Da čujem zapažanja, dojmove, moguće teorije, filozofska gledišta-bitak i ništavilo...Ima l' dobrovoljaca?
Moon
Moderator: _BataZiv_0809
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2 Re: Moon
jedan od rijetkih filmova čiju sam produkciju pratio od prvog dana snimanja do završetka filma
dobar film sf kakv treba biti
dobar film sf kakv treba biti
- Zox
#3 Re: Moon
Odlican film, klaustofobican i dobro dizajniran uprkos nevelikom budzetu. Malo sam ga zaboravio, sto je dokaz da nije remek djelo (in my book), ali se odlicno sjecam da me oborio s nogu kad sam ga odgledao.
- Truba
#4 Re: Moon
ja ga bome nisam zaboravio
malo me podjsetio na jednu sf priču u kojoj
vojnici imju pravo 3 puta umrijeti na frontu onda stvarno ih puste da umru
inače ih ne znam ni sam kloniraju ili šta već oživljavaju... i svaki put traume neke imaju vojnici
i jedva čekaju da poginu tri puta
pravo tužno
inače ih ne znam ni sam kloniraju ili šta već oživljavaju... i svaki put traume neke imaju vojnici
pravo tužno
- johnnykola
#5 Re: Moon
dobar dobar.
dobra je i ironija s numerom koja ga budi:
a on nije jedan i jedini.
moja konkluzija:
zivot je jedan. zivi ga full. lako si zamjenjiv i "nikom potreban", (pips, chips & videoclips - dan,mrak
)
osim, mozda, familiji, koju ces vrlo vjerojatno, u buducnosti gledati samo i jedino preko cakla monitora.
dobra je i ironija s numerom koja ga budi:
a on nije jedan i jedini.
moja konkluzija:
zivot je jedan. zivi ga full. lako si zamjenjiv i "nikom potreban", (pips, chips & videoclips - dan,mrak
osim, mozda, familiji, koju ces vrlo vjerojatno, u buducnosti gledati samo i jedino preko cakla monitora.
- Zox
#6 Re: Moon
To je fakat odlicna ideja! Ovo da sam ga zaboravio se moze pogresno protumaciti, u stvari mislim da se sjecam svakog detalja, samo... ne razmisljam intenzivno i MJESECIMA o njemu, kao sto mi se dogadja sa filmovima koje, nakon toga, smatram remek djelima.komi wrote:ja ga bome nisam zaboravio
pravo tužno
Inace, ovaj film mi je preporucio drug s kojim sam do sad uvijek imao potpuno OPRECNE stavove po pitanju bilo kojeg filma. To sto nam se oboma svidio Moon je dokaz vise da se radi o stvarno nesvakidasnje dobrom uratku.
-
uroborus
#7 Re: Moon
Iako nikad nisam bio ljubitelj SF-žanra, moram priznati da ga nakon "Moon" gledam posve drugačijim očima. Ono što, bar po meni, film čini kompletnim jeste da stalno razmišljaš o njemu u cjelini. Ovu temu sam i pokrenuo baš zbog toga, zbog činjenice da nisam posve proniknuo u njegovu srž. Prvo što mi se nametnulo tokom gledanja jeste ljudsko biće kao objekat manipulacije, korporativna žeđ za profitom, dehumanizacija ljudske vrste-pretvaranje u strojeve, kao i sama otuđenost jednog čovjeka koji je lišen vlastite prošlosti, kao i budučnosti! U svojoj vječitoj težnji ka beskrajnoj slobodi, čovjek se pretvara u vlastitu suprotnost-postaje njezin rob! Mogučnost izbora je svedena na minimum...Zox wrote:
To je fakat odlicna ideja! Ovo da sam ga zaboravio se moze pogresno protumaciti, u stvari mislim da se sjecam svakog detalja, samo... ne razmisljam intenzivno i MJESECIMA o njemu, kao sto mi se dogadja sa filmovima koje, nakon toga, smatram remek djelima.
Inace, ovaj film mi je preporucio drug s kojim sam do sad uvijek imao potpuno OPRECNE stavove po pitanju bilo kojeg filma. To sto nam se oboma svidio Moon je dokaz vise da se radi o stvarno nesvakidasnje dobrom uratku.
- Truba
#8 Re: Moon
ja sam vidio kritiku multinacionalnih korporacija kroz sf film o usamljenom radniku na mjesecu 
-
uroborus
#9 Re: Moon
Ja sam vidio jasnu viziju neoliberalnog kapitalizma, koji se u međuvremenu prestrojio na globalnoj razni, tamo negdje 2050 godine.komi wrote:ja sam vidio kritiku multinacionalnih korporacija kroz sf film o usamljenom radniku na mjesecu