MORAM LI IMATI NEKI ODREĐEN IZNOS NOVCA NA IZLAZU/ULAZU
-
smailo
#1 MORAM LI IMATI NEKI ODREĐEN IZNOS NOVCA NA IZLAZU/ULAZU
Uskoro putujem busom u Austriju i u Mađarsku. Tamo sam gost. Moram li na ulasku u Hrvatsku (ili Sloveniju, Austriju, ili u Mađarsku) imati neki određeni iznos novca i pokazati?
-
Nadzorna_ploca
#2 Re: MORAM LI IMATI NEKI ODREĐEN IZNOS NOVCA NA IZLAZU/ULAZU
Ne znam jeli odredjeni ali trebas imati kesa uz sebe. Isao sam u zadnju godinu tri puta kao turista u Osterajh i nisu pregledali taj dio. Uglavnom i oni iz busa ce ti ponuditi kes ako ti fali, 150 eura bi ti bila mjera.
- Sara03
#3 Re: MORAM LI IMATI NEKI ODREĐEN IZNOS NOVCA NA IZLAZU/ULAZU
Mislim da se mora imati određeni iznos pri ulasku u svaku zemlju. Za svaki dan koji ćeš provesti tamo, moraš imati određenu svotu. Provjeri koliko je to za zemlje u koje ideš.
- kockica_kockica
#4 Re: MORAM LI IMATI NEKI ODREĐEN IZNOS NOVCA NA IZLAZU/ULAZU
Obicno je to 100 eura po danu..
znam neke kojima su trazili novac na pokaz odnosno donijeli bi inaj aparat da napravis ispis stanja na racunu ako nemas kes...
Iskreno meni nisu trazili to na pokaz od 1996. Kad sam isla u Italiju
znam neke kojima su trazili novac na pokaz odnosno donijeli bi inaj aparat da napravis ispis stanja na racunu ako nemas kes...
Iskreno meni nisu trazili to na pokaz od 1996. Kad sam isla u Italiju
-
ado_sar
#5 Re: MORAM LI IMATI NEKI ODREĐEN IZNOS NOVCA NA IZLAZU/ULAZU
Ako im se ucinis sumnjiv trazice ti da pokazes da imas oko 100 eura po danu ili makar kakvu takvu sumu, dokaz o rezervaciji hotela isl. Ako za one koji putuju privatnim autom, sanse da ce im traziti bilo sta su jos manjesmailo wrote:Uskoro putujem busom u Austriju i u Mađarsku. Tamo sam gost. Moram li na ulasku u Hrvatsku (ili Sloveniju, Austriju, ili u Mađarsku) imati neki određeni iznos novca i pokazati?
- Russki
#6 Re: MORAM LI IMATI NEKI ODREĐEN IZNOS NOVCA NA IZLAZU/ULAZU
Nikada ali nikada nisam bio provjeravan zbog financija.
Tako da ne znam kako to ide ni kako se kreće to.
Al' 'nako na prvu, kenjanje i uznemiravanje.
Tako da ne znam kako to ide ni kako se kreće to.
Al' 'nako na prvu, kenjanje i uznemiravanje.
-
lajkujMe
#7 Re: MORAM LI IMATI NEKI ODREĐEN IZNOS NOVCA NA IZLAZU/ULAZU
Po zakonu da, koliko? Zavisi od zemlje do zemlje svaka ima svoju neku racunicu ali otprilike ako budi trazili a vjerovatno nece, traze od 50 do 100 eura po danu boravka u zemlji.
To ako provjere i to ako vecinom se radi na aerodromu.
- TDK-90
#8 Re: MORAM LI IMATI NEKI ODREĐEN IZNOS NOVCA NA IZLAZU/ULAZU
Obicno pare na pokaz traze od lica koja izgledaju ili koja su obucena nekako neuredno da se tako izrazim
40- 60 Eura/dan zavisno od destinacije je potrebno imati kod sebe KES ! ili neki specijalni cekovi - koje mislim da iko u BiH ima
Nista kartica 
Ili manje ako imas Hotelski voucher ( ma sta to znacilo)
40- 60 Eura/dan zavisno od destinacije je potrebno imati kod sebe KES ! ili neki specijalni cekovi - koje mislim da iko u BiH ima
- Edin H.
#9 Re: MORAM LI IMATI NEKI ODREĐEN IZNOS NOVCA NA IZLAZU/ULAZU
Mene je Vatahr jednom pitao, krenuo sa jarana na remo, koliko imate repa, rekoh mnogo, imam velike prohtjeve, pa i troskove...TDK-90 wrote:Obicno pare na pokaz traze od lica koja izgledaju ili koja su obucena nekako neuredno da se tako izrazim![]()
40- 60 Eura/dan zavisno od destinacije je potrebno imati kod sebe KES ! ili neki specijalni cekovi - koje mislim da iko u BiH ima![]()
Nista kartica
Niti je vise bilo sta pitao, niti trazio da mu bila sta pokazem.
- Connaisseur Karlin
#10 Re: MORAM LI IMATI NEKI ODREĐEN IZNOS NOVCA NA IZLAZU/ULAZU
aerodromu? sa BiH pasosem?lajkujMe wrote:Po zakonu da, koliko? Zavisi od zemlje do zemlje svaka ima svoju neku racunicu ali otprilike ako budi trazili a vjerovatno nece, traze od 50 do 100 eura po danu boravka u zemlji.