monografija Alije Izetbegovica ili Drzavne tajne Halilovica?
-
aida81
#1 monografija Alije Izetbegovica ili Drzavne tajne Halilovica?
Jucer se zakuhalo bas na ovome forumu oko knjige drzavna tajna 2 koja bi se valjda trebala brzo ukazati u javnosti. Ali dok smo se prepucavali po forumu ko je upravu, ko nije, ko je bio dobar a ko los, je li autenticna drzavna tajna ili nije, ja sam napisala da mi je draza knjiga i knjige tipa Drzavna tajna, od svake monografije alije Izetbegovica. Zasto? Zato sto je monografija Alije Izetbegovica klasicno pokusavanje da se zamaskira i lakira proslost, da gledajuci sjetne slike zaboravimo na surovu realnost sa kojom nas sa druge strane suocava Drzavna tajna. Eh sada, za monografiju Alije Izetbegovica vec je sve jasno: finansirala je drzava - Kanton, dakle mi glupi porezni obveznici, a osmislila je porodica Izetbegovic kako bi od mrtvog Alije ubirali poene, posto svoje pameti i ideologije i politike nemaju, vec kao slijede put koji je utabao Alija, a koji nam je uzgred, utabao i R. Sprsku i ostalo smece u BiH. Odlicno! Idealno!!! S druge strane, Drzavna tajna prvi dio, i vjerovatno i ovaj drugi, raskrinkavaju Izetbegoviceve lazi, udaraju narodu u iluziju oi nekom tamo starom dedi, koji nije znao sta se iza brda valja. Dokazi prste na sve strane, o svim strukturama vlasti, koju je predvodio Alija javno, a njegov vlast zeljan sin tajno!
Mislim da su ovom narodu potrebnije Drzavne tajne, i slicne knjige, i slicni autori, i slicnih emisija kao 60 minuta, jer ce onda monografije Alije Izetbegovica, sa masnim papirom i tvrdim koricama koje mi placamo, izgledati sasvim drugacije ! ! !
Mislim da su ovom narodu potrebnije Drzavne tajne, i slicne knjige, i slicni autori, i slicnih emisija kao 60 minuta, jer ce onda monografije Alije Izetbegovica, sa masnim papirom i tvrdim koricama koje mi placamo, izgledati sasvim drugacije ! ! !
-
luciferino
Od monografija i državnih tajni kojih su svi manje više svjesni nema nikakve fajde. Činjenično stanje...mi smo u govnima. Ne treba mi knjiga da bi mi bilo jasno.
-
aida81
to si upravu, apsolutno, s tim sto ja mislim da ovi iz SDA ratne garniture nemaju namjeru da prestanu da nas lazu muzejima, monografijama, priredbama, predstavama u pozoristu, trgovima i ostalim, pa je s toga neophodno da ima ova kontra strana itd. radi toga, a da bi krenuli dalje, moramo da raskrinkamo one koji nam nedaju na idemo naprijed! oni nam nedaju naprijed jer su samo oni u ovakvom stanu nekko i nesto, u svemu drugom su niko i nista
- gospodar kuglastih munja
Treba malo procackati, to valjda mogu odvazni novinari, ko financijski stoji iza tog projekta i Muzeja i Monografije Alijue Izetbegovica. Za takvo nesto treba postojati dokumentacija, odluke, saglasnosti i sav protokol koji to prati. Ako je Muzej privatni, sta je sa dozvolama za gradnju, urbanisticka saglasnost, ko je financijer. ? Ima kijamet ( to je valjda tisuca na bosanskom ) pitanja na koje javnost zeli odgovor.
I jedno cisto procesualno pitanje podizanja optuznice;
Ako se zna , to je 100% dokazano, da je Alija Izetbegovic potpisivanjem Dejtona, prekrsio Ustav drzave BiH( ovo treba posmatrati samo za sebe , kao izolovan slucaj ) , zasto nije pokrenut postupak protiv njega ?
Za pogresno parkiranje-kazna, bez obzira na razloge i opravdanja, za hiljade drugih stvari-takodje sankcije, ali za krsenje Ustava -nista ?
