo za onih 30 -tak % grada koji vi kontrolišete. Ostalo moreš zaboraviti ili lijepo sjedni u auto pa dođi na Musalu pa objasni ljudima kako su "osuđeni na topljenje"..
I za kraj koji demografski procesi su negativni? ko je reko? MešĆini roDJače da tebi neko glavu puni lažima. Ali eto, ukinimo Statut i ti malo počekaj, Bošnjaci se "otope" i eto tebi "hrvatskog stolnog grada"...
-
hercegovac_pravi
#104 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Ama ne laži čovječe. Postoje izborne jedinice u kojima žive hiljade Bošnjaka pa i one daju isto toliko vijećnika kao i druge izborne jedinice. Opet ti kažem, ukinuti statut, pooštriti izborne kontrole (da nebi bilo onih nekakvih "vozova" roDJak), rekonfigurisati izborne jedinice i uvodimo "jedan-čovjek jedan glas". mEre tako? Naravno da mEre...evo ruka.zapadnohercegovac wrote:Pa rekao sam to.banana joe wrote:Jedino što u ovoj diskusiji niste napomenuli da famozni statut pobija osnovno pravilo demokracije i svih demokratskih društava a to je JEDAN ČOVJEK--JEDAN GLAS pa zahvaljujući istom famoznom statutu npr.općina Stari Grad koja broji 1300 stanovnika daje 3 predstavnika u gradsko vijeće kao i općina jugozapad koja broji 12000 stanovnika ,tako da statut koji je nametnuo Paddy Ashdown ide na ruku direktno muslimanima,jer na normalnim izborima Mostar bi vrlo brzo postao Stolni Grad i samo je pitanje vremena kad će se to desiti tako da ove karte u dvije boje možeš okačit' mačku o rep
Ovim Statutom je vridniji Bošnjački glas od Hrvatskog, gledajući koliko imaju glasača i koliko daju vijećnika, te koliko je Hrvata i koliko vijećnika oni daju.
Mada si trebao malo drukčije reći, jer vidiš da neki ne shvaćaju pojmove konstitutivni narod i načini funkcioniranja gradova, pa zbog toga očekujem bezbroj igrica sa rečenicom:"osnovno pravilo demokracije i svih demokratskih društava a to je JEDAN ČOVJEK--JEDAN GLAS ".
-
zapadnohercegovac
#105 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
U Mostaru postoji vaša i naša strana i to je trenutno stanje. Druga je stvar šta neki ljudi žele i šta se nadaju da će biti, ali takva je realnost.Mjesanac wrote:eh da i ja koju pametnu prozborim
E pa onda i ti znaš da je desna strana u svemu vitalnija.
-
hercegovac_pravi
#106 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Pa zašto onda da ne uvedemo statut u neki grad u kome su Hrvati većina? Npr u Grude ili još bolje u Ljubuški?zapadnohercegovac wrote:Nemam se ja šta dogovarati.JThomas wrote:vrhovnog ili ustavnog, dogovori se sam sa sobom
interesantno je kako jedno "osnovno pravilo demokratskog društva" zagovaramo u mostaru, a čim ga neko u naznakama, ma usput, spomene na entitetskom ili državnom nivou...ugrozba, majorizacija, tamnica naroda
Želiš li reći da odluka Ustavnog suda ni9je obvezujuća i da očekuješ da će se nešto u vezi toga promjeniti?
Pa dobro, ako želiš to pravilo u Mostaru ajmo ga onda primjeniti na neki grad di su Bošnjaci u većini, ali neki veličine Mostara, biraj po želji.
Nego reci ozbiljno, jesi li ti čuo za Ustav?
A šta je sa Ustavom? Šta ti nije jasno u njemu?
-
hercegovac_pravi
#107 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Naravno, samo što je "naša" strana 70% Mostara a "vaša" 30 %...i tako će i ostati. Ili ti je druga opcija pušku u ruke...ah da umal zaboravi to ste već probali pa svi zanmo kako se završilo..zapadnohercegovac wrote:U Mostaru postoji vaša i naša strana i to je trenutno stanje. Druga je stvar šta neki ljudi žele i šta se nadaju da će biti, ali takva je realnost.Mjesanac wrote:eh da i ja koju pametnu prozborim
E pa onda i ti znaš da je desna strana u svemu vitalnija.
