MORAMO SE IZBORITI I ZA OVO...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

sniPod

#1 MORAMO SE IZBORITI I ZA OVO...

Post by sniPod »

I POKRET VIJECA MLADIH - http://djecijipokret.blogger.ba/

Podrska djeci i mladima u borbi i zastiti svojih prava u vidu okupljanja i protesta! Da na pocetku napomenemo, mi podrzavamo mirne proteste u subotu i trebalo bi sto vise ljudi doci!

Postovani mladi prijatelji i gradjani Sarajeva,

NVO “ Djeciji pokret mira, ljubavi,prijateljstva” – Djeca Sarajeva , u potpunosti podrzava vasa nastojanja da nasim politicarima i vladama ( koja ironija ), pokazete da postojite, da mislite, da patite, da disete a nemate zraka, i da zelite slobodu, mir, normalno skolovanje bez segregacije u bilo kom smislu, bez mrznje, bez nasilja, bez ikakvih podjela i degradacija vase i licnosti vasih roditelja, bez korupcije i kriminala! Mi zelimo slobodu misli i govora i postivanje djece i mladih u cijeloj BiH . Ako na mladima svijet ostaje, a ostaje, onda nas pustite svi vi kompleksasi da zivimo ovaj svoj zivot, kakav je takav je. Vi ste krivi sto nije bolji jer se bojite nas i nasih mogucnosti. Zalosno je jer je istinito.! I VISE NE MOZE TAKO.!

Trazimo: 1. Da odmah uspostavite kontakt sa mladima i stvorite ambijent za razumijevanje i toleranciju,

2. Da sprijecite svaku vrstu nasilja ,

3. Da ispostujete reformu skolstva,

4. Da odmah donesete Odluku kojom ce se Dom mladih staviti na raspolaganje mladim ljudima koji bi u ovom prostoru, koji nosi ime bas po njima, mogli realizovati svoje zamisli na muzickom, literarnom, dramskom, kulturnom i svakom drugom ,edukativnom, planu,

5. Da se odmah sprovede javna rasprava o spomeniku ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva koji ce ( iako stakleni ??) kostati million i sto pedeset hilj.km. U ime svih nasih mladih , monstruozno , ubijenih drugova , trazimo odgovornost od svih onih koji su prihvatili ovo idejno rijesenje koje ponizava sve mrtve ali i zive mlade u ovom gradu.

Image
SLIKA SPOMEN-OBILJEZJA UBIJENOJ DJECI OPKOLJENOG SARAJEVA (SRAMOTA) : http://img505.imageshack.us/my.php?imag ... aneht2.jpg

Upravni Odbor Pokreta i Pokret Vijeca mladih

P.S. molimo vas da ovo prosirite, jer moramo se izboriti da poniste ovaj "SPOMENIK" i da naprave javni forum, na kojem ce gradani Sarajeva izabrati spomenik koji ce se svima svidjati i kojem ce se svi diviti i sjecati sto se desilo djeci Sarajeva i koji ce svi razumjeti a ne samo umjetnici. Nasa mlada raja koja je izgubila zivot u ovom nesrecnom ratu zasluzuje najbolje, to je najmanje sto mozemo uciniti za njih i njihove roditelje.
Hvala!
Last edited by sniPod on 19/02/2008 14:17, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Nece valjda staviti A4 format table na kojoj ce sturo pisati 1600 djece, opsada sarajeva, fontom 10??!?!?!?!?!?!

Pa ljudi moji sta je ovo???
Zox

Post by Zox »

Ovo ne da razumiju samo umjetnici, nego ni oni. U stvari, razumiju da je rad necu reci los, ali RUZAN I NAKARADAN sigurno.
Alfa159

Post by Alfa159 »

Ja ne znam ko je poslije one BLAMAZE Keche sa spomenikom tj grobnicom Davorinu i Mirzi kod Fis-a dao uopce priliku da se natjece za ovo pa HALOOO nasta ono lici ja fakat ne kontam ja sam toliko razocaran da to nije humano pa ovaj grad nema spomenik kako treba zbog inih "umjetnika" i to po kojoj cijeni.
Ja prvi nikada niti cu otici na otkrivanje spomenika i javno cu izraziti svoje negodovanje.
Fakat nisam od onih koji sve kude ali ovo je vise nego sramota.
Kecho ako nisi mogao bolje nemoj nikako majke TI.

