Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
14, 15 i 16 JULA u Mostaru ce se odrzati 3. internacionalni blues festival.
Jutros nisam pohvatala sve informacije, ali sadrzaj ce biti otprilike: dosta, u blues svijetu, poznatih imena koji ce osim svojih koncerata, raditi i u RADIONICAMA sa mladima koji su zeljni nauciti kako se svira blues
jedino sto sam upamtila kako treba jeste da ce i grupa SMAK gostovati na Festivalu, a predvodit ce je Tocak
MOSTAR BLUES FESTIVAL
3. INTERNACIONALNI BLUES FESTIVAL
14.07. - 16.07.2005.
Organizacioni tim koji radi na pripremi narednog festivala, posjeduje zavidno iskustvo u organizovanju ovakvih i slicnih manifestacija, što pokazuju i sjajne ocjene za organizaciju dosadašnjih festivala, ali i neka od imena koja treba da nastupe na trecem Mostar Blues Festivalu. U nastojanju da ovaj festival bude kvalitetniji od prethodnih, organizatori su vec u oktobru 2004. zapoceli sa pripremama.
Za sada, izvjesni su nastupi Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadica, grupe “Bare i placenici” i britanskog blues autora John O’Leary-ja sa grupom “Point Blank”.
Na ovogodišnjem Festivalu se ocekuje ucešce i blues grupa iz SAD-a, a neizostavni su i nastupi mladih, neafirmisanih grupa iz Bosne i Hercegovine.
Za treci Mostar Blues Festival je angazovan jedan od najboljih zvucnih sistema na ovim prostorima, sto garantuje vrhunsku kvalitetu zvuka.
Treba spomenuti i besplatne dnevne radionice gdje bi poznati muzicari, ucesnici Festivala, edukovali mlade ljude o blues-u, održavali radionice na razlicitim muzickim instrumentima i diskutovali o muzici uopšte i njenom znacaju u ukljucivanju mladih u društvo.
Naravno i ovaj festival, kao i dva prethodna, zadržava humanitarni karakter.
Samo da postavim link za download jedne (meni strasno dobre) blues pjesme
Trebalo mi je malo vremena da je uploadujem na ovaj link, pa se nisam odmah javio
T wrote:Samo da postavim link za download jedne (meni strasno dobre) blues pjesme
Trebalo mi je malo vremena da je uploadujem na ovaj link, pa se nisam odmah javio