Mony traži dom!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Baby

#1 Mony traži dom!

Post by Baby »

Ja sam Mony.Stara sam 7 mjeseci...neki kazu da sam mjesanka sarplaninca i haskija a ja kazem da to nije bitno,bitno je samo da me neko voli i da i ja konacno imam topli dom.
Ja ko fol imam gazdu,koji me drzi navece zakljucanu iza zgrade ispod stepenica u 1X1 m prostoru. Djeca me po danu udaraju,ljudi koji imaju pitbulove ih pustaju na mene,ili da me ujedu ili da se pare samnom...a ja sam jos uvijek beba.Gospodje iz kvarta kazu da ce zvati neke ljude koji se zovu sintori i da cu zahvaljujuci njima umrijeti u mukama!
Mislim da nisam zasluzila smrt,jer nikome nikd nisam naudila...SAmo zelim da me neko voli i da se neko igra samnom,a ja Vam garantujem da cu vam biti zahvalna cijeli moj pseci zivot!
Pomozite mi...
Image
Image
Image
alica.k

#2 Re: Mony traži dom!

Post by alica.k »

baby ima li kakav kontakt? edit: evo nadjoh na SOSu.
csejla

#3 Re: Mony traži dom!

Post by csejla »

alica.k wrote:baby ima li kakav kontakt? edit: evo nadjoh na SOSu.
Alice jel to imas nekoga ko bi usvojio ovu ljepoticu? Kontak telefon ima na Sos forumu. ako niste logovani javite se Baby da vam posalje?
alica.k

#4 Re: Mony traži dom!

Post by alica.k »

csejla wrote:
Alice jel to imas nekoga ko bi usvojio ovu ljepoticu? Kontak telefon ima na Sos forumu. ako niste logovani javite se Baby da vam posalje?
dala sam broj pa ako nazove nazove...
csejla

#5 Re: Mony traži dom!

Post by csejla »

alica.k wrote:
csejla wrote:
dala sam broj pa ako nazove nazove...
Cuvam fige da nazove :(
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#6 Re: Mony traži dom!

Post by mIRCerka »

:(
amelino

#7 Re: Mony traži dom!

Post by amelino »

O Mony stizu lijepe vijesti:)

Samra je pricala sa gazdom i popravit ce joj uslove u kojima zivi, posto je majstor pa ce joj i kucicu napraviti, jako je vezan za nju i voli je i jednostavno je bilo potrebno objasniti mu da ako nastavi da je zanemaruje da ce ga Zakon pritisnuti i da mu je mogu oduzeti sto on ni u kom slucaju ne zeli...Zatrazio je nasu pomoc, jer gospodin nema mogucnost da plati sam sterilizaciju - treba nam jos 50KM za njenu sterilizaciju koju ce obaviti Amar za 100KM. 50KM je vec prikupljeno.

Ako imate mogucnost da pomognete javite se na PP da ovoj maloj čupi poboljsamo zivot!!! Trebala bi se sterilizovati do petka:)

Hvala svima!!!
csejla

#8 Re: Mony traži dom!

Post by csejla »

Samra se danas javila, prilicno je hitno da se skupe pare. U petak je sterilizaicja zakazana a ima do sada samo 60KM. Treba 100KM!!! Dajte da joj pomognemo kada je vec nasla rjesenje za ovu ljepoticu?
jaca78

#9 Re: Mony traži dom!

Post by jaca78 »

Sejla daj Samri moj broj, ja cu nesto donirati
csejla

#10 Re: Mony traži dom!

Post by csejla »

jaca78 wrote:Sejla daj Samri moj broj, ja cu nesto donirati
Hej jaco hvala ti. skupili smo novca, kupila je samra potrebno ali gazda ne da da se sterilise :( ako bude trebalo javim ti ;)
Mee

#11 Re: Mony traži dom!

Post by Mee »

Gazda je kreten, i nju samo treba sačekati kad je pusti vani i odnijeti je... Sorry, ali ovakve stvari me stvarno ljute.... Ne moze za nju da se brine, muči jadnu životinju, a ne da je nekome ko će se brinuti za nju kako treba...
csejla

#12 Re: Mony traži dom!

