Mostar: Avion španskog ministra odbrane sletio s piste

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
array

#1 Mostar: Avion španskog ministra odbrane sletio s piste

Post by array »

Naslov jednog clanka na FENA:
Mostar: Avion španskog ministra odbrane sletio s piste

Ja sam uvijek mislio da avioni s neba slijecu na pistu a ne obratno. :D
Pooll

Post by Pooll »

S obzirom na probleme pri slijetanju... naslov i nije tako cudan :cry:
PR80.

Post by PR80. »

Pooll wrote:S obzirom na probleme pri slijetanju... naslov i nije tako cudan :cry:
Naslov sasvim odgovarajuci na problematiku. Ne znam kome ne stima naslov sa ostatkom dogadjaja?
... moze se upisati kurs bosanskog jezika i van Bosne. :D
Pooll

Post by Pooll »

Kako prenosi Hina, ministar Bono priznao je gradonačelniku Bešliću kako je avion s kojim je doputovao izletio s piste.
"Imali smo manjih problema. Pista je bila kratka", rekao je ministar Bono u kratkom razgovoru s mostarskim gradonačelnikom.
Agencije su ranije javile da se španski avion Hercules C-130 po lošem vremenu i slaboj vidljivosti prekasno počeo spuštati prema pisti. Avion je pistu promašio za 100 metara i završio u polju.
Bono, vojni dužnosnici i novinari u njegovoj pratnji su ostali neozlijeđeni.
Pooll

Post by Pooll »

Mostar, 25 dic (EFE).- El ministro de Defensa, José Bono, inició hoy su visita a las tropas desplegadas en los Balcanes y Pakistán con un susto, al salirse de la pista el avión el que viajaba al aterrizar en Mostar (Bosnia), lo que no le impidió destacar la labor de los soldados y afirmar que "querer a España no es un sentimiento del que nos tengamos que avergonzar".

El avión Hércules C-130, con el ministro a bordo y otras 60 personas entre militares, altos cargos de su departamento y periodistas, se salió de la pista de aterrizaje en el aeropuerto bosnio de Mostar, primera escala de la gira que le llevará hasta el próximo miércoles a Kosovo y Pakistán.
Nadie resultó herido después de que el aparato se saliera unos 200 metros fuera de la pista y quedara en el campo, tras tomar tierra a mitad de pista, debido a la mala visibilidad provocada por la lluvia y la niebla que reinaba sobre esta localidad bosnia en el momento de la maniobra de aproximación.
Este avión Hércules había despegado de la ciudad costera croata de Dubrovnik hacia las 11 de la mañana hora local, donde la delegación española había llegado en un Airbus 310 de las Fuerzas Aéreas Españolas desde la base aérea de Torrejón (Madrid).

http://www.efe.es
array

Post by array »

PR80. wrote:Naslov sasvim odgovarajuci na problematiku. Ne znam kome ne stima naslov sa ostatkom dogadjaja?
A i u Bosni. Koliko se ja razumijem u Bosanski, letjeti znaci napustiti majcicu zemlju i kretati se zrakom ili slobodnim prostorom sa ili bez krila. Isto tako sletjeti znaci vratiti se iz tog stanja letenja nazad na zemlju. Znaci, avion je mogao sletjeti s piste samo ako Mostarska pista lebdi u zraku. :?
Ima milion drugih pravilnih nacina da se opise sta se dogodilo tom avionu ali "sletjeti s piste" nije jedan od njih. Pitaj svog ucitelja pa se uvjeri. :D
Pooll

Post by Pooll »

Mostar: Avion španskog ministra odbrane promašio pistu

:D
ma_zdraoooo

Post by ma_zdraoooo »

array wrote:
PR80. wrote:Naslov sasvim odgovarajuci na problematiku. Ne znam kome ne stima naslov sa ostatkom dogadjaja?
A i u Bosni. Koliko se ja razumijem u Bosanski, letjeti znaci napustiti majcicu zemlju i kretati se zrakom ili slobodnim prostorom sa ili bez krila. Isto tako sletjeti znaci vratiti se iz tog stanja letenja nazad na zemlju. Znaci, avion je mogao sletjeti s piste samo ako Mostarska pista lebdi u zraku. :?
Ima milion drugih pravilnih nacina da se opise sta se dogodilo tom avionu ali "sletjeti s piste" nije jedan od njih. Pitaj svog ucitelja pa se uvjeri. :D
FEDERALNA NOVINSKA AGENCIJA
F E N A

Federalna novinska agencija - FENA utemeljena je Uredbom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine studenoga 2000. godine.

Direktor agencije je Zehrudin Isaković,
zamjenik direktora je dr. sc. Marko Dragić,
glavni urednik je mr. sc. Zoran Ilić

Adresa u Sarajevu, Ćemaluša 1.
Kontakt telefoni:
033/445-247 (direktor),
033/663-389 (glavni urednik),
033/445-336 (Desk),
033/663-772 (centrala)

Adresa u Mostaru, K. Tvrtka 9.
Kontakt telefoni:
036/319-222
036/319-322
fax: 036/319-422

E-mail: [email protected], [email protected]
http://www.fena.ba

Eto burazere, pa javni im se, objasni im, mozda nadju i neki poslic za tebe
array

Post by array »

Sta cu im javljati kad su sami vidjeli gresku i ispravili naslov. U najmanju ruku ispravljen je na sa-x. Sad pise da je izletio s piste. Ova bi rijec mogla proci. :-)

P.S. Ispravili su ga i na FENA web siteu. Dobro je da bar neko vodi racuna o tome (ili cita sa-x forum ;-) ).
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Da li je pilot ugledao neku zelenu svjetlost?
Pilot: Dragi putnici slijećemo, a možda i nećemo.
Post Reply