Monstrum Neđo Samardžić silovao 12-ogodišnju djevojčicu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

bedrudin

#1 Monstrum Neđo Samardžić silovao 12-ogodišnju djevojčicu

Post by bedrudin »

Neđo Samardžić silovao 12-ogodišnju djevojčicu

Image

Samardžić: Uzaludan plač žrtava

28 novembar 2006 Apelaciono vijeće je u nastavku procesa koji se vodi protiv Neđe Samardžića saslušalo audio snimke izjava djevojaka koje su bile zatočene u Karaman kući.

Zaštićena svjedokinja pod pseudonimom L je do 1992. godine, svoje 15. godina, živjela u selu Rataje, općina Foča. Te godine su je, kako je svjedočila u prvostepenom postupku, Neđo i Zoran Samardžić, zajedno sa Milenkom Trifkovićem odveli u Karaman kuću.

«Ono što se dešavalo u Karaman kući može stati u jednu riječ - silovanje», rekla je L i dodala da je bilo više silovatelja, a da je nju optuženi Neđo Samardžić silovao u nekoliko navrata.

«Što se duboko urezalo u meni bilo je prvo silovanje. Neđo me je odveo u sobu i naredio da se skinem. Počela sam plakati i moliti ga, a on mi je samo rekao da uzalud plačem», ispričala je zaštićena svjedokinja L.

Kako je ispričala, silovanja su se većinom dešavala noću kada bi dolazili vojnici, a među njima i brat optuženog, Zoran Samardžić.

U Karaman kući je ostala do 21. marta 1993. godine kada je razmijenjena.

Svjedokinja G je ispričala kako je sa nepunih 13. godina prisilno odvedena u stan Zorana Samardžića, brata optuženog Neđe Samardžića, gdje je ostala zatvorena, zajedno sa još dvije djevojke, naredna četiri mjeseca.

Rekla je i da je Neđo Samardžić često dolazio u taj stan, gdje je silovao druge dvije djevojke, ali ne i nju.

«Sve smo živjele u strahu. Morale smo raditi šta su tražili od nas», rekla je G dodajući da ju je lično Neđo Samardžić nakon četiri mjeseca odveo u svoj stan u Miljevini.

Prema navodima optužnice Neđo Samardžić je u augustu 1992. godine u stanu koji je koristio za vlastite potrebe, u Miljevini, držao u pritvoru B.J. koju je seksualno zlostavljao. Jednom prilikom je natjerao maloljetnu G da gleda dok siluje B.J.

«Natjerao me je da se skinem gola i stanem u ćošak. Tražio je da ga gledam dok on siluje B.J. Ona je samo plakala», kaže svjedokinja G.

Optuženi Neđo Samardžić ju je potom, u novembru 1992. godine, odveo u Karaman kuću gdje ostaje sve do 23. marta 1993. godine.

«Nisam znala šta je Karaman kuća ali sam čula da je tamo pakao», rekla je svjedokinja G koja je izjavila da su u Karaman kući sve djevojke bile silovane.

U Karaman kući je 2. augusta dovedena i djevojka koja je svjedočila protiv Samardžića kao zaštićena svjedokinja pod pseudonimom K. Bila je zatočena i silovana tri mjeseca.

«Neđo me je silovao jednom na jako brutalan način. Natjerao me je da ga skinem i potom me je silovao. Poslije se hvalio bratu šta je učinio pa me je i on silovao», ispričala je svjedokinja.

Prema njenim riječima u Karaman kući je bila i 12-godišnja A.B. koju je silovao optuženi Neđo Samardžić.

«Neđo se hvalio kako joj je oduzeo nevinost. Kada su je doveli ona je donijela sa sobom lutke da se igra. Nije znala šta je čeka», rekla je K koja je iz Karaman kuće razmijenjena 5. marta 1993. godine.

Optužnica Neđu Samardžića tereti da je 12-godišnju A.B. kao i 15-godišnje L i K doveo u Karaman kuću gdje ih je silovao.

