A kud ti putujes?Shoshana wrote:Znaci, u istom smo belaju![]()
Hvala za linkove
Montreal
-
shadow
Sta god da radis samo ne idi u kafic/restoran Sarajevo. Da sam na izlazu iz istog mogao dohvatiti onu reklamu 'Sarajevo' skinuo bih je i zakacio bi 'cigani lete u nebo', to bi im ime puno bolje stajalo.
Inace, super grad u ljetnom periodu a zimi je katastrofa.
Inace, super grad u ljetnom periodu a zimi je katastrofa.
-
shadow
eki?danas wrote:ma cijela kanada je takvashadow wrote:..a zimi je katastrofa.
Nego komsinice
-
zlata
Oprosti Gospodicna...al' zapadna obala Kanade...je toplija od BiH. Zima u Viktoriji (Britanska Kolumbija) je skoro "bREZ sni'ga"...prosjek +5 C. Vankuver je skoro isti...a ogroman dio te iste provincije...narocito "Okanagan Valley"...Dolina Okanagana...ima klasicnu blagu kontinentalnu klimu...sa bogatim vinogradima, vocnjacima.danas wrote:ma cijela Kanada je takvashadow wrote:..a zimi je katastrofa.
Juzno Ontarijo takodjer...ima blazu klimu. U Torontu vrlo malo snijega. Citavo Juzno Ontarijo...) od Toronta do Niagare...prema Windsoru...je podrucje blage klime...(u odnosu na Montreal, Ottawa-u...ili susjedni New England-USA). Klima u Juznom Ontariju je slicna podrucju od Bostona prema Conneticutt-u. Podrucje juznog Ontarija je poznato po svojim vinogradima, vinima (najvise "ledene" berbe-"Icewine"), i mehkom vocu...napr. tresnjama, breskavama, sljivama.
Jedina zafrkancija....da su proljeca u tom dijelu Kanade...kasna...al'su zato jeseni...carobne. K'o iz bajke. Zovu ih "Indian Summer"!
- danas
bush ce procizlata wrote:*ebi ga. Svukud je zafrkano. Ti moras durati Bushadanas wrote:ma neka te tamo![]()
5% kanade je podnosljivo za zivot normalnom insanu preko zime![]()
a u vancuveru sam bila -- jeste predivno ljeti, ali zimi samo kisurina lije... bjezi ba......a mi klimu!
a vama ni global warming ne moze pomoci
-
zlata
Ma kad nam dodje "global warming"...ti's pod'vodudanas wrote:bush ce procizlata wrote:*ebi ga. Svukud je zafrkano. Ti moras durati Bushadanas wrote:ma neka te tamo![]()
5% kanade je podnosljivo za zivot normalnom insanu preko zime![]()
a u vancuveru sam bila -- jeste predivno ljeti, ali zimi samo kisurina lije... bjezi ba......a mi klimu!
![]()
a vama ni global warming ne moze pomoci![]()
![]()