I jedno cisto procesualno pitanje podizanja optuznice;
Ako se zna , to je 100% dokazano, da je Alija Izetbegovic potpisivanjem Dejtona, prekrsio Ustav drzave BiH( ovo treba posmatrati samo za sebe , kao izolovan slucaj ) , zasto nije pokrenut postupak protiv njega ?
Za pogresno parkiranje-kazna, bez obzira na razloge i opravdanja, za hiljade drugih stvari-takodje sankcije, ali za krsenje Ustava -nista ?
- uvjek dobar gost
U prevodu... čisti, čisti, čisti ispred svoga praga.......djeluj lokalno misli globalno....aida81 wrote:to si upravu, apsolutno, s tim sto ja mislim da ovi iz SDA ratne garniture nemaju namjeru da prestanu da nas lazu muzejima, monografijama, priredbama, predstavama u pozoristu, trgovima i ostalim, pa je s toga neophodno da ima ova kontra strana itd. radi toga, a da bi krenuli dalje, moramo da raskrinkamo one koji nam nedaju na idemo naprijed! oni nam nedaju naprijed jer su samo oni u ovakvom stanu nekko i nesto, u svemu drugom su niko i nista
-
_BosanaC
Ne bih se slozio.Fair Life wrote:Monografija je pokusaj ispiranja mozga onima kojima jos nije ispran.
Prljave ruke se najbolje peru ispiranjem mozga.
Monografija je cisto drzanje stada na okupu u ovaj teski vakat. Za ovih petnaest godina ko je imao sta skontati skontao je. Sada tu kolektivnu hipnozu samo treba njegovati i odrzavati na zivotu.
- chuchumbamayumbe
ovcama ne treba pisana rijec, ionako je pola ovaca nepismeno...
ovce se loze na zelenu travu doma mog i pokoji metar asfalta kroz vukojebinu...
to je dovoljno da bi ovce bile site i glasale za svoje pastire...
jebe nas malogradjanstina i nepismenost
-
zlajaBHF
Ako tako gledas na svoje sugradjane, onda imamo problema i sa ovim "pismenim"chuchumbamayumbe wrote:ovcama ne treba pisana rijec, ionako je pola ovaca nepismeno...
- chuchumbamayumbe
Kolega, mislio sam vise figurativno...zlajaBHF wrote:Ako tako gledas na svoje sugradjane, onda imamo problema i sa ovim "pismenim"chuchumbamayumbe wrote:ovcama ne treba pisana rijec, ionako je pola ovaca nepismeno...
A za pismene nisi pogrijesio.
Odakle god da krenes, sjebani smo dibidus!
- Vodenjak
Dobro, i Cengici, i Behmeni i Bicakcici i (uhhh, zamalo zaboravihzlajaBHF wrote:Samo kad su u pitanju izetbegovici ili ??Fair Life wrote:Monografija je pokusaj ispiranja mozga onima kojima jos nije ispran.
Prljave ruke se najbolje peru ispiranjem mozga.
Ima njih jos koji su se motali oko Alijinih nogu, ali dosta za pocetak!
-
zlajaBHF
Znaci, samo kada se radi o ljudima koji su bili oko Alije.... ?Vodenjak wrote:Dobro, i Cengici, i Behmeni i Bicakcici i (uhhh, zamalo zaboravihzlajaBHF wrote:Samo kad su u pitanju izetbegovici ili ??Fair Life wrote:Monografija je pokusaj ispiranja mozga onima kojima jos nije ispran.
Prljave ruke se najbolje peru ispiranjem mozga.) Silajdzici....
![]()
Dobra vam je ta logika...
- Vodenjak
Eeeeeeee....zlajaBHF wrote:Znaci, samo kada se radi o ljudima koji su bili oko Alije.... ?Vodenjak wrote:Dobro, i Cengici, i Behmeni i Bicakcici i (uhhh, zamalo zaboravihzlajaBHF wrote: Samo kad su u pitanju izetbegovici ili ??) Silajdzici....
![]()
Dobra vam je ta logika...
Ako je Alija bio najbolji najprviji
Drzave, je li...