Nastavak procesa pred Apelacionim vijećem je 29. novembra.

Ovo nije izuzetak. Ovakve stvari su bile uobicajene.

Monstrum je za mnoge heroj.

Silovanje djece je za mnoge plemenit cin.

Je li moguce ista reci? Ima li bilo kakva kazna smisla?
Last edited by bedrudin on 29/11/2006 03:18, edited 1 time in total.
bedrudin

Post by bedrudin »

Ima valjda, i to kazna od 13 godina, koja ce vjerovatno jos biti smanjena.
Neđo Samardžić je ratni zločinac porijeklom iz Foče.

Osuđen je u aprilu 2006. godine od strane Suda BiH na 13 godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti za sistematska silovanja Bošnjakinja u Foči.

Radovan Stanković je zajedno s drugim pripadnicima Miljevinskog bataljona, Brigade za taktičke operacije iz Foče, srpske vojske u augustu 1992. godine formirao logor za žene u tzv. Karamanovoj kući, koju su vojnici zvali "javna kuća", u kojoj su zatvorili veliki broj osoba ženskog spola bošnjačke nacionalnosti, od kojih su većina bile maloljetne, te su ih sistematski silovali i tukli.[1]

Komandant Miljevinskog bataljona je bio Pero Elez, a Neđo Samardžić, Zoran Samardžić, Nikola Brčić, te Radovan Stankoviće su su bili zaduženi za ženski logor u kojem su se srpski vojnici iživljavali nad djevočicama od kojih su neke imale po dvanaest godina prisiljavajući ih na oralni, vaginalni i analni seks. Žene su pored silovanja, također mučene i odvođene na prisilni rad. Broj silovanih žena koje je sprovodila srpska vojska u BiH nije tačno utvrđen, ali se procjenjuje između 22.000 i 40.000, jer se mnoge žene ni danas ne mogu suočiti sa zločinom koji je nad njima počinjen, pa se tako ne usuđuju prijaviti silovanje.[2]
bedrudin

Post by bedrudin »

Samardžić: Sistematsko uništavanje morala

27 novembar 2006 Pred Apelacionim vijećem koje zasjeda u obnovljenom postupku protiv Neđe Samardžića, sudije su nastavile sa preslušavanjem iskaza zašićenih svjedokinja koje su govorile o silovanjima u Miljevini i Foči.

Apelaciono vijeće je nastavilo preslušavanje audio snimaka iskaza svjedokinja o dešavanjima u Miljevini i sali Partizan u Foči u ljeto 1992. godine, datih u prethodnom postupku protiv Neđe Samardžića.

Prema pričama svjedoka, 9. juna 1992. godine iz sela Miljevina kraj Foče odvedena je grupa od 35 muškaraca, kojim se do danas gubi svaki trag. Svi muškarci su odvedeni na «ispitivanje» u pravcu mjesne policijske stanice, gdje je zaštićena svjedokinja H vidjela optuženog Neđu Samardžića.

Svjedokinja H kaže i da su Neđu Samardžića svi u Miljevini prepoznavali po automobilu koji je vozio.

„Neđino auto nam je utjerivalo strah“, rekla je svjedokinja H.

Naglasila je da su se sve žene plašile optuženog jer ih je odvodio u Karamanovu kuću, privatna kuća koju su srpski vojnici u toku rata pretvorili u logor za žene i javnu kuću.

„U Karamanovu kuću su dolazili muškarci koji su se iživljavali nad ženama“, rekla je svjedokinja H dodajući kako se ona svo vrijeme krila da je ne bi odveli. Ipak, 3. septembra je u grupi žena iz sela odvedena u sportsku dvoranu Partizan u Foči, također jedno od mjesta zatočenja.

Iste večeri je iz sportske dvorane, zajedno sa grupom drugih žena, odvedena u jedan stan u Foči.