A da je vaša strana "vitalnija" to se slažem. Što ne bi bila vitalnija kad je iz rata izašla netaknuta dok je "naša" strana sravnjena sa zemljom (bukvalno).
-
zapadnohercegovac
#108 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
1)Ti pokazuješ boljku bošnjačkih političara, naravno da ima mnogo političara i iz druga 2 naroda, ali bošnjaci htjeli-ne htjeli moraju priznati da su tu prvaci njihovi političari. Naime to je politička nepismenost i pokazivanje da ne znate osnovne mehanizme funkcioniranja države.hercegovac_pravi wrote:Pa zašto onda da ne uvedemo statut u neki grad u kome su Hrvati većina? Npr u Grude ili još bolje u Ljubuški?zapadnohercegovac wrote:Nemam se ja šta dogovarati.JThomas wrote:vrhovnog ili ustavnog, dogovori se sam sa sobom
interesantno je kako jedno "osnovno pravilo demokratskog društva" zagovaramo u mostaru, a čim ga neko u naznakama, ma usput, spomene na entitetskom ili državnom nivou...ugrozba, majorizacija, tamnica naroda
Želiš li reći da odluka Ustavnog suda ni9je obvezujuća i da očekuješ da će se nešto u vezi toga promjeniti?
Pa dobro, ako želiš to pravilo u Mostaru ajmo ga onda primjeniti na neki grad di su Bošnjaci u većini, ali neki veličine Mostara, biraj po želji.
2)A zašto bi uopće uvodili Statute?
3)U zap. Hercegovini ima oko 98% Hrvata, tako da vam tamo ne može pomoći nijedan Statut, pojednostavljeno rečeno tamo su Bošnjaci na razini statističke greške.
- casa_vode
#109 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
heckler wrote:Nismo imali odavno "gostiju" sa HB foruma nakon blamaze poslije izbora. Ali evo vec se valjda misli da su se zaboravila predvidjanja i prorocenje kamenjarskih stratega pa se opet pocinju pojavljivati.
Nego da ja tebi ustedim trud i odmah unaprijed nabrojim sta si ti nama dosao objasniti nakon sto si prosvjetljen na kamenjarskom forumu pa da mozes rahat kuci ici. Ono cisto ako ne znas kako da temu nacnes.
Bosnjaci "kontrolisu" samo 24% teritorije.
20 000 Bosnjaka svake godine iseli u Sloveniju i sad kako je vizni rezim ukinut jos 20 000 ce svake godine u zapadnu evropu otici.
Svake godine se u HR rodi 10 000 beba iz Erceg-Bosne koje se odmah promptno vrate nazad.
Lijeva obala u Mostaru izumire.
U ZHK se bebe preko indigo papira prave pa sve u duplikatima i triplikatima ispadaju iz p.m.
Treci samo sto nije.
Stolni vec jeste.
Jesam li sta zaboravio?
-
zapadnohercegovac
#110 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Ma da mi je samo znati kako si uspio izračunati tih 70:30, ja bih ipak rekao što se tiče teritorija Grada da je drukčiji omjer, a što se tiče stanovništva to nema veze sa istinom.hercegovac_pravi wrote:Naravno, samo što je "naša" strana 70% Mostara a "vaša" 30 %...i tako će i ostati. Ili ti je druga opcija pušku u ruke...ah da umal zaboravi to ste već probali pa svi zanmo kako se završilo..
A da je vaša strana "vitalnija" to se slažem. Što ne bi bila vitalnija kad je iz rata izašla netaknuta dok je "naša" strana sravnjena sa zemljom (bukvalno).
Što se tiče uzimanja puške u ruke. Bošnjačko vodstvo je imalo velike planove za Mostar i Neum za vrime rata, pa svi znamo kako je to završilo. Nadalje kako je desna strana ostala netaknuta kad se hvalite da ste pokazali "ustašama" šta su bojovnici. Želiš reći da ste pucali, ali niste znali gađati.
I za kraj, svaka čast što si priznao koja je strana vitalna, dosta bošnjačkih političara priča druge stvari.