PS a jos su gori oni koji su to izabrali, moze se samo reci svaka vam cas izabrali ste .....
nesvjesna

Post by nesvjesna »

ovo je maketa spomenika?

jel ovo konceptualna umjetnost? jer ja konceptualnu umjetnost inače, biva, ne kontam. mislim, ja inače ne kontam umjetnost pretjerano. ne radi mi lijeva strana mozga.

ali znam vidjet šta jeste lijepo a šta nije lijepo. ovo nije lijepo.

ko za tog keču lobira, ubo ih on da ih ubo? (autocenzura)
tinna.psy

Post by tinna.psy »

Uzas. Falusni simbol.
Jel stvarno ovako izgleda?
Ozbiljno?

:-x :?
amrica

Post by amrica »

zar ova grozota sa vulgarnom implikacijom treba da ima veze sa ubijenom djecom???? Ovo prvi put vidim i najezila sam se do povracanja.
RIZVA

Post by RIZVA »

dzaba kad jedni drugima štele i lobiraju da dobijaju poslove,ono mi ni na sta ne lici
mIRCerka

Post by mIRCerka »

:x niko ni da pomene u medijima ovo.

:x
shin

Post by shin »

Ruku na srce, koji post ratni spomenik lici na nesta? Sve nesta od niklovanih elemenata i mesinga. Za tri godine izgledaju uzasno.

Ali Davoru i Mirzi je najjaci, ono meni djeluje kao hram :lol:
bucika

Post by bucika »

Promijenite celne ljude pa ce se i ovo srediti,kao i sve ostalo.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Mislim da lagano nadolazimo na plaćenike... lagano ... spoznajemo ko su pravi plaćenici, spoznajemo da nas vodi lažni komitet koji se krije iza lažnih Valtera...

Ostavke !!!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

uvjek dobar gost wrote:Mislim da lagano nadolazimo na plaćenike... lagano ... spoznajemo ko su pravi plaćenici, spoznajemo da nas vodi lažni komitet koji se krije iza lažnih Valtera...

Ostavke !!!
Paralelno sa ostavkama, neko treba saznati koja je procedura da se zaustavi sa ovim prijedlogom odrona od spomenika...

LEGALNIM PUTEM. Bez puno suplje i emocija. Ja vec imam 28 godina, nema kad supljirati.
bucika

Post by bucika »

mIRCerka wrote:
uvjek dobar gost wrote:Mislim da lagano nadolazimo na plaćenike... lagano ... spoznajemo ko su pravi plaćenici, spoznajemo da nas vodi lažni komitet koji se krije iza lažnih Valtera...

Ostavke !!!
Paralelno sa ostavkama, neko treba saznati koja je procedura da se zaustavi sa ovim prijedlogom odrona od spomenika...

LEGALNIM PUTEM. Bez puno suplje i emocija. Ja vec imam 28 godina, nema kad supljirati.
OSTAVKE!
uvjek dobar gost

bucika wrote:
mIRCerka wrote:

Ostavke !!!

OSTAVKE!
Ja imam i trideset banki... i isto tako mi je pun nos šuplje..

Trebamo kontaktirati medije, mislim pod jedan i alarmirati javnost, poslije toga ili uporedo sa tim okupiti dobonamjerne i ugledne ljude da se založe za tu stvar (mislim na ljude poput Grebe, Lamije Tanović ili nešto slično)... ovdje spominjem i ruže Sarajeva... jer mislim da su direktno povezane (kao i ovaj spomenik) sa neradom gradske uprave.....
mIRCerka

Post by mIRCerka »

uvjek dobar gost wrote:
bucika wrote:
mIRCerka wrote: Paralelno sa ostavkama, neko treba saznati koja je procedura da se zaustavi sa ovim prijedlogom odrona od spomenika...

OSTAVKE!

Trebamo kontaktirati medije, mislim pod jedan i alarmirati javnost, poslije toga ili uporedo sa tim okupiti dobonamjerne i ugledne ljude da se založe za tu stvar (mislim na ljude poput Grebe, Lamije Tanović ili nešto slično)... ovdje spominjem i ruže Sarajeva... jer mislim da su direktno povezane (kao i ovaj spomenik) sa neradom gradske uprave.....
Sta mislis da kontaktiramo raju koja se razumije u umjetnost, da daju koji prijedlog za ovo?