„Odveli su nas u stan gdje su nas zlostavljali, tukli i oduzimali novac. Meni je neki vojnik stavio pištolj u usta. Poslije su nas sve silovali“, kaže svjedokinja H. „Ja bih to nazvala sistematskim uništavanjem morala kod žene“, dodala je.

Dan nakon silovanja, ona i druge žene koje su držane u ovom stanu, su oslobođene.

I zaštićena svjedokinja R je živjela u Miljevini sa mužem i tri maloljetne kćerke. Nakon što je i njen suprug odveden, njoj nepoznati muškarci odveli su i njenu 12-godišnju kćerku.

Dan kasnije ju je Neđo Samardžić doveo kući «samo da je vide» ukućani, a onda je opet vratio u Karaman kuću gdje je bila zatočena sa drugim djevojčicama i djevojkama.

Nakon 10-ak dana, kćerka svjedokinje R je oslobođena i vraćena kući, te je pričala majci o Karaman kući, rekavši kako tu ima „dosta djevojaka koje kuhaju, peru i uslužuju vojnike“. Njena majka kaže da je ona bila konobarica u kući.

Svjedokinja R i njene tri kćerke, zajedno sa preostalim Bošnjacima iz Miljevine, odvedena je u sportsku dvoranu Partizan, gdje je ponovo vidjela Neđu Samardžića koji joj je obećao da ni nju ni njene kćerke niko neće dirati ako da preostali novac, što je, kako kaže, i učinila.

Isti dan kada su dovedene u Partizan, ukrcane su u autobuse i obećano im je da svi idu u razmjenu na teritoriju pod kontrolom Armije BiH. Autobus u kojem je bila svjedokinja R sa kćerkama stao je kod «drinskog mosta» gdje su ušli njoj nepoznati vojnici i izveli A.B, njenu 12-godišnju kćerku kojoj se od tada gubi svaki trag.

„Čula sam je kako plače i govori njima da ima samo 12 godina. Tada sam se izgubila i nisam vidjela ko ju je odveo“, rekla je svjedokinja R.

U optužnici stoji da je Neđo Samardžić u periodu od juna do septembra 1992. godine u Karaman kući u Miljevini zajedno sa Nikolom Brkićem i Radovanom Stankovićem «držao u seksualnom ropstvu više žena Bošnjakinja, među kojima su bile i maloljetne djevojčice». Dalje stoji da je Samardžić u Karaman kući silovao 12godišnju A.B. koju je prethodno odvojio od njene majke.

Apelaciono vijeće je saslušalo i iskaz zaštićene svjedokinje P, također iz Miljevine koja je rekla da je Neđu Samardžića viđala ispred Karaman kuće i da su tu „odvođene djevojke zbog silovanja.

Samardžića je vidjela i u Partizanu „u uniformi i naoružanog“ kako pretresa žene, a potom i ispred autobusa kojim su odvezeni na razmjenu.

Iz Miljevine je i zaštićena svjedokinja D čiji iskaz je također saslušan. Rekla je da je znala za postojanje Karaman kuće i da su tu „odvođene djevojke zbog silovanja“. Također je rekla da je od komšija čula da optuženi Neđo Samardžić «nije odvodio djevojake ali je zato bio glavni jer je izdavao naređenja».

Da je Neđo Samardžić bio u sali Partizan gdje su bili zatočeni Bošnjaci, najviše žene i djeca, potvrdila je i zaštićena svjedokinja F.

Samardžić se tereti da je učestvovao u istjerivanju stanovnika iz Miljevine i njihovom odvođenju u Partizan «gdje su bili izloženi fizičkom maltretiranju i pljački, odakle su mnoge žene odvođene po stanovima u kojima su silovane» da bi potom autobusima prebačeni u blizinu granice razdvajanja dvije vojske.