-
hercegovac_pravi
#111 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
A jelte nije pristojno kada se umjesto imena naroda koristi religiozna odrednica? Samo vraćam istom mjerom. Onaj ko odbija da Bošnjake naziva njihovim imenom i svrstava ih u religioznu grupaciju dobit će adekvatan odgovor. Dakle, na svako pominjanje muslimana a ne Bošnjaka bit će uzvraćeno sa "katolici".zapadnohercegovac wrote:Prvo ću reći jednu stvar. Od tebe je vrlo nepristojno i pokazuješ potpuno neznanje kad Hrvate nazivaš katolicima, dok u isto vrime muslimane Bošnjacima. Vidiš o Hrvatima u Mostaru se piše prije 100 god., piše se na svim mogućim popisima do 91. Dok se u isto vrime piše o Muslimanima(Turci ih spominju) i na svim mogućim popisima do 91. se spominju Muslimani. U stvari Muslimani u BiH su se počeli izjašnjavati Bošnjacima 1993.(prije nekoliko dana ste postali punoljetni).hercegovac_pravi wrote:Ama ne laži čovječe. Postoje izborne jedinice u kojima žive hiljade Bošnjaka pa i one daju isto toliko vijećnika kao i druge izborne jedinice. Opet ti kažem, ukinuti statut, pooštriti izborne kontrole (da nebi bilo onih nekakvih "vozova" roDJak), rekonfigurisati izborne jedinice i uvodimo "jedan-čovjek jedan glas". mEre tako? Naravno da mEre...evo ruka.zapadnohercegovac wrote: Pa rekao sam to.
Ovim Statutom je vridniji Bošnjački glas od Hrvatskog, gledajući koliko imaju glasača i koliko daju vijećnika, te koliko je Hrvata i koliko vijećnika oni daju.
Mada si trebao malo drukčije reći, jer vidiš da neki ne shvaćaju pojmove konstitutivni narod i načini funkcioniranja gradova, pa zbog toga očekujem bezbroj igrica sa rečenicom:"osnovno pravilo demokracije i svih demokratskih društava a to je JEDAN ČOVJEK--JEDAN GLAS ".
Zato ako Muslimane možeš nazivati Bošnjacima, mada nisu ni svi muslimani Bošnjaci onda možeš i Katolike Hrvatima, jer uz izuzetak 1-2-3% katolika ostali su Hrvati.
Samo malo, zar ti vjeruješ da u Mostaru ima više Bošnjaka od Hrvata?
Pa zašto onda bošnjačke stranke opstruiraju odluke suda, zašto je uopće nametnut Statut?
Ma zna sam ja da ste vi na livoj obali šaljivčine.
Znači da zaključimo raspravu(ovo je znači tvoje službeno stajalište).
U Mostaru ima toliko mnogo Bošnjaka da je visoki predstavnik morao nametnuti Statut po kojem se tim istim Bošnjacima garantira određeni broj vijećnika(bez obzira na manje glasača) i ukidanje tog Statuta otežu Bošnjačke stranke koje raja u istočnom Mostaru naziva HDZ(znači Bošnjačke stranke naziva imenom hrv. stranke). Ovo se da pročitati iz tvojih stajališta, ma velike ste vi šaljivdžije.
A punoljetni veliš? Pa kad se već pozivaš na ono što pišu Turci, malo čudno da nisi primjetio da se i u njihovim zapisima pominju Bošnjaci...ali ne bitno.....Ti imaš svoje mišljenje a ja svoje...
E sada ti samo malo...ne vjerujem da u Mostaru ima više Bošnjaka od Hrvata. Vjerujem (ustvari ZNAM) da je broj podjednak sa trendom stvarnog opadanja Hrvata.
Ko opstruira odluke Suda? Pusti političko preseravanje roDJak. Statut se trebao ukinutio davnih dana, pogodi ko nije dozvolio? ZNA SE.
A to zašto je statut nametnut, pa de malo proguglaj o tadašnjim zbivanjima pa se vrati sa činenicama a ne generalnim frazetinama.
A znaš šta se da pročitati iz tvojih stajališta? Da veze neamš ni o Mostaru ni o Statutu, ni zašto je nametnut. Jope ti karem, proguglaj malo pa se vrati sa činjenicama, ovako ne ispadaš ni šaljivĐija već obični trol
-
zapadnohercegovac
#112 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Slažem se, stvarno je sramotno kako neki pokušavaju skrenuti temu u trolanjem.casa_vode wrote:heckler wrote:Nismo imali odavno "gostiju" sa HB foruma nakon blamaze poslije izbora. Ali evo vec se valjda misli da su se zaboravila predvidjanja i prorocenje kamenjarskih stratega pa se opet pocinju pojavljivati.
