Šta je ovo?crusader wrote:http://i821.photobucket.com/albums/zz13 ... 0028-1.jpg
Ruzno do bolaaaaa, nikako se ne uklapa u ambijent. Isti slucaj ko kad se pocnu praviti ove ultra giga mega moderne dzamije umjesto bosanskih koje su 1000000 puta ljepse. Danas izgleda svako moze biti arhitekt
Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
-
amko76
#51 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
-
amko76
#52 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Meni taj most 35 godina fali, tj. cijelog životapetunija wrote:Prije svega mislim da je ovaj most totalno suvišan
Imaju dva mosta kod Skenderije, jedan kod glavne pošte i ne kontam čemu ovaj?
Ali šta je ovo ovako nakaradno
- karanana
#53 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
i ono nekako neprirodno i ukoso stoji na sred slapa.
-
bull21
#54 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Prvi jači zemljotres i... 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#55 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
crusader wrote:http://i821.photobucket.com/albums/zz13 ... 0028-1.jpg
Ruzno do bolaaaaa, nikako se ne uklapa u ambijent. Isti slucaj ko kad se pocnu praviti ove ultra giga mega moderne dzamije umjesto bosanskih koje su 1000000 puta ljepse. Danas izgleda svako moze biti arhitekt
Grozno.
-
amko76
#56 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Ah pa šta očekujete, 80% stanovnika iz svih sela i gradova širom BiH, pa takva i arhitektura.
Bem ti rat više, unazadio nas je za narednih 10 generacija.
Bem ti rat više, unazadio nas je za narednih 10 generacija.
- Manic Psycho
#57 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
sta odmah dramite, pa nije gotov most. valjda su strucni ljudi izabrali idejno rjesenje
evo kako ce izgledati most kad se zavrsi

- frfi.
#58 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
ideja mosta mi je ok al mi se bas ne uklapa ispred prelijepe akademije 
- ladyblue18
#59 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Taman da je od swarovski kristala jedno je jasno, taj most se nikako ne uklapa u taj dio grada.Manic Psycho wrote:sta odmah dramite, pa nije gotov most. valjda su strucni ljudi izabrali idejno rjesenje
Strucni ljudi...jes aha
- Zox
#60 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Taj dio grada je ionako eklektican, nista se ni s cim ne uklapa. Imam utisak da ljudi misle da se nesto uklapa u dio grada samo ako je sivo od smoga kao i ostatak tog dijela grada.
Jedini problem je, naravno, zgrada akademije (s ove druge strane Miljacke po meni most nema nikakvih problema). Ukoliko ovaj zavikutak kojeg cijelo vrijeme prikazuju bocno u preview umjesto frontalno zakloni portal akademije, to ce biti grozota. A sve su sanse da hoce.
Jedini problem je, naravno, zgrada akademije (s ove druge strane Miljacke po meni most nema nikakvih problema). Ukoliko ovaj zavikutak kojeg cijelo vrijeme prikazuju bocno u preview umjesto frontalno zakloni portal akademije, to ce biti grozota. A sve su sanse da hoce.
- Manic Psycho
#61 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
a kakav se to most uklapa u onaj dio gradaladyblue18 wrote:Taman da je od swarovski kristala jedno je jasno, taj most se nikako ne uklapa u taj dio grada.Manic Psycho wrote:sta odmah dramite, pa nije gotov most. valjda su strucni ljudi izabrali idejno rjesenje
]
Strucni ljudi...jes ahakao sto se kod nas za sve u drzavi pitaju strucni ljudi.
- frfi.
#62 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
nemoj tako, strucni ljudi su odabrali i ono chudo u parku za poginulu djecu sarajeva
sigurno i u ovom mostu ima neko preneseno znacenje-kao sto je za ono u parku-majka prigrlila dijete(wtf
) e tako je i ovdje, mozda, onaj most zapravo predstavlja cijeli zivot nas, kao krug na sredini - fazoni
pa jos i optocen zelenim staklom koje simbolizira sve krhko lomljivo a opet cvrsto i ostro
ma prosti jedan wow 
edit: ponavljam, most mi je ok al mi ne ide ispred akademije sekunde. zamisli navecer kad se oboje osvijetli, pa to je cirkus..
sigurno i u ovom mostu ima neko preneseno znacenje-kao sto je za ono u parku-majka prigrlila dijete(wtf
edit: ponavljam, most mi je ok al mi ne ide ispred akademije sekunde. zamisli navecer kad se oboje osvijetli, pa to je cirkus..