Nastavak suđenja je zakazan za 28. novembar.
bedrudin

Post by bedrudin »

Samardžić: Saslušani iskazi silovanih djevojaka

23 novembar 2006 U nastavku obnovljenog procesa protiv Neđe Samardžića pred Apelacionim vijećem preslušani su audio snimci sa glavnog pretresa iskaza zaštićenih svjedokinja.

Prema tvrdnjama dvije svjedokinje, Neđo Samardžić ih je silovao 1992. godine na području općine Foča.

Apelaciono vijeće i strane u procesu saslušale su iskaz djevojke koja tvrdi da je u maju 1992. godine u njenu kuću došao Neđo Samardžić sa nekoliko vojnika.

«Naredio mi je da se skinem. Ja sam odbila, a on mi je strgao odjeću. Tada me je silovao. Vrištala sam», rekla je zaštićena svjedokinja.

Dodala je kako je neposredno nakon silovanja Neđo Samardžić napustio njenu porodičnu kuću, da bi se ubrzo vratio i odveo nju i njenu majku u motel Miljevina gdje su zatekli «jako puno djevojaka i žena».

«Neđo me tada istukao i silovao dva puta», ispričala je zaštićena svjedokinja.

Nakon motela Miljevina, odvedena je u sportski centar Partizan u Foči, koji je u ljeto 1992. godine služio kao centar zatočenja, gdje ju je ponovo zlostavljao Samardžić. Iz sale Partizan je sa grupom drugih djevojaka odvedena u Crnu Goru, a potom prebačena u Tursku.

Zarobljavanje i zlostavljanje ove zaštićene svjedokinje opisano je u petoj, od 10 tačaka optužnice protiv Neđe Samardžića.

Saslušan je iskaz još jedne zaštićene svjedokinje koja je opisala višestruko zlostavaljanje koje su počinili Neđo Samardžić i njegov brat Zoran.

«Neđo me je čupao za kosu i tjerao me da je jedem», tvrdi svjedokinja.

Opisujući drugi događaj rekla je kako je Samardžić došao jedne večeri u njenu kuću u Foči, zavezao je za banderu, a potom je skinuo i sjekao po cijelom tijelu.

Ni ovaj događaj nije bio kraj njenog zlostavljanja. Nakon 15 dana je odvedena u salu Partizan gdje je ponovo silovana. Usljed više silovanja je i zatrudnila, te je nakon oslobađanja, u šestom mjesecu trudnoće, izvršila abortus.

Saslušani su i iskazi dvije svjedokinje koje su potvrdile navode optužnice da je Samardžić silovao, a potom je odveo 12godišnju djevojčicu za čiju sudbinu se još uvijek ne zna.

Presudom prvostepenog Sudskog vijeća Neđo Samardžić je osuđen na 13 godina i četiri mjeseca zatvora.

Obnovljeni proces se nastavlja 24. novembra 2006. godine.U nastavku obnovljenog procesa pred Apelacionim vijećem saslušani su iskazi žena koje tvrde da ih je optuženi silovao.
photo

Post by photo »

ako ce u zatvor, treba ga poslati u zenicu, da osjeti (bukvalno da osjeti) kako su se osjecale djevojke i djevojcice dok su silovanje. sta bi mu tamo uradili ostali zatvorenici se ne bi moglo definisati kao perverzno ili bolesno. odande bi izasao ne kao tetkica, vec kao stara zena koju je prejebao bataljon (i bukvalno). imao bi supak velicine tunela.

a poslije odsluzene kazne od 445 godina, objesio bih ga za muda na sred marijin dvora da godinu dana visi kao opomena svim ostalim siledzijama i ratnim zlocincima.

i jos mu ne bilo dovoljno.

jeb'o ljudska prava u ovom slucaju. sta je sa pravima zrtve i zrtvine porodice?
amrino

Post by amrino »

a onda se jave pametnjakovici koji izjednacavaju NJIH i NAS.