Post by csejla »

Mee wrote:Gazda je kreten, i nju samo treba sačekati kad je pusti vani i odnijeti je... Sorry, ali ovakve stvari me stvarno ljute.... Ne moze za nju da se brine, muči jadnu životinju, a ne da je nekome ko će se brinuti za nju kako treba...
Ma komentar o gazdi je suvisan :( Treba naci nekog ko ce je uzeti, lako je uzeti navece kada njega nema!
Michun

#13 Re: Mony traži dom!

Post by Michun »

Ijao! Kad ce suditi ovakvim ljudima?
Ja da imam gdje, ja bi je uzela.
Asana

#14 Re: Mony traži dom!

Post by Asana »

amelino wrote: O Mony stizu lijepe vijesti:)
Samra je pricala sa gazdom i popravit ce joj uslove u kojima zivi, posto je majstor pa ce joj i kucicu napraviti, jako je vezan za nju i voli je i jednostavno je bilo potrebno objasniti mu da ako nastavi da je zanemaruje da ce ga Zakon pritisnuti i da mu je mogu oduzeti sto on ni u kom slucaju ne zeli...
csejla wrote: skupili smo novca, kupila je samra potrebno ali gazda ne da da se sterilise :(

Cuka ima gazdu koji je voli, koji ce se potruditi da joj napravi kucicu, vezan je za nju... a vi vidite poboljsanje uslova za nju u tome, da se otme tom covjeku, sterilise i onda do daljnjeg nudi nekom drugome na usvajanje?

Je li sterilizacija pojam brige o psu? Mozda je bolje pomoci tom covjeku da popravi uslove u kojima ona zivi, nego je "otimati" kako bi se, zaboga, sterilisala?

Ko ce se brinuti o njoj dok se bude oporavljala od operacije, da se jos vise ne razboli?
Pa nije operacija= sjeca noktiju *&%$#@!
csejla

#15 Re: Mony traži dom!

Post by csejla »

Asana wrote:
Samra je pricala sa gazdom i popravit ce joj uslove u kojima zivi, posto je majstor pa ce joj i kucicu napraviti, jako je vezan za nju i voli je i jednostavno je bilo potrebno objasniti mu da ako nastavi da je zanemaruje da ce ga Zakon pritisnuti i da mu je mogu oduzeti sto on ni u kom slucaju ne zeli...
csejla wrote: skupili smo novca, kupila je samra potrebno ali gazda ne da da se sterilise :(

Cuka ima gazdu koji je voli, koji ce se potruditi da joj napravi kucicu, vezan je za nju... a vi vidite poboljsanje uslova za nju u tome, da se otme tom covjeku, sterilise i onda do daljnjeg nudi nekom drugome na usvajanje?

Je li sterilizacija pojam brige o psu? Mozda je bolje pomoci tom covjeku da popravi uslove u kojima ona zivi, nego je "otimati" kako bi se, zaboga, sterilisala?

Ko ce se brinuti o njoj dok se bude oporavljala od operacije, da se jos vise ne razboli?
Asana - covjek nije uradio nista od obecanog osim sto je postao jos gori i skinuo joj kupljenu ogrlicu sa brojem (onaj broj sto dobiju od vet kada se vakcinisu) i stavio staru bez icega, pusta je da lunja po cijeli dan, a od kucare nema nista!
jaca78

#16 Re: Mony traži dom!

Post by jaca78 »

Asana wrote:

Sterilizacija je itetako briga o psu. Kao prvo, bude li imala mladunce, bice to najmanje pet pasa, koji ce komsijama smetati, pa ce oni zvati sintore. Tada ce i Mony biti u opasnosti, jer ce braniti mlade. Odrastu li kojim slucajem ti stenci, za godinu dana imacemo najmanje 30 novih pasa itd. Sterilizacija je u uslovima u kakvim zive zivotinje kod nas i vise nego humana
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#17 Re: Mony traži dom!