Ovakav spomenik bi ... uh ostajem bez kulturnih termina... :x
Vingo

Post by Vingo »

mIRCerka wrote:
uvjek dobar gost wrote:
bucika wrote: OSTAVKE!

Sta mislis da kontaktiramo raju koja se razumije u umjetnost, da daju koji prijedlog za ovo?Ovakav spomenik bi ... uh ostajem bez kulturnih termina... :x
Jel Shoba jos dolazi na ovaj forum?
uvjek dobar gost

mIRCerka wrote:
uvjek dobar gost wrote:
bucika wrote: OSTAVKE!

Sta mislis da kontaktiramo raju koja se razumije u umjetnost, da daju koji prijedlog za ovo?

Ovakav spomenik bi ... uh ostajem bez kulturnih termina... :x
Samo treba ponoviti konkurs za spomenik, smijeniti nadležne koji su bili zaduženi za sve to.. a prvo se mora zaustaviti gradnja pomenutog.. mislim da bi trebalo kontaktirati udruženje roditelja il ako postoji nešto tako... jer mislim da te ljude niko i nije kontaktirao i prezentirao im idejno rješenje spomenika koji će se navodno praviti...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Znas zasto kontam da zovemo umjetnike? Najlakse je reci EVO PROBLEMA RIJESITE GA, a mislim da im svima mozemo zacepiti usta ako uradimo slijedece
EVO PROBLEMA I EVO NASEG PRIJEDLOGA RJESENJA... :D
uvjek dobar gost

mIRCerka wrote:Znas zasto kontam da zovemo umjetnike? Najlakse je reci EVO PROBLEMA RIJESITE GA, a mislim da im svima mozemo zacepiti usta ako uradimo slijedece
EVO PROBLEMA I EVO NASEG PRIJEDLOGA RJESENJA... :D
Kažem ti nije to problem treba naći kontakt neki na akademiji za početak... i vidjeti sa ljudima da se ponovi konkurs za spomenik il da se osmisli neko drugo konkretno rješenje... uz njihovu pomoć.. !!!
mada ja vjerujem da ako je već bio konkurs sigurno ima boljih rješenja od ovog koje je ponuđeno....
Pearl

Post by Pearl »

vise od ruznoce spomenika, ja se zagrcnuh na ovo :

"spomeniku ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva koji ce ( iako stakleni ??) kostati million i sto pedeset hilj.km. "

?!?!?!?!!?!?!?!?!?!?!?!?!!?!?!?!?

zar se million i sto pedeset hilj.km ne mogu pametnije iskoristiti??
za socijalnu politiku, za zbrinjavanje porodica poginule djece se nema para a za staklene nakarade ima...

pa dokle vise? :x :x
vedderedi

Post by vedderedi »

Sta je ovo?!?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Pearl wrote:vise od ruznoce spomenika, ja se zagrcnuh na ovo :

"spomeniku ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva koji ce ( iako stakleni ??) kostati million i sto pedeset hilj.km. "

za socijalnu politiku, za zbrinjavanje porodica poginule djece se nema para a za staklene nakarade ima...

150.000 KM gromada stakla, milion malo tebi malo meni...

:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Pearl

Post by Pearl »

mIRCerka wrote:

treba djecu vani skolovati... a i nece se po trojica u taxi gurati...
a vama ruljo vas voz (aka tramvaj)....u sarajevu bi film "tramvaj zvani ceznja" trebalo preimenovati u "tramvaj zvani smrt"
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Pearl wrote:
mIRCerka wrote:

treba djecu vani skolovati... a i nece se po trojica u taxi gurati...
a vama ruljo vas voz (aka tramvaj)....u sarajevu bi film "tramvaj zvani ceznja" trebalo preimenovati u "tramvaj zvani smrt"
malo off topic, ali jedno neovisno bakteriolosko istrazivanje rukohvata u tramvajima je pokazalo prisustvo bakterije kolere, eserijehije 157, i jos mnostvo drugih fekalnih bakterija.

Koji je pravni mehanizam zaustavljanja ovoga?
Post Reply