Moram da cujem...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tandzika

#1 Moram da cujem...

Post by Tandzika »

...vasa misljenja. Ozbiljni kandidati, molim :D (ecinom se odnosi na zensku populaciju, ali je otvoreno i za musko komentarisanje).

Npr. Djevojka ima prirodno male grudi. Ima finansijsku ponudu da se podvrgne ugradnji implanta (silikon, sejlin). Nikada nije razmisljala ozbiljno o tome, a nema ni kompleks od toga, mada zvuci primamljivo, jer bi voljela da ima malo vece grudi (ne pretjerano velike, tek toliko da moze da nosi majice i haljine na bretele bez brushaltera). Ali ako jednog dana odluci da svoju buducu djecu doji, nece sigurno moci radi implanta, mada danas postoje razlicite metode i formule za normalan razvoj djece.
Vasa misljenja, molim.....
pitt

Post by pitt »

Pa ako ce ti to pomoci u karijeri ( a znam da hoce u tvojoj :D) onda go for it :D:D:D
zili

Post by zili »

uh, ja ne bih pod nož, nema šanse. tako mi je to zastrašujuće, da mi neko reže... :cry:

drugo, što se tiče dojenja. Majčinsko mlijeko još uvijek nema adekvatne zamjene. Ono izgrađuje djetetov imunitet i djeluje preventivno protiv raznoraznih alergija. Osim toga, sam čin dojenja (po skorijim psihološkim istraživanjima) je ključan u zdravom razvoju bebine psihe (ta neka prisnost, osluškivanje majčinih otkucaja srca, itd.).

Mislim da je pogrešno i nezrelo razmišljanje koje na vagu na jedan tas stavlja to što će "ta djevojka" moći učiniti kao majka (plus eventualne komplikacije samog operativnog zahvata, problemi sa avio-trasportom itd.), a na drugi tas stavlja haljine bez bretela :?

Ja bih "toj djevojci" savjetovala da se umjesto plastične operacije pozabavi time da zavoli svoje tijelo onakvo kakvo je. To će joj biti mnogo više od pomoći u životu od bilo kakvih plastičnih nadomještaja. Drugim riječima, nikad silikone ne možeš voljeti kao svoje sopstvene grudi. A neće ih ni drugi voljeti. A ti što će te voljeti zbog silikona, takvi ti ne trebaju u životu.
Kazzablanca

Post by Kazzablanca »

Opasno.Da se moja beba hrani silikonima? Nikad. Skalpel, uzasno, grozno.
Zadig

#5 Re: Moram da cujem...

Post by Zadig »

Tandzika wrote:...vasa misljenja. Ozbiljni kandidati, molim :D (ecinom se odnosi na zensku populaciju, ali je otvoreno i za musko komentarisanje).

Npr. Djevojka ima prirodno male grudi. Ima finansijsku ponudu da se podvrgne ugradnji implanta (silikon, sejlin). Nikada nije razmisljala ozbiljno o tome, a nema ni kompleks od toga, mada zvuci primamljivo, jer bi voljela da ima malo vece grudi (ne pretjerano velike, tek toliko da moze da nosi majice i haljine na bretele bez brushaltera). Ali ako jednog dana odluci da svoju buducu djecu doji, nece sigurno moci radi implanta, mada danas postoje razlicite metode i formule za normalan razvoj djece.

Silikoni nisu strasni, znam dosta zena koje ga imaju. Simpatican osjecaj pod rukom, i fino izgleda ako su dobro uradjeni.
Pitanje je koji je motiv zahvata, da se zadovolji partner koji ce to i platiti? Ili nesto drugo.

Ako je zeni bas stalo to toga, ako ce joj to pomoci u samopouzdanju, onda zasto da ne?
Sto se tice dojenja, ima tona djece koje sisu vidjeli nisu zbog zdrastvenih problema majke, pa su zivi i zdravi.

Go for it
novalic

#6 Re: Moram da cujem...

Post by novalic »

Tandzika wrote:...vasa misljenja. Ozbiljni kandidati, molim :D (ecinom se odnosi na zensku populaciju, ali je otvoreno i za musko komentarisanje).

prirodno male grudi.. imaju velike prednosti pred prirodno velikim 8-) grudima a i neprirodno velikim grudima 8-)

provo, ako su male grudi, i tako i tako ne treba "rudnjak" (kako je moja kci mala izgovarala).. jer .. ako nisu previse male.. ono, ako nije ravno "ko daska" zasto ih mijenjati... poslije poroda grudi ostaju vece nego prije trudnoce, samo treba dobro paziti da se ne "otegnu" sto je potpuno moguce sa vjezbama i kremicama koje danas postoje..

platicna operacije nije losa ako su grudi stvarno nepostojece, valjda zato sto u velikom broju zene se osjecaju "zenstvenije" sa svim "opcijama*
ili poslije rodjenja djece, ako su deformisane strijama i tezinom... ali to napraviti samo da bi se nosila majica bez brushaltera.. je... barem sto ste mene tice, zanemarljivo...
havetinja

Post by havetinja »

ako ikad pozelim plasticnih sisa..vjerovatno cu uletit u prvu prodavnicu konfekcije..i :D ..napastvovat lutku..
Ivan Gundulic

Post by Ivan Gundulic »

Ako zeli da se prosjecnjaci okrecu za njom - svakako da.