Nego da ja tebi ustedim trud i odmah unaprijed nabrojim sta si ti nama dosao objasniti nakon sto si prosvjetljen na kamenjarskom forumu pa da mozes rahat kuci ici. Ono cisto ako ne znas kako da temu nacnes.
20 000 Bosnjaka svake godine iseli u Sloveniju i sad kako je vizni rezim ukinut jos 20 000 ce svake godine u zapadnu evropu otici.
Svake godine se u HR rodi 10 000 beba iz Erceg-Bosne koje se odmah promptno vrate nazad.
U ZHK se bebe preko indigo papira prave pa sve u duplikatima i triplikatima ispadaju iz p.m.
Treci samo sto nije.
Stolni vec jeste.
Jesam li sta zaboravio?oplakah
-
hercegovac_pravi
#113 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
1) Naravno svi su nepismeni...Zato ti cmizdri o ugroženosti...šta misliš kakve su tvoji političari kad ih nepismeni ovako handre?zapadnohercegovac wrote:1)Ti pokazuješ boljku bošnjačkih političara, naravno da ima mnogo političara i iz druga 2 naroda, ali bošnjaci htjeli-ne htjeli moraju priznati da su tu prvaci njihovi političari. Naime to je politička nepismenost i pokazivanje da ne znate osnovne mehanizme funkcioniranja države.hercegovac_pravi wrote:Pa zašto onda da ne uvedemo statut u neki grad u kome su Hrvati većina? Npr u Grude ili još bolje u Ljubuški?zapadnohercegovac wrote: Nemam se ja šta dogovarati.
2)A zašto bi uopće uvodili Statute?
3)U zap. Hercegovini ima oko 98% Hrvata, tako da vam tamo ne može pomoći nijedan Statut, pojednostavljeno rečeno tamo su Bošnjaci na razini statističke greške.
2) Pronađi zašto pa se onda vrati
3) Pa eto uvedemo statut i onda im toj statističkoj grešci damo mogućnost blokada. Baš ka ošto bi neka statistička grešak htjela rovariti po federaciji
-
hercegovac_pravi
#114 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Ma pusti šta bi ti rekao. Tebe svakako niko ništa i ne pita a odzgo iza vranice slabo se vidi..zapadnohercegovac wrote:Ma da mi je samo znati kako si uspio izračunati tih 70:30, ja bih ipak rekao što se tiče teritorija Grada da je drukčiji omjer, a što se tiče stanovništva to nema veze sa istinom.hercegovac_pravi wrote:Naravno, samo što je "naša" strana 70% Mostara a "vaša" 30 %...i tako će i ostati. Ili ti je druga opcija pušku u ruke...ah da umal zaboravi to ste već probali pa svi zanmo kako se završilo..
Što se tiče uzimanja puške u ruke. Bošnjačko vodstvo je imalo velike planove za Mostar i Neum za vrime rata, pa svi znamo kako je to završilo. Nadalje kako je desna strana ostala netaknuta kad se hvalite da ste pokazali "ustašama" šta su bojovnici. Želiš reći da ste pucali, ali niste znali gađati.
I za kraj, svaka čast što si priznao koja je strana vitalna, dosta bošnjačkih političara priča druge stvari.
Koje planove? Jel one što hiJe Praljak razotkrio
Čuj kako je ostala netaknuta? Ikada čuo za artiljeriju?
Čuj vitalna, naravno da je vitalna kada je porediš sa lijevom stranom na kojoj se još uvjek saniraju posljedice vašeg divljanja
- casa_vode
#115 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
nije to trolanje, to je vasa (hercegcedovska) istinazapadnohercegovac wrote:Slažem se, stvarno je sramotno kako neki pokušavaju skrenuti temu u trolanjem.casa_vode wrote:heckler wrote:Nismo imali odavno "gostiju" sa HB foruma nakon blamaze poslije izbora. Ali evo vec se valjda misli da su se zaboravila predvidjanja i prorocenje kamenjarskih stratega pa se opet pocinju pojavljivati.
Treci samo sto nije.
Stolni vec jeste.
Jesam li sta zaboravio?oplakah
-
zapadnohercegovac
#116 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Samo malo, svašta si rekao, a ništa nisi objasnio.hercegovac_pravi wrote:A jelte nije pristojno kada se umjesto imena naroda koristi religiozna odrednica? Samo vraćam istom mjerom. Onaj ko odbija da Bošnjake naziva njihovim imenom i svrstava ih u religioznu grupaciju dobit će adekvatan odgovor. Dakle, na svako pominjanje muslimana a ne Bošnjaka bit će uzvraćeno sa "katolici".
