Nekako se , barem u mojoj glavi, podrazumijeva da je vecina iz grupacije "dijaspora", onako momacki najebala i razgulila kako zna i umije onih nesretnih godina....
Proslo je godina, koliko je proslo, ni najmanje me ne interesuju vase danasnje sudbine,poslovni uspjesi i slicna sranja. Sanjate li cetnike/ustase? Usnite li vas grad, u vrijeme 1992-95, rat napolju...?
Vraca li vas neka sila, s vremena na vrijeme, u vas grad,iz kojeg ste samo pukom srecom izasli s glavom na ramenu?
Godinama sam imao, manje-vise isti san, nesto me vraca u moj grad a ja necu...Urezao se samo strah i gadjenje na mjesto gdje si odrastao...! Prekasno sam izasao, sve dozivio na sopstvenoj kozi..!
Prije je to bilo puno cesce, ali se i dan-danas, srecom dobro rijetko, znam se dobro znojan, od muke probuditi!
More li vas snovi...!?
-
Timotije
#1 More li vas snovi...!?
Last edited by Timotije on 06/06/2008 19:10, edited 1 time in total.
- Karabaja
-
#4 Re: More li vas snovi...!?
Kada sam izasao bukvalno svaku noc sam sanjao grad, bosnu, jela, ponekada cak i narodnu nosnju i muziku. Otisao u posjetu prvi put poslije izlaska i od tad snovi se izgubili. To je bilo prije sedam godina.
- mofo33
#5 Re: More li vas snovi...!?
ne sanjam nista,
ali mi je sva kosa lijeve strane glave pobijelila za nepunih mjesec dana poslije napustanja balkana
ali mi je sva kosa lijeve strane glave pobijelila za nepunih mjesec dana poslije napustanja balkana
- Maraschino
#6 Re: More li vas snovi...!?
Cuj , sanjam li, i u snu i na javi ja sam u BiH. 
- Bosanac sa dna kace
#7 Re: More li vas snovi...!?
nijesam u toj kategoriji, al pocesto usnijem prohu i luk, tetku da hodamo ko po njivi, i naka gluho bilo sarena vojnicka odijela i a najcsece usnijem nekakvu masu naroda i svi grlato pricaju na bosanskom 
- rajvosa^
#8 Re: More li vas snovi...!?
Ponekad da. Neku noc sam sanjao da sam zarobljen. Mozda je nekom sega, al jebi ga meni nije.
Inace uvijek nesto sanjam. Cini mi se svaku noc. Ima li kakva da razbaci kasike, hagra da vidi sta se u toj mojoj glavi vrti.