Ako zaista nema kompleksa, ne zeli rizikovati zdravlje (svoje i buduce djece) i zeli muskarca koji je voli - onda ne. :)

Nevjerovatno je kako lako mediji mogu nametnuti estetske standarde prosjeku ljudi.
Licno, osobno i personalno...kad vidim silikone prvo sto pomislim je: "Iskompleksirana i povodljiva fufica".

A mogu li se ti novci preusmjeriti na druge stvari? :-)
RPM

Post by RPM »

na jednu stranu vage stavis zdravlje svoje bebe a na drugu silikone i bretelice i vidis sta je "teze" ... :D :D ... nego, gledao sam skoro na ti-vi kao isjeku skroz bradavice i postave ih gdje hoces ... :D ... dobro, nije bas bukvalno ... :D
Qler

Post by Qler »

havetinja wrote:ako ikad pozelim plasticnih sisa..vjerovatno cu uletit u prvu prodavnicu konfekcije..i :D ..napastvovat lutku..

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jes' vala :D:D:D
Zadig

Post by Zadig »

Qler wrote:
havetinja wrote:ako ikad pozelim plasticnih sisa..vjerovatno cu uletit u prvu prodavnicu konfekcije..i :D ..napastvovat lutku..

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jes' vala :D:D:D
kada budes u ruci drzao memu silikovanu od neke trebe promjenices misljenje...
tvrdje su malo, ail je jako simpa feeling, totalno, i nisu otegnute, pogotovo kod starijih zena poslja poroda
havetinja

Post by havetinja »

ma..da me ne ponese... :D ..pa da krenem na.. zakucavanje... :oops:
SimpaticInc

Post by SimpaticInc »

:D
debela

#14 Re: Moram da cujem...

Post by debela »

Tandzika wrote:Vasa misljenja, molim.....
nikad!
Baghira

Post by Baghira »

I ja savjetujem: nikad!

Ma ima bona onaj grudnjak sto se lijepi ispod gruda (ovo je jednina od grudi :oops: :D), tako da mozes nositi majice i haljinice na bretelice, a da niko ne vidi drzac :roll: :D

http://www.otto.de/is-bin/INTERSHOP.enf ... false&ls=0

Jao, koliki je link :shock: Ali ostavicu ga ipak, da docaram kako to izgleda :oops: :P :D
Ivan Gundulic

Post by Ivan Gundulic »

...uostalom, kako kaze drevna kineska poslovica...nema tog kompleksa koji se ne moze popuniti carapama. :D
digger

#17 Re: Moram da cujem...

Post by digger »

debela wrote:
Tandzika wrote:Vasa misljenja, molim.....
nikad!
Ne! Pored toga, ovo nije jednom pa za uvijek. Znaci: troskovi, novi rezovi, los zahvat, nezeljeni frezultat...

Procitaj ovo:
http://biomed.brown.edu/Courses/BI108/B ... bidity.htm
lin

#18 Re: Moram da cujem...

Post by lin »

Mene najviše brine ovaj dio:
Tandzika wrote: Ima finansijsku ponudu da se podvrgne ugradnji implanta
Ko to "hipotetičkoj djevojci" nudi "finansije" za implante? I koji su njegovi (predpostavljam da je u pitanju on) razlozi...i kakvi li su samo onda njegovi kompleksi? :-?
Tandzika

Post by Tandzika »

Dobro niste pitali , "ta djevojka" jesam li ja...:D:D
I taj sto bi finansirao je je njen brat i sve je pocelo kroz zafrkanciju....
Ne bi ona zadovoljila nikoga drugog, do mozda malo sebe, ali opet kazem , nema konstatno prisutan kompleks, nego nekada pozeli da ima vece grudi..... Ja ne mislim na "chipave fufice" ako su silikoni normalne velicine (jer sta bi rekli za one djevojke koje prirodno imaju ogromne grudi?!).
A ja sam vas pitala za misljenja...
hananah

Post by hananah »

To sama moras najbolje odluciti. Ja nisam u takvoj situaciji pa ne mogu biti u tvojoj kozi. Tako ti ne mogu ni odgovoriti. No, iskreno, nije sve u grudima ima nesto i u guzovima Tandzo :)
Fair Life

#21 Re: Moram da cujem...

Post by Fair Life »

Tandzika wrote:...vasa misljenja.... ali je otvoreno i za musko komentarisanje).

Npr. Djevojka ima prirodno male grudi. Ima finansijsku ponudu da se podvrgne ugradnji implanta (silikon, sejlin).
Nikada nije razmisljala ozbiljno o tome, a nema ni kompleks od toga, mada zvuci primamljivo, jer bi voljela da ima
malo vece grudi (ne pretjerano velike, tek toliko da moze da nosi majice i haljine na bretele bez brushaltera)...
Citat:__Imam dve pacijentkinje kojima su silikonske grudi spasle život. Prvoj su u saobraćajnoj nesreći poslužile kao vazdušni jastuci
koji su sprečili ozbiljne povrede grudnog koša. Drugoj su poslužile kao pancir, koji je znatno usporio i preusmerio metak.

Prim. dr Milan Colić ("Blic")
Post Reply