Nema veze-13 godina- zato ce u Dzehenemu vjecno boraviti!
lul

Post by lul »

pogledajte tu maloumnu-zločinačku facu i sve vam je jasno :x
pirmin

Post by pirmin »

photo wrote:ako ce u zatvor, treba ga poslati u zenicu, da osjeti (bukvalno da osjeti) kako su se osjecale djevojke i djevojcice dok su silovanje. sta bi mu tamo uradili ostali zatvorenici se ne bi moglo definisati kao perverzno ili bolesno. odande bi izasao ne kao tetkica, vec kao stara zena koju je prejebao bataljon (i bukvalno). imao bi supak velicine tunela.

a poslije odsluzene kazne od 445 godina, objesio bih ga za muda na sred marijin dvora da godinu dana visi kao opomena svim ostalim siledzijama i ratnim zlocincima.

Ovaj prijedlog mi se svidja ali na zalost nece doci do toga.

Odlezat ce nekih 5-6 godina u tzv.zatvoru u Haagu,odigrati hiljade partija tenisa sa ostalim siledzijama ,izlezavati se i to je to.
Murisno1

Post by Murisno1 »

svašta nešta pođem napisati ... al opet ne znam .. šta ...

ja još ne mogu da vjerujem .. odnosno vjerujem da čovjek ne može biti tako ... bolestan ...

okrutno,tužno, ..
ne znam...
bedrudin

Post by bedrudin »

Pitanje koje mi se mota po glavi je kakvi su ti ljudi kojima je ovaj monstrum heroj? Volio bi da grijesim, ali takvi su u RS dominantni. Zlocini poput ovog su sistemski planirani i provodjeni. I ovaj monstrum kao i mnogi drugi ima porodicu, vjerovatno je imao u planu nastaviti miran porodicni zivot, jer vjeruje da su zlocini koje je cinio bila dobra djela. I on se ni danas "ne osjeca krivim". Ne zavaravajmo se mislju da se ovo nas ne tice. Sutra moze biti vase djete, majka, sestra. Oni nisu zavrsili posao.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

pirmin wrote:
photo wrote:ako ce u zatvor, treba ga poslati u zenicu, da osjeti (bukvalno da osjeti) kako su se osjecale djevojke i djevojcice dok su silovanje. sta bi mu tamo uradili ostali zatvorenici se ne bi moglo definisati kao perverzno ili bolesno. odande bi izasao ne kao tetkica, vec kao stara zena koju je prejebao bataljon (i bukvalno). imao bi supak velicine tunela.

Ovaj prijedlog mi se svidja ali na zalost nece doci do toga.

Odlezat ce nekih 5-6 godina u tzv.zatvoru u Haagu,odigrati hiljade partija tenisa sa ostalim siledzijama ,izlezavati se i to je to.
Bas tako. "Mission accomplished", "Pravda zadovoljena".
bedrudin

Post by bedrudin »

Ne bi volio da se ova tema svede na to kakvu bi mu ko kaznu dao. Bilo bi dobro da bude rijeci o pozadini svega toga, o tome kako su ovakvi likovi uvjereni da cine plemenita djela za svoj narod, kako taj isti narod vjeruje da su ta djela zaista plemenita, zasto sistematska silovanja, s kojim ciljem, zasto nema otrijeznjenja, u kakvom su polozaju zrtve, zasto su ovo teme o kojima nije pozeljno diskutovati... ima milion pitanja.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

bedrudin wrote:Ne bi volio da se ova tema svede na to kakvu bi mu ko kaznu dao. Bilo bi dobro da bude rijeci o pozadini svega toga, o tome kako su ovakvi likovi uvjereni da cine plemenita djela za svoj narod, kako taj isti narod vjeruje da su ta djela zaista plemenita, zasto sistematska silovanja, s kojim ciljem, zasto nema otrijeznjenja, u kakvom su polozaju zrtve, zasto su ovo teme o kojima nije pozeljno diskutovati... ima milion pitanja.
:thumbup:

