montažne kuće

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Tesnim

#1 montažne kuće

Post by Tesnim »

Ima li neko iskustva sa montažnim kućama??? Gledala sam web stranicu http://www.krivaja-tmk.com, je li neko sarađivao sa njima??? Cijena se kreće od 450-600 KM/m2..... ali ne znam šta je u to sve uračunato...
Koje su mane, a koje prednosti montažnih kuća??
Last edited by Tesnim on 18/03/2011 22:38, edited 1 time in total.
zonbirile

#2 Re: montažne kuće

Post by zonbirile »

Tesnim wrote:Ima li neko iskustva sa montažnim kućama??? Gledala sam web stranicu http://www.krivaja-tmk.com, je li neko sarađivao sa njima??? Cijena se kreće od 450-600 KM/m2..... ali ne znam šta je u to sve uračunato...
Koje su mane, a koji su nedostaci montažnih kuća??
---------------------------------------
amerikanci,kanađani,australci kažu da nema mane,sad oni su ionako budale...
EUROBIH

#3 Re: montažne kuće

Post by EUROBIH »

Tesnim wrote:Ima li neko iskustva sa montažnim kućama??? Gledala sam web stranicu http://www.krivaja-tmk.com, je li neko sarađivao sa njima??? Cijena se kreće od 450-600 KM/m2..... ali ne znam šta je u to sve uračunato...
Koje su mane, a koji su nedostaci montažnih kuća??
pogledaj zanimljiv video

http://www.brownbook.net/business/37760 ... tazne-hise
Lounge Act

#4 Re: montažne kuće

Post by Lounge Act »

ja bih uvijek prije izabrala zidanu kucu nego montaznu, sto se tice tih montaznih (bez obzira da li je to samo osnova ili po sistemu kljuc u ruke) u cijenu nisu uracunati temelji i cini mi se mrtva ploca, to sami pravite prema projektu koji dobijete od njih. ranije je u krivaji m2 bio 250KM, zar je toliko poskupilo :?
moj djever na ljeto abd pravi tu montaznu kucu, isplatnije im valjda pa se na to odlucili, tipska kuca od 60-ak m2 kostat ce ih 23 000 KM, nije krivaja vec jedna lokalna firma, ne znam da li rade po BiH, ali ako te bude interesovalo posaljem ti pp :wink:
Tesnim

#5 Re: montažne kuće

Post by Tesnim »

enisa wrote:ja bih uvijek prije izabrala zidanu kucu nego montaznu, sto se tice tih montaznih (bez obzira da li je to samo osnova ili po sistemu kljuc u ruke) u cijenu nisu uracunati temelji i cini mi se mrtva ploca, to sami pravite prema projektu koji dobijete od njih. ranije je u krivaji m2 bio 250KM, zar je toliko poskupilo :?
moj djever na ljeto abd pravi tu montaznu kucu, isplatnije im valjda pa se na to odlucili, tipska kuca od 60-ak m2 kostat ce ih 23 000 KM, nije krivaja vec jedna lokalna firma, ne znam da li rade po BiH, ali ako te bude interesovalo posaljem ti pp :wink:
23000 KM za 60m2 je baš jeftino..... je li to po sistemu ključ u ruke ili....??? koliko sam ja shvatila krivaja daje ključ u ruke u roku od 40 dana od dana potpisivanja ugovora.... ja bih htjela barem 80m2, odnosno 3 spavaće sobe....čini mi se da se više isplati montažna kuća nego stan.... ispravi me ako griješim :).... a može pp da imam za svaki slučaj...tako mogu uporediti cjene i usluge...
hvala!
Lounge Act

#6 Re: montažne kuće

Post by Lounge Act »

poslala sam ti pp, al jos mi poruka stoji u odlaznom, valjda ce stici :?
zonbirile

#7 Re: montažne kuće

Post by zonbirile »

Tesnim wrote:
enisa wrote:ja bih uvijek prije izabrala zidanu kucu nego montaznu, sto se tice tih montaznih (bez obzira da li je to samo osnova ili po sistemu kljuc u ruke) u cijenu nisu uracunati temelji i cini mi se mrtva ploca, to sami pravite prema projektu koji dobijete od njih. ranije je u krivaji m2 bio 250KM, zar je toliko poskupilo :?
23000 KM za 60m2 je baš jeftino..... je li to po sistemu ključ u ruke ili....??? koliko sam ja shvatila krivaja daje ključ u ruke u roku od 40 dana od dana potpisivanja ugovora.... ja bih htjela barem 80m2, odnosno 3 spavaće sobe....čini mi se da se više isplati montažna kuća nego stan.... ispravi me ako griješim :).... a može pp da imam za svaki slučaj...tako mogu uporediti cjene i usluge...
hvala!
-------------------------------------------------
pa za trećinu veću kuću,otprilike ćeš platiti 34 000KM,ali pazi tu nemaš zemljište,temelje,dozvolu i priključke.Stan od 80m2 možeš dobiti u centru za 160 000KM,tako da je cijena tu negdje,stvar je preferiranja,kuće,ili stana.
Post Reply