Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
unaprijed zahvalan na bilo kakvoj konkretnoj pomoći
dakle - trebam staviti autosjedalicu (onu za bebe do 13kg) u auto. Nabavio sam od prijatelja Maxi-Cosi sa postolje, Graco bez postolja i još jednu, ne znam napamet marku, nije nijedna od razvikanih. Ali ne znam kako da je fiksiram u autu, obzirom da je riječ o Golfu II iz '85... ne mogu naći nikakve kukice za koje bih trebao zakačiti postolje ili sjedalicu.
Zna li ko kako mogu riješiti taj problem?
van Basten wrote:unaprijed zahvalan na bilo kakvoj konkretnoj pomoći
dakle - trebam staviti autosjedalicu (onu za bebe do 13kg) u auto. Nabavio sam od prijatelja Maxi-Cosi sa postolje, Graco bez postolja i još jednu, ne znam napamet marku, nije nijedna od razvikanih. Ali ne znam kako da je fiksiram u autu, obzirom da je riječ o Golfu II iz '85... ne mogu naći nikakve kukice za koje bih trebao zakačiti postolje ili sjedalicu.
Vjerovatno su te sjedalice predviđene za sistem IsoFIX sistem, vidi sliku, a posto G2 iz '85 nema takav sistem ostaje ti jedino da te sjedalice pričvrstiš pojasom na zadnjim sjedištima. Ovako:
ISOFIX
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 25/01/2011 14:14, edited 1 time in total.
van Basten wrote:unaprijed zahvalan na bilo kakvoj konkretnoj pomoći
"kukice" koje trazis su za sjedalice koje zahtijevaju iso-fix pripremu a tvoja generacija auta to nema... tebi treba sjedalica ili platforma za sjedalicu koja se moze ucvrstiti pojasom