Sve to stoji. Medjutim, do toga zadugo nece doci, dok god su u Srbiji (makar i jos uzoj) idoli Karadzici, Mladici, Seselji. Ovakvim karikaturama od kazni im tu haaski sud, ipak, ide na ruku.
pirmin

Post by pirmin »

bedrudin wrote:Ne bi volio da se ova tema svede na to kakvu bi mu ko kaznu dao. Bilo bi dobro da bude rijeci o pozadini svega toga, o tome kako su ovakvi likovi uvjereni da cine plemenita djela za svoj narod, kako taj isti narod vjeruje da su ta djela zaista plemenita, zasto sistematska silovanja, s kojim ciljem, zasto nema otrijeznjenja, u kakvom su polozaju zrtve, zasto su ovo teme o kojima nije pozeljno diskutovati... ima milion pitanja.
E onda trebas otici na http://www.forum.blic.net i tamo postaviti ta pitanja.
photo

Post by photo »

izvini, ponijelo me malo. jednostavno mi krene krv u glavu kada citam ovakve stvari.

ne bih rekao da su "takvi likovi" uvjereni da su radili plemenita djela. svi su oni bili itekako svjesni sta je silovanje. razlog je sto se radi o "drugacijima" od njih, po bilo kom pitanju. u ovom slucaju nacionalno drugacijem. radi se o jednostavnoj i iskonskoj mrznji prema svemu onome sto nije njihovo ili njihove nacije. jos ako im je neko oprao mozak ubjedjujuci ih da su sigurni od kaznjavanja, ne treba im vise ubjedjivanja. medjutim, sve to ih ni u kom slucaju ne opravdava za djela. ljudskost se ocituje u sposobnosti razlikovanja dobrog od zla prema drugim ljudima i ne cinjenja zla. humanost se ocituje u pomaganju drugima. ovim likovima je izbrisana i ljudskost i humanost.
bedrudin

Post by bedrudin »

photo wrote:
izvini, ponijelo me malo. jednostavno mi krene krv u glavu kada citam ovakve stvari.

ne bih rekao da su "takvi likovi" uvjereni da su radili plemenita djela. svi su oni bili itekako svjesni sta je silovanje. razlog je sto se radi o "drugacijima" od njih, po bilo kom pitanju. u ovom slucaju nacionalno drugacijem. radi se o jednostavnoj i iskonskoj mrznji prema svemu onome sto nije njihovo ili njihove nacije. jos ako im je neko oprao mozak ubjedjujuci ih da su sigurni od kaznjavanja, ne treba im vise ubjedjivanja. medjutim, sve to ih ni u kom slucaju ne opravdava za djela. ljudskost se ocituje u sposobnosti razlikovanja dobrog od zla prema drugim ljudima i ne cinjenja zla. humanost se ocituje u pomaganju drugima. ovim likovima je izbrisana i ljudskost i humanost.

mozda se nisam dobro izrazio... znam da su bili svjesni sta je silovanje, sta su pokolji, zatocenja u logorima, bogaljenja, mucenja, etnicko ciscenje, sva ona zla koja su cinili, znam da su svjesno isli na istrebljenje i trajno unistavanje nesrba, ali iz njihove perspektive oni su cineci ta nedjela cinili nesto dobro i veliko za srpstvo. mladic, kada je ulazio u srebrenicu i onako razdragano najavljivao toliko cekanu (i pripremanu) osvetu "turcima" bio je veliki srpski heroj (a i danas je, nikakav odmak od toga nije napravljen), genocid u srebrenici je i danas "oslobodjenje" srebrenice, sto je vece zlo nanseno bosnjacima i hrvatima to je vece dobro za srpstvo. monstrumi nakon klanja, sliovanja, najgnusnijih zlocina vracali su se svojim porodicama, svojoj djeci su brizni roditelji, svome narodu heroji.