Post by mIRCerka »

:(
sad mi je zao sto niko nema slike Cure i njene beb koju sintori udavise u po bijela dana na sred ulice...sajlom...
Likovima poput tog gazde treba ispricati sve ovo sto je Jaca napisala, i pokazati mu slike...koliko god surove bile...
amelino

#18 Re: Mony traži dom!

Post by amelino »

Danas sam obisla Mony i njenog vlasnika?? O sterilizaciji se sa njim ne moze ni razgovarati. Parila se juce i danas sa novim predivnim psima koji kao i ona lutaju i trckaraju po parku. Gazda mi je rekao da joj je sinoc izvadio oko 40-tak krpelja i pita sta da radi jer svaku noc dodje puna krpelja. Rekla sam da bez frontline-a krpelje ne moze rijesi i da je treba svaka 3 mjeseca tretirati frontline-om. Prica je kao i prosli put - covjek nema para ....itd.
E sad za Mony-no dobro, frontline treba nabaviti i rjesiti joj krpelje, inace je sve ovo bilo uzalud...i vakcinacija i cijela ova prica oko sterilizacije, jer svi znate sta jedan krpelj moze napraviti, a kamoli 40??!! :( I to sto je Samra i ostali hrane...

U svakom slucaju nesto trebamo skontati svi skupa...Postavit cu njene danasnje slikice kasnije.. Umiljatijeg i boljeg psa nisam odavno upoznala...
Last edited by amelino on 25/05/2009 19:00, edited 1 time in total.
csejla

#19 Re: Mony traži dom!

Post by csejla »

Ljudi gazda Mony i dalje pusta da luta, da se pari, i ni ne pomislja da joj pravi obecanu kucaru! Ima li iko da bi je mogao uzeti bar privremeno, mi bismo otisli navece po nju?
Mee

#20 Re: Mony traži dom!

Post by Mee »

Ja stvarno nemam nikakve uslove za psa..... Ali da imam mitraljez otishla bih tamo i roknula kretena... Moze li se odvesti u SOS? Postoji li neki azil gdje bi se ona mogla smjestiti....

Gledala sam danas onu emisiju na HRT-u, i pitala se što mi nemamo nešto takvo.... svake subote snimanje ljubimaca za udomljavanje i broj telefona, pa ko voli neka izvoli, i uzme cuku/macu....

Čuj gazda je voli? Ovo što on radi nije ljubav nikakva, ovo je sebičnost čista... Očito nije do para, jer su se pare skupile... UH...
amelino

#21 Re: Mony traži dom!

Post by amelino »

Sva pomoc oko Mony je dobrodosla...Samra sama nije mogla puno, ali moramo pokusati svi skupa nesto postici pa tek onda reci e nju treba skloniti i pokusati udomiti..Nije lako kucica udomiti a kamoli ogromnog mjesanca, budimo realni!!! Ona uziva u svom nacinu zivota, da ne uziva ne bi bila onako vesela i sretna...bolje joj je nego psima koji su zavezani za svoju kucicu i nikad ih niko nije prosetao...
Last edited by amelino on 25/05/2009 19:01, edited 1 time in total.
Mee

#22 Re: Mony traži dom!

Post by Mee »

Ne peglam, nego sam samo isfrustrirana :( ... Sorry ako to smatraš peglanjem... Samo koliko sam shvatila sve je pokušano, a ništa se nije popravilo :(
csejla

#23 Re: Mony traži dom!

Post by csejla »

