More li vas snovi...!?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Timotije

#1 More li vas snovi...!?

Post by Timotije »

Nekako se , barem u mojoj glavi, podrazumijeva da je vecina iz grupacije "dijaspora", onako momacki najebala i razgulila kako zna i umije onih nesretnih godina....
Proslo je godina, koliko je proslo, ni najmanje me ne interesuju vase danasnje sudbine,poslovni uspjesi i slicna sranja. Sanjate li cetnike/ustase? Usnite li vas grad, u vrijeme 1992-95, rat napolju...?
Vraca li vas neka sila, s vremena na vrijeme, u vas grad,iz kojeg ste samo pukom srecom izasli s glavom na ramenu?
Godinama sam imao, manje-vise isti san, nesto me vraca u moj grad a ja necu...Urezao se samo strah i gadjenje na mjesto gdje si odrastao...! Prekasno sam izasao, sve dozivio na sopstvenoj kozi..!
Prije je to bilo puno cesce, ali se i dan-danas, srecom dobro rijetko, znam se dobro znojan, od muke probuditi!
Last edited by Timotije on 06/06/2008 19:10, edited 1 time in total.
Karabaja

#2 Re: More li vas snovi...!?

Post by Karabaja »

Ne!
Šeha

#3 Re: More li vas snovi...!?

Post by Šeha »

Isto... ne.

#4 Re: More li vas snovi...!?

Post by location »

Kada sam izasao bukvalno svaku noc sam sanjao grad, bosnu, jela, ponekada cak i narodnu nosnju i muziku. Otisao u posjetu prvi put poslije izlaska i od tad snovi se izgubili. To je bilo prije sedam godina.
mofo33

#5 Re: More li vas snovi...!?

Post by mofo33 »

ne sanjam nista,
ali mi je sva kosa lijeve strane glave pobijelila za nepunih mjesec dana poslije napustanja balkana :sad:
Maraschino

#6 Re: More li vas snovi...!?

Post by Maraschino »

Cuj , sanjam li, i u snu i na javi ja sam u BiH. :bih:
Bosanac sa dna kace

#7 Re: More li vas snovi...!?

Post by Bosanac sa dna kace »

nijesam u toj kategoriji, al pocesto usnijem prohu i luk, tetku da hodamo ko po njivi, i naka gluho bilo sarena vojnicka odijela i a najcsece usnijem nekakvu masu naroda i svi grlato pricaju na bosanskom :shock:
rajvosa^

#8 Re: More li vas snovi...!?

Post by rajvosa^ »

Ponekad da. Neku noc sam sanjao da sam zarobljen. Mozda je nekom sega, al jebi ga meni nije. :( Inace uvijek nesto sanjam. Cini mi se svaku noc. Ima li kakva da razbaci kasike, hagra da vidi sta se u toj mojoj glavi vrti. :-)
Post Reply