znam da je ova tema promasena, da nema sansu kao sto imaju teme "zlaja" vs. "lepi hare" i slicne, znam da ljudi ne vole o ovome da razgovaraju, znam da danas mnogi na ovom forumu ne vole potezati ovakve stvari na vidjelo, ali ja sam ubijedjen da je ovo jedno od najbitnijih pitanja za dobro svih u bih i da presucivanje i ignorisanje samo otvara put da necemo cekati dugo da nam se zlo opet ponovi.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

:thumbup:
tech10

Post by tech10 »

Idiot i gad, a nista nisu bolji ni oni (njegovi nadredjeni) koji su ovog neandertalca doveli u poziciju da ovako nesto moze da pocini. Sto je najgore slobodno i nekaznjeno se sepure po BiH pa cak i participiraju u vlasti. Tuga pregolema.
Eshek

Post by Eshek »

Nikakva Zenica, nikakav zatvor

samo ga predati porodicama na milost i nemilost
Fair Life

Post by Fair Life »

muha_sa

Post by muha_sa »

Bezbroj zlikovaca kao što je ovaj smrad od čovjeka-slobodno šparta -jal Bosnom i susjednim zemljama jal Evropom.
DUREX

Post by DUREX »

Ma kakva ljudska prava...

U ratu je bilo lako...sa ovakvima smo uvijek znali sta i kako....

Sad,medjutim, postoje sudovi....pa kad vec postoje,a onda da je pravde,kao sto nije,pa da ga zaista posalju u Zenicu,pa da ga tamo odiru od batina i handre u bulju svaki jebeni dan dok ne krepa od unutrasnjeg i vanjskog krvarenja,majku mu mrtvu jebem bolesnu....dvanaestogodisnje djete silovao i za par ce godina opet da hoda slobodan...kakva pravda??!!

A sto je najgore tamo, u tom smradu od RS-a,istu takvu dvanaestogodisnju djecu uce da su im ovaj retardirani idiot i njemu slicni majmuni-heroji....
bedrudin

Post by bedrudin »

DUREX wrote: Sad,medjutim, postoje sudovi....pa kad vec postoje,a onda da je pravde,kao sto nije,pa da ga zaista posalju u Zenicu,pa da ga tamo odiru od batina i handre u bulju svaki jebeni dan dok ne krepa od unutrasnjeg i vanjskog krvarenja,majku mu mrtvu jebem bolesnu....dvanaestogodisnje djete silovao i za par ce godina opet da hoda slobodan...kakva pravda??!!
u ovakvim slucajevima pravda nije moguca. ne znam kakva zvjerska kazna za zvijer ne bi zadovoljila pravdu. ovaj monstrum je izvrsilac, s pomilovanjima i svim ostalim ce odlezati 5-6 godina. oni koji su pripremili teren i planirali zlocine, ukljucujuci srpske "intelektualce" razne cosice, kilibarde (kojem tunjo i slicni bosnjacki "intelektualci" lizu dupe i daju oprost u ime zrtava(!!!). dok se koljac kilibarda sepuri po sarajevu, samo rijetke sarajlije i bosanci su digli glas) i dalje nekaznjeno kolo vode.
nikako ne mogu do kraja da shvatim, svejedno koliko se trudio, kako to da su karadzic i mladic i drugi zlocinci od reda za vecinu srba i dalje heroji. onim srbima kojima takvi nisu heroji uglavnom se zamijera nedostatak "srpstva" i stavlja im se na glavu teret izdajnika "srpstva". kako to? u cemu je stvar?
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

a de su nase komsije sto je javljaju na teme bg vs. sarajevo itd.

de su bre oni? :x

pojela im maca jezik? :?
danas

Post by danas »

Vozdra_123 wrote:a de su nase komsije sto je javljaju na teme bg vs. sarajevo itd.

de su bre oni? :x

pojela im maca jezik? :?
e moj vozdra... :roll: :roll: :roll: sta da ti kazem kad sve znas... :roll:
Post Reply