Ne znam kuda ti hodaš, ali ja nisam jednom prošao da sam vidio čovjeka da sjedne i jede pitu onako, grabi što bi rekli drito sa papira. I to ono, znaš kako samo gladan može jesti, kad ti se zgadi ne hrana i ne taj što jede, već onaj što prođe pored njega i mrakne ga onim 'vidi doboša kako ždere' pogledom (k'o da on to radi drugačije u svoja četiri zida).jos_uvijek_sanjam wrote:tvsabina wrote: NIKADA JOŠ NISAM vidjela u Sarajevu u kom sam rođena i u kom živim cijeli svoj vijek da je neko sjeo na ulicu (pojedinca ili skupinu ljudi) i da iz tepsije , s afsalta jede burek. To ne čine čak ni prosjaci. To bi bila uvreda i bureku i asfaltu i JELU KAO JELU (a mnogi od nas su prošli rat i vrlo dobro znaju šta je komad hljeba) i uvreda ljudskoj civilizaciji.
Mene kao sarajliju, sad kada sam vidio koji je povod ovoga, zaboli i desno i lijevo jaje za ovo jer je povod dobar. Ljudi su radili i zaslužili su (i nemojte ih porediti sa bankarima i ostalima, ne znoje se ti ni blizu kao fizikaneri niti imaju ista primanja kao oni). Nisu okretali onde, nego im je čovjek donio već gotovo i stavio na (koliko sam vidio) već predviđene klupe i stolove na onim mjestima. Lijepa gesta za ljude koji su pola godine crnčili i na 0 i na +35. Ako ništa, barem je neko napravio neki lijepi gest prema ljudima za koje sam siguran nemaju dovoljno para da odu u neki fensi restoran i naruče si zgotovljeno janje na ovaj i onaj način. Veći i gorući ti je problem, npr kriminal i slično. Ali eto, ako čemo o nedostatku kulture, prođi avlijama svih kafića, ili otiđi na Stup do koride pa se onda žali.