Mostar: Avion španskog ministra odbrane sletio s piste
Ja sam uvijek mislio da avioni s neba slijecu na pistu a ne obratno.
Kako prenosi Hina, ministar Bono priznao je gradonačelniku Bešliću kako je avion s kojim je doputovao izletio s piste.
"Imali smo manjih problema. Pista je bila kratka", rekao je ministar Bono u kratkom razgovoru s mostarskim gradonačelnikom.
Agencije su ranije javile da se španski avion Hercules C-130 po lošem vremenu i slaboj vidljivosti prekasno počeo spuštati prema pisti. Avion je pistu promašio za 100 metara i završio u polju.
Bono, vojni dužnosnici i novinari u njegovoj pratnji su ostali neozlijeđeni.
Mostar, 25 dic (EFE).- El ministro de Defensa, José Bono, inició hoy su visita a las tropas desplegadas en los Balcanes y Pakistán con un susto, al salirse de la pista el avión el que viajaba al aterrizar en Mostar (Bosnia), lo que no le impidió destacar la labor de los soldados y afirmar que "querer a España no es un sentimiento del que nos tengamos que avergonzar".
El avión Hércules C-130, con el ministro a bordo y otras 60 personas entre militares, altos cargos de su departamento y periodistas, se salió de la pista de aterrizaje en el aeropuerto bosnio de Mostar, primera escala de la gira que le llevará hasta el próximo miércoles a Kosovo y Pakistán.
Nadie resultó herido después de que el aparato se saliera unos 200 metros fuera de la pista y quedara en el campo, tras tomar tierra a mitad de pista, debido a la mala visibilidad provocada por la lluvia y la niebla que reinaba sobre esta localidad bosnia en el momento de la maniobra de aproximación.
Este avión Hércules había despegado de la ciudad costera croata de Dubrovnik hacia las 11 de la mañana hora local, donde la delegación española había llegado en un Airbus 310 de las Fuerzas Aéreas Españolas desde la base aérea de Torrejón (Madrid).
http://www.efe.es
A i u Bosni. Koliko se ja razumijem u Bosanski, letjeti znaci napustiti majcicu zemlju i kretati se zrakom ili slobodnim prostorom sa ili bez krila. Isto tako sletjeti znaci vratiti se iz tog stanja letenja nazad na zemlju. Znaci, avion je mogao sletjeti s piste samo ako Mostarska pista lebdi u zraku.PR80. wrote:Naslov sasvim odgovarajuci na problematiku. Ne znam kome ne stima naslov sa ostatkom dogadjaja?
... moze se upisati kurs bosanskog jezika i van Bosne.
FEDERALNA NOVINSKA AGENCIJAarray wrote:A i u Bosni. Koliko se ja razumijem u Bosanski, letjeti znaci napustiti majcicu zemlju i kretati se zrakom ili slobodnim prostorom sa ili bez krila. Isto tako sletjeti znaci vratiti se iz tog stanja letenja nazad na zemlju. Znaci, avion je mogao sletjeti s piste samo ako Mostarska pista lebdi u zraku.PR80. wrote:Naslov sasvim odgovarajuci na problematiku. Ne znam kome ne stima naslov sa ostatkom dogadjaja?
... moze se upisati kurs bosanskog jezika i van Bosne.![]()
Ima milion drugih pravilnih nacina da se opise sta se dogodilo tom avionu ali "sletjeti s piste" nije jedan od njih. Pitaj svog ucitelja pa se uvjeri.