A punoljetni veliš? Pa kad se već pozivaš na ono što pišu Turci, malo čudno da nisi primjetio da se i u njihovim zapisima pominju Bošnjaci...ali ne bitno.....Ti imaš svoje mišljenje a ja svoje...
E sada ti samo malo...ne vjerujem da u Mostaru ima više Bošnjaka od Hrvata. Vjerujem (ustvari ZNAM) da je broj podjednak sa trendom stvarnog opadanja Hrvata.
Ko opstruira odluke Suda? Pusti političko preseravanje roDJak. Statut se trebao ukinutio davnih dana, pogodi ko nije dozvolio? ZNA SE.
A to zašto je statut nametnut, pa de malo proguglaj o tadašnjim zbivanjima pa se vrati sa činenicama a ne generalnim frazetinama.
A znaš šta se da pročitati iz tvojih stajališta? Da veze neamš ni o Mostaru ni o Statutu, ni zašto je nametnut. Jope ti karem, proguglaj malo pa se vrati sa činjenicama, ovako ne ispadaš ni šaljivĐija već obični trol
Ja sam rekao šta znam o Statutu, ajde ti sad objasni ljudima svoje stajalište.
Nadalje ajde objasni kako to broj Hrvata opada?
I za kraj ja ne znam da sam nigdi prije onog tvog posta za Bošnjake rekao muslimani, to što si ti paranoičan pa čitaš šta ne piše nije moj problem.
Da, u šali rečeno postali ste punoljetni u 9.mj. 2011. Naime 1993. je politički vrh na čelu sa Alijom izglasao da će se tako izjašnjavati ljudi koji su se na prijašnjim popisima u Jugi izjašnjavali ko Muslimani.
- ReD aka Socijalista
#117 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
10000 beba iz herceg bosne godisnje

-
hercegovac_pravi
#118 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Rekao sam o Statutu više dva puta od tebe i objasnio svoje stajalište. Dovoljno.zapadnohercegovac wrote:Samo malo, svašta si rekao, a ništa nisi objasnio.hercegovac_pravi wrote:A jelte nije pristojno kada se umjesto imena naroda koristi religiozna odrednica? Samo vraćam istom mjerom. Onaj ko odbija da Bošnjake naziva njihovim imenom i svrstava ih u religioznu grupaciju dobit će adekvatan odgovor. Dakle, na svako pominjanje muslimana a ne Bošnjaka bit će uzvraćeno sa "katolici".
I za kraj ja ne znam da sam nigdi prije onog tvog posta za Bošnjake rekao muslimani, to što si ti paranoičan pa čitaš šta ne piše nije moj problem.
Da, u šali rečeno postali ste punoljetni u 9.mj. 2011. Naime 1993. je politički vrh na čelu sa Alijom izglasao da će se tako izjašnjavati ljudi koji su se na prijašnjim popisima u Jugi izjašnjavali ko Muslimani.
Ne, nadalje, objasni ti kako se Bošnjaci "tope"?
I za kraj, u kvotaciji tvoga posta i nisam nazvao Hrvate katolicima. To što si ti paranoičan nije moj problem.
Da u šali rečeno, vi ste postali statistička greška...čuja Alija izglasao..
A sada malo o temi...
Ono boldano, očigledno da o Statutu veze nemaš osim standardne mantre o "ugroženosti" "preglasavanj" ..itd..itd..Ali ti to neznanje koje je očigledno, ne smeta da uporno tvrdiš kako je Statut loš za Hrvate a dobar za Bošnjake? Mislim stvarno...niĐe veze...
Last edited by hercegovac_pravi on 05/10/2011 09:01, edited 1 time in total.
-
zapadnohercegovac
#119 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
To nitko ozbiljan ne tvrdi osim trolera koji pokušavaju skrenuti temu. Ima takvih slučajeva, ali je broj dosta manji.ReD aka Socijalista wrote:10000 beba iz herceg bosne godisnje![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
zapadnohercegovac
#120 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Očito imaš slabo pamćenje, dosta će ti biti da pročitaš postove na ovoj strani.hercegovac_pravi wrote:Rekao sam o Statutu više dva puta od tebe i objasnio svoje stajalište. Dovoljno.zapadnohercegovac wrote:Samo malo, svašta si rekao, a ništa nisi objasnio.hercegovac_pravi wrote:A jelte nije pristojno kada se umjesto imena naroda koristi religiozna odrednica? Samo vraćam istom mjerom. Onaj ko odbija da Bošnjake naziva njihovim imenom i svrstava ih u religioznu grupaciju dobit će adekvatan odgovor. Dakle, na svako pominjanje muslimana a ne Bošnjaka bit će uzvraćeno sa "katolici".
