MORAM...Hana Hadziabdagic nesta.. brend?!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hakiz

#201 Re: MORAM...Hana Hadziabdagic nesta.. brend?!

Post by Hakiz »

vješalica wrote:@Hakiz
Izvini ali bubas.
Ne mozes nazvati osobu viaokomoralnom koja javno ne ispoljava svoje sex.sklonosti. Ako nije gola ne znaci da nije manijak i slicno.Takvi pojedinci prikriveni su zapravo najgora sorta.Krajnost.
Vecina tih sto ih smatras visokomoralnim a vode rat uvijek imaju neku psihopatiju koja je vezana za sexualnost.Odbaceni,tlaceni,zlostavljani ili vide neke fetise u gadostima.Ako nije servirano da vidis kao npr bljuvotine ko u ove kobilkuse,ne znaci da su visokomoralne
Pa, ti imaš pravo na svoje mišljenje, što ne znači da je ispravno.

Trebala si se više koncentrisati na smisao napisanog, nego na formu kako je napisano.

A smisao je u posljednjoj rečenici. Moje mišljenje je da seks uopšte nije bitan kao moralno pitanje.

A to što ljudi pristaju na religijski diktat po kojem je seks jedna od najvažnijih, ako ne i najvažnija stavka u moralu, to je već problem tih ljudi.

A kako je moral prilično individualna stvar (iz naše diskusije se vidi na barem nas dvoje imamo različit pristup moralu) to je nametanje ličnog morala drugima, po meni, izuzetno nemoralno.
¤ jelena ¤

#202 Re: MORAM...Hana Hadziabdagic nesta.. brend?!

Post by ¤ jelena ¤ »

Hakiz wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
lijepa u dusi wrote: Problem je u tome sto smo dozvolili da nam ovakvi uopste dospijevaju na tv.

problem što smo dozvolili da nam novinari dospijevaju na tv?
Ovo povlači jedno drugo pitanje.

Iako studij žurnalistike postoji, da bi neko radio kao novinar ne mora završiti taj studij, pa čak ni biti student tog studija. Štaviše, novinarstvo je profesija koju može raditi bilo ko, ne postoje neki formalni uslovi koje mora zadovoljiti neko ko želi biti novinar.

A mogu vam reći da studij žurnalistike ne znači da će neko ko ga je završio biti dobar novinar. Pa ni da će biti pismen. Vjerujte, znam to iz prve ruke.
Ma, Hakize, sve to stoji, ali ta Hana radi na lokalnoj tv, vodi nekakve šou-biz emisije, a ne emisije kulturno-obrazovnog karaktera na ...šta znam...nekoj državnoj televiziji...ili kako li se već zove taj servis... pa da se od nje očekuje nekakav kvalitet. A s obzirom na karakter tih emisija, ona je još i ultramegaškolovana i stručno osposobljena, za potrebe te vrste novinarstva.

Znači, objektivno gledano, žena radi u struci, vodi tu svoju nekakvu emisiju, pojavljuje se u medijima, ima instagram i fb profil...pa se i tu kao nešto oglasi.... i to je to. Ništa meni nezaobilazno, šokantno i vrijedno pomena.

Ono od čega se meni želudac prevrće je to silno moraliziranje tipa: uvalim nos u nečiji privatni život, na sva usta se zaibretim i pod plaštom nekakve brige za opšte dobro ispljujem nekog...

I... ti si to već spomenuo, a ja ću samo još ovo dodati...taj nekakav nemoral H.H. mene vala ničim ne ugožava, niti me dotiče, jer to se iz kuće i svog ličnog prostora bez ikakvih problema ''izbaci'' jednim klikom ili pritiskom na dugme... i kraj i slike i tona.

Ali ove... moralne vertikale kad ti uđu u kuću, makar i na kafu ili se zadesiš s njima u društvu pa ti krenu priču o kurvama, ružnim uspješnim ženama, pederima i maloj od komšije koja se u 3 ujutro, polugola, vraća iz grada, a njihovo sve zlatno i za primjer....počevši od njih, lično... Image

e, to se ne može jednim klikom iz kuće izbacit, a ni iz glave, što je najgore...

