Montazne Kuce Krivaja

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
AEQ_77

#301 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by AEQ_77 »

Keiko wrote:
Keiko wrote:

Hvala lijepa! Ako treba kakav savjet pri gradnji, tu sam. ;-)

Javim se cim seva propjeva u vezi savjeta pri gradnji.
jaina

#302 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by jaina »

sumirprimus wrote:izvinjavam se,ne vidjeh nigdje da ste udarili cijene prosjek...
dakle montazna kuca m2..... km?
zidana kuca m2..... km?

Pošto ovdje svako svašta piše pa se puno toga pogubi, evo da ti ja odgovorim :) Planiram izgradnju kuće, pa sam se raspitala koliko košta i montažna i zidana kuća. Krivaja ne radi kuće po principu "ključ u ruke" nego visoki roh-bau i cijena kvadrata je od 500-550 KM zavisno od kuće. U tu cijenu ti je uključeno mnogo toga ( od krova do svih instalacija unutar zidova i sva stolarija ).Ti si dužan obezbijediti temelje po njihovom nacrtu. Firme koje sam ja kontaktirala za cijenu zidane kuće predviđaju cijenu "ključ u ruke" oko 750 KM, s tim da mi niko nije mogao dati tačnu ponudu već je sve otprilike.
Zanex

#303 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by Zanex »

Ja sam cuo da Krivaja Zavidovici imaju kvalitetan materijal za montazne kuce i veliko iskustvo i zele vjerovatno se dobro pokazati ako zele konkurisati na zapadu al zelim se sam na ljeto uvjeriti i posjetit ih licno i obici te kuce u Bosni gdje su oni pravili da se sam uvjerim dali je gazda zadovoljan.Ja bi sam zelio kupit jednu kucu montaznu ali neznam dali oni to rade za inostranstvo....i nadam se da neko podjeli svoje iskustvo ili preporuci ko najbolje pravi montazne kuce i na dobrom je glasu....Zivim u Svedskoj i sve su kuce manje vise montazne a ovako hladnu klimu imaju al ljudi znaju izolaciju napravit i drnazu oko kuce da nema vlage a druga stvar mogu unutrasnjost kuce radit i mjenjat kako hoce jer su zidovi od gipsa i ugrije se brzo dok je kod nas sami beton i samo jedna prostorija topla ostale sobe zivi led pravio bi narod montazne al nema para jeftinije mu je zapocet od temelje i onda od plate pravi malo po malo i tako umre a ne zavrsi je nazalost...
Red Wolf

#304 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by Red Wolf »

Ja sam uradio montaznu kucu-vikendicu al mi je radila firma iz Donjeg Vakufa mada smatram da je to haman pa isto,trazili su samo da ja napravim "mrtvu" plocu u gabaritima kuce i oni rade samo "grubu" gradnju ali ja sam se pogodio da mi urade i unutrasnju izolaciju i kuhinju,naravno to se extra placa al isplati se,privuklo me sto oni rade i krovnu izolaciju koja ulazi u cjenu sto drugi rjetko rade,izasla me oko 12 000km sto je po mom sudu jako povoljno
elmirčo

#305 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by elmirčo »

Red Wolf wrote:Ja sam uradio montaznu kucu-vikendicu al mi je radila firma iz Donjeg Vakufa mada smatram da je to haman pa isto,trazili su samo da ja napravim "mrtvu" plocu u gabaritima kuce i oni rade samo "grubu" gradnju ali ja sam se pogodio da mi urade i unutrasnju izolaciju i kuhinju,naravno to se extra placa al isplati se,privuklo me sto oni rade i krovnu izolaciju koja ulazi u cjenu sto drugi rjetko rade,izasla me oko 12 000km sto je po mom sudu jako povoljno
kuca, koliko m2?
Red Wolf

#306 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by Red Wolf »

elmirčo wrote:
Red Wolf wrote:Ja sam uradio montaznu kucu-vikendicu al mi je radila firma iz Donjeg Vakufa mada smatram da je to haman pa isto,trazili su samo da ja napravim "mrtvu" plocu u gabaritima kuce i oni rade samo "grubu" gradnju ali ja sam se pogodio da mi urade i unutrasnju izolaciju i kuhinju,naravno to se extra placa al isplati se,privuklo me sto oni rade i krovnu izolaciju koja ulazi u cjenu sto drugi rjetko rade,izasla me oko 12 000km sto je po mom sudu jako povoljno
kuca, koliko m2?
Ne kuca,vikendica od 44m2,donji dio 32m2 i gornji(lodja) 12m2 i ispred trijem,radio sam je 2012 godine
Tesnim

#307 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by Tesnim »

Red Wolf koja firma iz Donjeg Vakufa ti je radila vikendicu?
'
dzevadk

#309 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by dzevadk »

To nije skupo...
truts

#310 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by truts »

Zanima me šta je bilo s ovom firmom nakon velikog požara ljetos. Da li su postrojenja ponovo u funkciji, da li su svi radnici nazad na poslu?
ranger

#311 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by ranger »

truts wrote:Zanima me šta je bilo s ovom firmom nakon velikog požara ljetos. Da li su postrojenja ponovo u funkciji, da li su svi radnici nazad na poslu?
mislim da rade i dalje..
Dr_Help
BHTelecom podrška

#312 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by Dr_Help »

Da malo osvježimo temu , interesuje me sada u 2016 godini kolika je cijena montaznih kuca , ovi promo.ba su mi nekako interesantni . pa da vidim da li je neko imao kakvog iskustva
Zaitsev

#313 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by Zaitsev »

Dr_Help wrote:Da malo osvježimo temu , interesuje me sada u 2016 godini kolika je cijena montaznih kuca , ovi promo.ba su mi nekako interesantni . pa da vidim da li je neko imao kakvog iskustva
Meni je Promo poslao zvaničnu ponudu za kuću od 83 m2: 37900 KM + PDV - Roh Bau, ista kuća Ključ u ruke: 54800 KM + PDV.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#314 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by _BataZiv_0809 »

Pa cekaj sta je onda ova Krivaja Mobel sto radnici stalno strajkuju?
Dr_Help
BHTelecom podrška

#315 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by Dr_Help »

Zaitsev wrote:
Dr_Help wrote:Da malo osvježimo temu , interesuje me sada u 2016 godini kolika je cijena montaznih kuca , ovi promo.ba su mi nekako interesantni . pa da vidim da li je neko imao kakvog iskustva
Meni je Promo poslao zvaničnu ponudu za kuću od 83 m2: 37900 KM + PDV - Roh Bau, ista kuća Ključ u ruke: 54800 KM + PDV.
Znam da će biti glupo pitanje , mene interesuje šta obuhvaća to ROH bau ? Instalacije struje , vode i te gluposti ja cu sam odradit ako se na to misli
Zaitsev

#316 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by Zaitsev »

Dr_Help wrote:
Zaitsev wrote:
Znam da će biti glupo pitanje , mene interesuje šta obuhvaća to ROH bau ? Instalacije struje , vode i te gluposti ja cu sam odradit ako se na to misli
http://forum.klix.ba/roh-bau-kljuc-u-ruke-t141799.html

Eto tu su kolege forumaši sve detaljno objasnili. Ja kako god stavim na papir i Promo i Krivaja su preskupi, za razliku recimo od srbijanske Ivanjice. Pogledaj malo. Plus oslobođen si PDVa.

http://www.montaznekuce.com/katalog.html
Post Reply