sinus wrote:@cikavelja
Punana se čak i ponudila da mi plati kaznu u koliko je budem morao platiti jer joj je krivo što me njen komšija napao...Zna ona da ja nisam da te Bog sačuva![]()
@sodom
Prije nego što ću pred sudiju ja sam se raspitivao kod par pravnika i sudija koliko mi se isplati da unajmim advokata povodom svega ovoga što se desilo...Svi se slažu u jednom, a to je da se ne isplati vremena, novaca i živaca jer kako sam prethodno naveo, da sam pobjegao s lica mjesta ne bih bio odgovoran ni za što, a pošto nisam krivica je gotovo ista i meni i njemu...jer nužna odbrana uključuje samo otklanjanje napada na sebe i onda u koliko možeš da pobjegneš bježi u suprotnom više nije nužna odbrana ako nastaviš...jeb ga takav zakon
Kaže meni sudija: "Može da te ganja lik sa pištoljem i da puca na tebe, i da te promaši. I onda on prestane da puca, a ti se okreneš i upucaš ga. Pred zakonom si kriv za ubistvo, iako je ovaj prvi imao namjeru da te ubije, igrom slučaja promašio je i stao je sa pucanjem. Automatski prekršaj je završio, i ti kada si njega upucao nakon toga, nema veze što je on tebe htio, ti si kriv za ubistvo."![]()
Imao bi čist obraz i prazan dosje, eto šta bi imao sa dobrim advokatom.katastrofa!
kako god okrenes pošten čovjek gubi.
ako se ne branis dobijes batine ili nož, ako se braniš ides na sud.
neko je spomenuo advokata- kako to ide i koliko bi kostalo da je ovaj tip uzeo advokata i sta bi dobio sa tim???
jeb!!!!!!!!
Sinuse dragi ja ne znam koje si ti pravnike pitao, li mogu ti reći da si trebao naći malo bolje savjetnike. Jer ako de desiš u belaju, ne ideš prvo na sud nego ideš u Tužilaštvo i razgovaraš da dežurnim tužiocem. Čovjek te pita zašto si pucao, ima magična rečenica koja te pušta vani:
Kažeš: Osjetio sam strah za svoj život, jer je napadač krenuo protiv mog života i tijela, te je prijetila realna opasnost da izgubim život ili budem ozbiljno povrijeđen
To zna samo nekoliko advokat u državi, a njih savjet košta čitavo bogatsvo.
Pa kada dobiješ presudu u svoju korist imaš pravo i na nadoknadu troškova postupka.
Mani se seoskih pravnika i proguglaj te nađi negdje Krivični zakon FBiH. Zgodno štivo vjeruj mi.