Ono sto je definitivno jeste da je treba spasiti od tog covjeka (ne radi toga sto je on los vec zato sto pas treba vise od te njegove ljubavi) i naci joj topal dom, jer nije sve u tome sto je on ludooo voli i daje joj hranu. Naletit ce neki opasniji pas pa je napasti, nedo Bog rastrgati, pa eto belaja i operacija, stalno ce kupi krpelje, buhe, pariti se... Hoda sama... A svi znamo da sinori jedva cekaju da uhvate psa. Briga njih sto ona ima vlasnika, a i po zakonu je ne smije pustati da sama lunja bez njega i lanca. To sto je neuk je druga stvar, al sada nema novca za osnovni lijek protiv krpelja, neki dan nije imao za vakcinu, lanac... skupile smo hvala Bogu pa mu pomogle... al sutra opet nece imati za frontline i vakcinu koju pas mora redovno dobijati... Stalno ce ostajati skotna jer on nemoze da svati da je to pogresno u uslovim u kojima on zivi... :( Okotit ce min 10 stenaca za koje opet nece imati 300KM da ih vakcinise, pa ce traziti Samri pomoc i tako stalnooo... pa ce ih vjerovatno pola uginuti sto nisu primili bocu ili jednostavno odlutati i naci ce ih sintori... i tako ce se stalno desavati a ON JE NEDA STERILSATI!!! I sta taj pas ima onda od zivota... NISTA! Moze ko lutalica da trci, ima da jede i pije vodu i rupicu u kojoj ponekad spava kada se on sjeti da je sveze. Zasto ne ispuni obecanje pa joj napravi kucaru? Sam veterinar mu je rekao da je mora vezati ako hoce da ostane ziva. :( :( :( :(
Na ovaj nacin ce zivjeti jos godinu-dvije i nista od Mony, a zaista je prelijepa i bilo bi steta da joj se nesto desi. Zato se ne trebamo zavaravati da mu je lijepo i da ima puno ljubavi jer je to sve nista nasparam onoga sto treba da ima i sto onakva ljepotica zasluzuje. Amela, Samra i ja cemo ako bude potrebno opet pokusati razgovarati sa njim, mada su njih dvije to vec pokusale :(

Dajte zato ljudi da skontamo gdje da je sklonimo!!!
Phia

#24 Re: Mony traži dom!

Post by Phia »

csejla wrote:Ono sto je definitivno jeste da je treba spasiti od tog covjeka (ne radi toga sto je on los vec zato sto pas treba vise od te njegove ljubavi) i naci joj topal dom, jer nije sve u tome sto je on ludooo voli i daje joj hranu. Naletit ce neki opasniji pas pa je napasti, nedo Bog rastrgati, pa eto belaja i operacija, stalno ce kupi krpelje, buhe, pariti se... Hoda sama... A svi znamo da sinori jedva cekaju da uhvate psa. Briga njih sto ona ima vlasnika, a i po zakonu je ne smije pustati da sama lunja bez njega i lanca. To sto je neuk je druga stvar, al sada nema novca za osnovni lijek protiv krpelja, neki dan nije imao za vakcinu, lanac... skupile smo hvala Bogu pa mu pomogle... al sutra opet nece imati za frontline i vakcinu koju pas mora redovno dobijati... Stalno ce ostajati skotna jer on nemoze da svati da je to pogresno u uslovim u kojima on zivi... :( Okotit ce min 10 stenaca za koje opet nece imati 300KM da ih vakcinise, pa ce traziti Samri pomoc i tako stalnooo... pa ce ih vjerovatno pola uginuti sto nisu primili bocu ili jednostavno odlutati i naci ce ih sintori... i tako ce se stalno desavati a ON JE NEDA STERILSATI!!! I sta taj pas ima onda od zivota... NISTA! Moze ko lutalica da trci, ima da jede i pije vodu i rupicu u kojoj ponekad spava kada se on sjeti da je sveze. Zasto ne ispuni obecanje pa joj napravi kucaru? Sam veterinar mu je rekao da je mora vezati ako hoce da ostane ziva. :( :( :( :(
Na ovaj nacin ce zivjeti jos godinu-dvije i nista od Mony, a zaista je prelijepa i bilo bi steta da joj se nesto desi. Zato se ne trebamo zavaravati da mu je lijepo i da ima puno ljubavi jer je to sve nista nasparam onoga sto treba da ima i sto onakva ljepotica zasluzuje. Amela, Samra i ja cemo ako bude potrebno opet pokusati razgovarati sa njim, mada su njih dvije to vec pokusale :(

Dajte zato ljudi da skontamo gdje da je sklonimo!!!
Primitivac. Ovakvi ljudi pod krinkom dobročinstva prema životinjama im ustvari samo nanose patnju.
amelino

#25 Re: Mony traži dom!

Post by amelino »

...
Last edited by amelino on 25/05/2009 19:04, edited 2 times in total.
Post Reply