- cx6
#63 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Već vidim prve grafite na lučnom dijelu
- Manic Psycho
#64 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
sad nam i svjetlo smetafrfi. wrote:nemoj tako, strucni ljudi su odabrali i ono chudo u parku za poginulu djecu sarajeva![]()
sigurno i u ovom mostu ima neko preneseno znacenje-kao sto je za ono u parku-majka prigrlila dijete(wtf![]()
) e tako je i ovdje, mozda, onaj most zapravo predstavlja cijeli zivot nas, kao krug na sredini - fazoni
pa jos i optocen zelenim staklom koje simbolizira sve krhko lomljivo a opet cvrsto i ostro
![]()
ma prosti jedan wow
- campa_xxx
#65 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Zali Boze 2.5 miliona maraka koje su izdvojili za ovo smece od mosta...bolje da su napravili obicni pjesacki most a ostatak novca preusmjerili za obnovu stadiona Kosevo koji ne zadovoljava uslove FIFA-e i UEFA-e
- frfi.
#66 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
ne smeta mi svjetlo.
stvar je u tome da je akademija odlicno osvijetljena navecer, i sada kad dodaju jos i most koji ce pretpostavljam osvijetliti u "modernom stilu"-raznim zelenim plavim i stajaznam bojama, jednostavno ce biti previse i kicavo. cak i da ga jednostavno osvijetle(znaci bez raznih boja), bit ce nepotrebno i natrpano pored onakve akademije(nadam se da grijesim)
ali hajde, volimo mi kic, samo neka svjetluca na sve strane
stvar je u tome da je akademija odlicno osvijetljena navecer, i sada kad dodaju jos i most koji ce pretpostavljam osvijetliti u "modernom stilu"-raznim zelenim plavim i stajaznam bojama, jednostavno ce biti previse i kicavo. cak i da ga jednostavno osvijetle(znaci bez raznih boja), bit ce nepotrebno i natrpano pored onakve akademije(nadam se da grijesim)
ali hajde, volimo mi kic, samo neka svjetluca na sve strane
- ladyblue18
#67 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Ako se mene pita nikakav, jer nije bilo potrebe za mostom ondje uopste, ali ako se vec mora onda je trebalo napraviti nesto prikladnije, kao Sehercehajina cuprija gore ili obicni pjesacki most a ne ovo...cudo.Manic Psycho wrote: a kakav se to most uklapa u onaj dio grada
Narusava okolinu i zgradu ALU-a koja je prelijepa.
Naravno, i ovdje ce se pare prati ili se peru vec...
-
breuer
#68 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
šta li su ljudi tek govorili za 'akademiju' dok se gradila...u šta li se ona uklapala?!
kakvi smo dobro išta imamo
- Manic Psycho
#69 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
ona s nije gradila da bude akademija, ono je stara protestantska crkva u koju se uselila alubreuer wrote:šta li su ljudi tek govorili za 'akademiju' dok se gradila...u šta li se ona uklapala?!
- ladyblue18
#70 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Manic Psycho wrote:ona s nije gradila da bude akademija, ono je stara protestantska crkva u koju se uselila alubreuer wrote:šta li su ljudi tek govorili za 'akademiju' dok se gradila...u šta li se ona uklapala?!
@ breuer - a vidis li ti mozda da akademija kako odskace od ostatka tog dijela grada izgledom?
- Manic Psycho
#71 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
al dok se most ne zavrsi najbolje je nista ne govoriti, mislim de ce biti lijep most i da ce se fino uklopiti. i onako su nam pojedini mostovi po gradu katastroficni i dotrajali pa ce i njih u dogledno vrijeme biti potrebno obnovitiladyblue18 wrote:Manic Psycho wrote:ona s nije gradila da bude akademija, ono je stara protestantska crkva u koju se uselila alubreuer wrote:šta li su ljudi tek govorili za 'akademiju' dok se gradila...u šta li se ona uklapala?!
kakvi smo dobro išta imamo![]()
@ breuer - a vidis li ti mozda da akademija kako odskace od ostatka tog dijela grada izgledom?
-
gerberica
#72 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Meni se licno ne dopada ali on je vec tu i ja se nista ne pitam.Danas sam malo gledala.
- ladyblue18
#73 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
A hajde...bumo videl.Manic Psycho wrote: al dok se most ne zavrsi najbolje je nista ne govoriti, mislim de ce biti lijep most i da ce se fino uklopiti. i onako su nam pojedini mostovi po gradu katastroficni i dotrajali pa ce i njih u dogledno vrijeme biti potrebno obnoviti
- Troll_Happens
#74 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
ja mislim da se novi most uopste nije trebao praviti eno drugog par koraka vise... bolje da su obnovili one koji se raspadaju i ruse...ladyblue18 wrote:Ako se mene pita nikakav, jer nije bilo potrebe za mostom ondje uopste, ali ako se vec mora onda je trebalo napraviti nesto prikladnije, kao Sehercehajina cuprija gore ili obicni pjesacki most a ne ovo...cudo.Manic Psycho wrote: a kakav se to most uklapa u onaj dio grada
Narusava okolinu i zgradu ALU-a koja je prelijepa.
Naravno, i ovdje ce se pare prati ili se peru vec...
- E&E
#75 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
ma uredice se taj most grafitima pa ce se uklapati jer koliko sam vidio prije sedmicu dana i na zgradi akademije ih ima...