uh, ja ne bih pod nož, nema šanse. tako mi je to zastrašujuće, da mi neko reže...
drugo, što se tiče dojenja. Majčinsko mlijeko još uvijek nema adekvatne zamjene. Ono izgrađuje djetetov imunitet i djeluje preventivno protiv raznoraznih alergija. Osim toga, sam čin dojenja (po skorijim psihološkim istraživanjima) je ključan u zdravom razvoju bebine psihe (ta neka prisnost, osluškivanje majčinih otkucaja srca, itd.).
Mislim da je pogrešno i nezrelo razmišljanje koje na vagu na jedan tas stavlja to što će "ta djevojka" moći učiniti kao majka (plus eventualne komplikacije samog operativnog zahvata, problemi sa avio-trasportom itd.), a na drugi tas stavlja haljine bez bretela
Ja bih "toj djevojci" savjetovala da se umjesto plastične operacije pozabavi time da zavoli svoje tijelo onakvo kakvo je. To će joj biti mnogo više od pomoći u životu od bilo kakvih plastičnih nadomještaja. Drugim riječima, nikad silikone ne možeš voljeti kao svoje sopstvene grudi. A neće ih ni drugi voljeti. A ti što će te voljeti zbog silikona, takvi ti ne trebaju u životu.