Blago meni,ja iskljucivo pjesacim,jer nemam karte za prevoz,mene to onda nece snaci.mIRCerka wrote:malo off topic, ali jedno neovisno bakteriolosko istrazivanje rukohvata u tramvajima je pokazalo prisustvo bakterije kolere, eserijehije 157, i jos mnostvo drugih fekalnih bakterija.Pearl wrote:treba djecu vani skolovati... a i nece se po trojica u taxi gurati...mIRCerka wrote: 150.000 KM gromada stakla, milion malo tebi malo meni...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
a vama ruljo vas voz (aka tramvaj)....u sarajevu bi film "tramvaj zvani ceznja" trebalo preimenovati u "tramvaj zvani smrt"
Koji je pravni mehanizam zaustavljanja ovoga?
MORAMO SE IZBORITI I ZA OVO...
-
bucika
- shuriken
to je tesko pitanjePearl wrote:vise od ruznoce spomenika, ja se zagrcnuh na ovo :
"spomeniku ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva koji ce ( iako stakleni ??) kostati million i sto pedeset hilj.km. "
?!?!?!?!!?!?!?!?!?!?!?!?!!?!?!?!?
zar se million i sto pedeset hilj.km ne mogu pametnije iskoristiti??
za socijalnu politiku, za zbrinjavanje porodica poginule djece se nema para a za staklene nakarade ima...
pa dokle vise?![]()
ako ce nesto ostati za vjecnost
puno znaciti obiteljima poginule djece
postati landmark grada
mjesto gdje ce drzavni protokol dovoditi drzavnike
onda milion nije puno, to je ulaganje u nas identitet
ako ce biti nesto suc-muc, onda je i 10 maraka skupo
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Da li si vidio oblik spomenika?shuriken wrote:to je tesko pitanjePearl wrote:vise od ruznoce spomenika, ja se zagrcnuh na ovo :
"spomeniku ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva koji ce ( iako stakleni ??) kostati million i sto pedeset hilj.km. "
za socijalnu politiku, za zbrinjavanje porodica poginule djece se nema para a za staklene nakarade ima...
pa dokle vise?![]()
postati landmark grada
-
Pearl
samo dva primjera spomenika (ono gore nije spomenik, ono je oda kradji para)... jedan se nalazi u auschwitzu, drugi u washingtonu (s tim da je drugi dosta jeftinija varijanta jer nema spomenika oko ploca sa imenima..shuriken wrote:to je tesko pitanjePearl wrote:vise od ruznoce spomenika, ja se zagrcnuh na ovo :
pa dokle vise?![]()
postati landmark grada
http://www.holocaustmmb.org/Pictures/Th ... alWall.jpg
http://www.mustseewashingtondc.com/attr ... morial.jpg
- shuriken
jesam, to je katastrofa, to cemo sprijeciti na bilo koji nacin
treba educirat roditelje, napravit jedan dokument za raznim memorijalima u svijetu
pa da vide sta trebaju traziti i ocekivati od takvog mjesta
govorim samo o tome da za nesto super treba dati i dosta novaca
treba educirat roditelje, napravit jedan dokument za raznim memorijalima u svijetu
pa da vide sta trebaju traziti i ocekivati od takvog mjesta
govorim samo o tome da za nesto super treba dati i dosta novaca
- johnnykola
djeci sarajeva, *urac za usi!
oprostite na ovom komentaru.
ali mislim da on najbolje ovo
komentira.
DJE MI ZIVIMO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
oprostite na ovom komentaru.
ali mislim da on najbolje ovo
komentira.
DJE MI ZIVIMO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- uvjek dobar gost
Ma lopovi mogu za razliku (mislim onu od pokradenih para) popraviti bivši dom pionira Boško Buha u kojem djeca mogu učiti strane jezike, svirati na raznim instrumentima i šta sve ne....
Lopovi nas predstavljaju u kantoonu i gradskom vijeću, vodi nas lažni komitet i lažni "Valteri".....
Lopovi nas predstavljaju u kantoonu i gradskom vijeću, vodi nas lažni komitet i lažni "Valteri".....
-
bucika
Tacno,hocemo Dom pionira.uvjek dobar gost wrote:Ma lopovi mogu za razliku (mislim onu od pokradenih para) popraviti bivši dom pionira Boško Buha u kojem djeca mogu učiti strane jezike, svirati na raznim instrumentima i šta sve ne....
- shuriken
a berlin holocaust memorial? ne muzej nego ono pored Branderburskih vrataPearl wrote:samo dva primjera spomenika (ono gore nije spomenik, ono je oda kradji para)... jedan se nalazi u auschwitzu, drugi u washingtonu (s tim da je drugi dosta jeftinija varijanta jer nema spomenika oko ploca sa imenima..shuriken wrote:to je tesko pitanjePearl wrote:vise od ruznoce spomenika, ja se zagrcnuh na ovo :
pa dokle vise?![]()
postati landmark grada
http://www.holocaustmmb.org/Pictures/Th ... alWall.jpg
http://www.mustseewashingtondc.com/attr ... ns-memoria
l.jpg
treba poslat predstavnike roditelja skupa sa nekom TV ekipom da obidju nekoliko takvih mjesta u svijetu, i nece im padat na pamet da podrze onako nesto
i ne zaboravit ruze, kao konceptualni dio memoriala koji se nalazi po cijelom gradu