Ima li neko iskustva sa montažnim kućama??? Gledala sam web stranicu http://www.krivaja-tmk.com, je li neko sarađivao sa njima??? Cijena se kreće od 450-600 KM/m2..... ali ne znam šta je u to sve uračunato...
Koje su mane, a koje prednosti montažnih kuća??
montažne kuće
Moderator: anex
-
Tesnim
#1 montažne kuće
Last edited by Tesnim on 18/03/2011 22:38, edited 1 time in total.
-
zonbirile
#2 Re: montažne kuće
---------------------------------------Tesnim wrote:Ima li neko iskustva sa montažnim kućama??? Gledala sam web stranicu http://www.krivaja-tmk.com, je li neko sarađivao sa njima??? Cijena se kreće od 450-600 KM/m2..... ali ne znam šta je u to sve uračunato...
Koje su mane, a koji su nedostaci montažnih kuća??
amerikanci,kanađani,australci kažu da nema mane,sad oni su ionako budale...
-
EUROBIH
#3 Re: montažne kuće
pogledaj zanimljiv videoTesnim wrote:Ima li neko iskustva sa montažnim kućama??? Gledala sam web stranicu http://www.krivaja-tmk.com, je li neko sarađivao sa njima??? Cijena se kreće od 450-600 KM/m2..... ali ne znam šta je u to sve uračunato...
Koje su mane, a koji su nedostaci montažnih kuća??
http://www.brownbook.net/business/37760 ... tazne-hise
-
Lounge Act
#4 Re: montažne kuće
ja bih uvijek prije izabrala zidanu kucu nego montaznu, sto se tice tih montaznih (bez obzira da li je to samo osnova ili po sistemu kljuc u ruke) u cijenu nisu uracunati temelji i cini mi se mrtva ploca, to sami pravite prema projektu koji dobijete od njih. ranije je u krivaji m2 bio 250KM, zar je toliko poskupilo
moj djever na ljeto abd pravi tu montaznu kucu, isplatnije im valjda pa se na to odlucili, tipska kuca od 60-ak m2 kostat ce ih 23 000 KM, nije krivaja vec jedna lokalna firma, ne znam da li rade po BiH, ali ako te bude interesovalo posaljem ti pp
moj djever na ljeto abd pravi tu montaznu kucu, isplatnije im valjda pa se na to odlucili, tipska kuca od 60-ak m2 kostat ce ih 23 000 KM, nije krivaja vec jedna lokalna firma, ne znam da li rade po BiH, ali ako te bude interesovalo posaljem ti pp
-
Tesnim
#5 Re: montažne kuće
23000 KM za 60m2 je baš jeftino..... je li to po sistemu ključ u ruke ili....??? koliko sam ja shvatila krivaja daje ključ u ruke u roku od 40 dana od dana potpisivanja ugovora.... ja bih htjela barem 80m2, odnosno 3 spavaće sobe....čini mi se da se više isplati montažna kuća nego stan.... ispravi me ako griješimenisa wrote:ja bih uvijek prije izabrala zidanu kucu nego montaznu, sto se tice tih montaznih (bez obzira da li je to samo osnova ili po sistemu kljuc u ruke) u cijenu nisu uracunati temelji i cini mi se mrtva ploca, to sami pravite prema projektu koji dobijete od njih. ranije je u krivaji m2 bio 250KM, zar je toliko poskupilo![]()
hvala!
-
Lounge Act
#6 Re: montažne kuće
poslala sam ti pp, al jos mi poruka stoji u odlaznom, valjda ce stici 
-
zonbirile
#7 Re: montažne kuće
-------------------------------------------------Tesnim wrote:23000 KM za 60m2 je baš jeftino..... je li to po sistemu ključ u ruke ili....??? koliko sam ja shvatila krivaja daje ključ u ruke u roku od 40 dana od dana potpisivanja ugovora.... ja bih htjela barem 80m2, odnosno 3 spavaće sobe....čini mi se da se više isplati montažna kuća nego stan.... ispravi me ako griješimenisa wrote:ja bih uvijek prije izabrala zidanu kucu nego montaznu, sto se tice tih montaznih (bez obzira da li je to samo osnova ili po sistemu kljuc u ruke) u cijenu nisu uracunati temelji i cini mi se mrtva ploca, to sami pravite prema projektu koji dobijete od njih. ranije je u krivaji m2 bio 250KM, zar je toliko poskupilo![]()
moj djever na ljeto abd pravi tu montaznu kucu, isplatnije im valjda pa se na to odlucili, tipska kuca od 60-ak m2 kostat ce ih 23 000 KM, nije krivaja vec jedna lokalna firma, ne znam da li rade po BiH, ali ako te bude interesovalo posaljem ti pp.... a može pp da imam za svaki slučaj...tako mogu uporediti cjene i usluge...
hvala!
pa za trećinu veću kuću,otprilike ćeš platiti 34 000KM,ali pazi tu nemaš zemljište,temelje,dozvolu i priključke.Stan od 80m2 možeš dobiti u centru za 160 000KM,tako da je cijena tu negdje,stvar je preferiranja,kuće,ili stana.