Kad se sve sabere i oduzme, Hana je OK i žena dobro izgleda.

Eo, ja lično kad je vidim prvo kažem sebi...od ponedeljka ustaješ u 5 i ponovo na trčanje!

nači za mene je ona dobar primjer kad je briga o svom tijelu u pitanju... npr. :vjezba:
Tarzo

#203 Re: MORAM...Hana Hadziabdagic nesta.. brend?!

Post by Tarzo »

¤ jelena ¤ wrote:
Ma, Hakize, sve to stoji, ali ta Hana radi na lokalnoj tv, vodi nekakve šou-biz emisije, a ne emisije kulturno-obrazovnog karaktera na ...šta znam...nekoj državnoj televiziji...ili kako li se već zove taj servis... pa da se od nje očekuje nekakav kvalitet. A s obzirom na karakter tih emisija, ona je još i ultramegaškolovana i stručno osposobljena, za potrebe te vrste novinarstva.

Znači, objektivno gledano, žena radi u struci, vodi tu svoju nekakvu emisiju, pojavljuje se u medijima, ima instagram i fb profil...pa se i tu kao nešto oglasi.... i to je to. Ništa meni nezaobilazno, šokantno i vrijedno pomena.

Ono od čega se meni želudac prevrće je to silno moraliziranje tipa: uvalim nos u nečiji privatni život, na sva usta se zaibretim i pod plaštom nekakve brige za opšte dobro ispljujem nekog...

I... ti si to već spomenuo, a ja ću samo još ovo dodati...taj nekakav nemoral H.H. mene vala ničim ne ugožava, niti me dotiče, jer to se iz kuće i svog ličnog prostora bez ikakvih problema ''izbaci'' jednim klikom ili pritiskom na dugme... i kraj i slike i tona.

Ali ove... moralne vertikale kad ti uđu u kuću, makar i na kafu ili se zadesiš s njima u društvu pa ti krenu priču o kurvama, ružnim uspješnim ženama, pederima i maloj od komšije koja se u 3 ujutro, polugola, vraća iz grada, a njihovo sve zlatno i za primjer....počevši od njih, lično... Image

e, to se ne može jednim klikom iz kuće izbacit, a ni iz glave, što je najgore...

Eo, ja lično kad je vidim prvo kažem sebi...od ponedeljka ustaješ u 5 i ponovo na trčanje!

nači za mene je ona dobar primjer kad je briga o svom tijelu u pitanju... npr. :vjezba:

:thumbup:
Hakiz

#204 Re: MORAM...Hana Hadziabdagic nesta.. brend?!

Post by Hakiz »

¤ jelena ¤ wrote:
Hakiz wrote: Ovo povlači jedno drugo pitanje.

Iako studij žurnalistike postoji, da bi neko radio kao novinar ne mora završiti taj studij, pa čak ni biti student tog studija. Štaviše, novinarstvo je profesija koju može raditi bilo ko, ne postoje neki formalni uslovi koje mora zadovoljiti neko ko želi biti novinar.

A mogu vam reći da studij žurnalistike ne znači da će neko ko ga je završio biti dobar novinar. Pa ni da će biti pismen. Vjerujte, znam to iz prve ruke.

Mudro zboriš.
HelaS

#205 Re: MORAM...Hana Hadziabdagic nesta.. brend?!

Post by HelaS »

Image
Naslovnica

#206 Re: MORAM...Hana Hadziabdagic nesta.. brend?!

Post by Naslovnica »

HelaS wrote: 29/09/2024 12:50 Image
Prvi red apsolutno razumijem i želim joj svaku sreću!
Drugi red je totalno suvišan.
dragonz

#207 Re: MORAM...Hana Hadziabdagic nesta.. brend?!

Post by dragonz »

HelaS wrote: 29/09/2024 12:50 Image
Image[/url]

Image[/url]

Image[/url]
¤ jelena ¤

#208 Re: MORAM...Hana Hadziabdagic nesta.. brend?!

Post by ¤ jelena ¤ »

Kakve gadosti pišu.

Kako je lako ljude navesti na zlo...

Nevjerovatno.

:run:
Post Reply