I za kraj, u kvotaciji tvoga posta i nisam nazvao Hrvate katolicima. To što si ti paranoičan nije moj problem.
Da u šali rečeno, vi ste postali statistička greška...čuja Alija izglasao..![]()
![]()
![]()
A sada malo o temi...
Ono boldano, očigledno da o Statutu veze nemaš osim standardne mantre o "ugroženosti" "preglasavanj" ..itd..itd..Ali ti to neznanje koje je očigledno, ne smeta da uporno tvrdiš kako je Statut loš za Hrvate a dobar za Bošnjake? Mislim stvarno...niĐe veze...
Nego šta bi sa onim turskim studentima?
-
hercegovac_pravi
#121 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
adio roDJaĆe....mora se delat...tipkamo se docnije.. 
-
zapadnohercegovac
#122 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
More, i ja ću za pola sata..................hercegovac_pravi wrote:adio roDJaĆe....mora se delat...tipkamo se docnije..
ps.
Jebi ga mišaš neka slova.
-
hercegovac_pravi
#123 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Vaš najveći problem je taj što ne čitate šta je napisanoi i onda se prospete ko vreća riže.. Evo posta...zapadnohercegovac wrote:Očito imaš slabo pamćenje, dosta će ti biti da pročitaš postove na ovoj strani.hercegovac_pravi wrote:Rekao sam o Statutu više dva puta od tebe i objasnio svoje stajalište. Dovoljno.zapadnohercegovac wrote: Samo malo, svašta si rekao, a ništa nisi objasnio.
Da u šali rečeno, vi ste postali statistička greška...čuja Alija izglasao..![]()
![]()
![]()
A sada malo o temi...
Nego šta bi sa onim turskim studentima?
Jesi li ti banana ili ti je to drugi nik?Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Postao/la hercegovac_pravi dana 05/10/2011 08:12
A vidiš, šta je sa ostalim izbornim jedinicama u kojima nema katolika? A i one broje desetinama hiljada ljudi i pazi čuda i one daju isti broj predstavnika u gradskom vijeću. Ove karifeke morete prosipati nekom drugom...dakle pogledaj izborne jedinice, pogledaj broj glasača, pa onda odprilike skontaj strukturu stanovništa pa se dobro zapitaj hoćeš li "jedan čovjek-jedan glas". Lahko je laprdat o glasovima Bošnjaka koji su vrijedniji od glasova katolika, deder malo pogledaj drugi dio slike u kome su glasovi katolika 3 puta vrijedniji od glasova Bošnjaka. Dakle, veze nemaš o čemu pričaš.banana joe je napisao/la:
Jedino što u ovoj diskusiji niste napomenuli da famozni statut pobija osnovno pravilo demokracije i svih demokratskih društava a to je JEDAN ČOVJEK--JEDAN GLAS pa zahvaljujući istom famoznom statutu npr.općina Stari Grad koja broji 1300 stanovnika daje 3 predstavnika u gradsko vijeće kao i općina jugozapad koja broji 12000 stanovnika ,tako da statut koji je nametnuo Paddy Ashdown ide na ruku direktno muslimanima,jer na normalnim izborima Mostar bi vrlo brzo postao Stolni Grad i samo je pitanje vremena kad će se to desiti tako da ove karte u dvije boje možeš okačit' mačku o rep
hercegovac_pravi
-
zapadnohercegovac
#124 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Nemoj mene uvlačiti u neke tvoje internet ratove.
Nisam rekao da si kvotao moj post, već da to nije u redu. To što ti čitaš stvari koje ne postoje nije moj problem.
Zašto se na popisu 1991. nitko nije izjasnio Bošnjakom?
Nisam rekao da si kvotao moj post, već da to nije u redu. To što ti čitaš stvari koje ne postoje nije moj problem.
Zašto se na popisu 1991. nitko nije izjasnio Bošnjakom?
- mO k3
#125 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
E da nijeste zaboravili jednu 0?? ....ReD aka Socijalista wrote:10000 beba iz herceg bosne godisnje![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()