Ni njemu, a vala ni njegovima....
Da nema i tebe tu negdje medju njima?
-
_BosanaC
S tim sto ti koje ti nabroja (jos uvjek) nemaju ni muzeje ni monografije finansirane parama SVIH poreznih obveznika.Vodenjak wrote:Dobro, i Cengici, i Behmeni i Bicakcici i (uhhh, zamalo zaboravihzlajaBHF wrote:Samo kad su u pitanju izetbegovici ili ??Fair Life wrote:Monografija je pokusaj ispiranja mozga onima kojima jos nije ispran.
Prljave ruke se najbolje peru ispiranjem mozga.) Silajdzici....
![]()
-
dioklecian
#20 Re: monografija Alije Izetbegovica ili Drzavne tajne Halilov
joj draga aida sto si bona tako ljuta, nemoj bona dobices cir ne daj boze.aida81 wrote:Jucer se zakuhalo bas na ovome forumu oko knjige drzavna tajna 2 koja bi se valjda trebala brzo ukazati u javnosti. Ali dok smo se prepucavali po forumu ko je upravu, ko nije, ko je bio dobar a ko los, je li autenticna drzavna tajna ili nije, ja sam napisala da mi je draza knjiga i knjige tipa Drzavna tajna, od svake monografije alije Izetbegovica. Zasto? Zato sto je monografija Alije Izetbegovica klasicno pokusavanje da se zamaskira i lakira proslost, da gledajuci sjetne slike zaboravimo na surovu realnost sa kojom nas sa druge strane suocava Drzavna tajna. Eh sada, za monografiju Alije Izetbegovica vec je sve jasno: finansirala je drzava - Kanton, dakle mi glupi porezni obveznici, a osmislila je porodica Izetbegovic kako bi od mrtvog Alije ubirali poene, posto svoje pameti i ideologije i politike nemaju, vec kao slijede put koji je utabao Alija, a koji nam je uzgred, utabao i R. Sprsku i ostalo smece u BiH. Odlicno! Idealno!!! S druge strane, Drzavna tajna prvi dio, i vjerovatno i ovaj drugi, raskrinkavaju Izetbegoviceve lazi, udaraju narodu u iluziju oi nekom tamo starom dedi, koji nije znao sta se iza brda valja. Dokazi prste na sve strane, o svim strukturama vlasti, koju je predvodio Alija javno, a njegov vlast zeljan sin tajno!
onda pomislih, pa sta bi ova jadna bosna da nema aide i njenog poreza, ne ne smijem pomislit tako nesto, ne daj boze propast garant
-
zlajaBHF
Ocigledno imas neke ne rijesene probleme sa tim familijama, i necu da ulazim u to...Vodenjak wrote:Eeeeeeee....zlajaBHF wrote:Znaci, samo kada se radi o ljudima koji su bili oko Alije.... ?Vodenjak wrote: Dobro, i Cengici, i Behmeni i Bicakcici i (uhhh, zamalo zaboravih) Silajdzici....
![]()
Dobra vam je ta logika...![]()
Ako je Alija bio najbolji najprviji, najjediniji,
najposteniji,
najljepsi
, sto ce reci najzasluzniji sto imamo danas drzavu, je li,
onda mu ne treba osporiti ni zasluge koje je ostvario na planu ekonomskog jacanja iste!
![]()
Drzave, je li...![]()
![]()
Ni njemu, a vala ni njegovima....
Da nema i tebe tu negdje medju njima?![]()
Treba biti kritican prema svemu, medjutim tvoja kritika proizilazi iz neke mrznje....osjeti se na kilometar.... a mrznja cini ljude subjektivnima !
I pocni pisati normalno, a ne stavljati smajlije svaku trecu rijec. Hvala
-
_BosanaC
To sto ti neslaganje sa vlastitim misljenjem smatras automatski mrznjom prema subjektu o kojem se raspravlja je samo i iskljucivo tvoj problemzlajaBHF wrote:Smatram sebe objektivnim...razlog... nemam mrznje prema ljudima koji imaju drugacije politicko stajaliste od mene, kao drugi._BosanaC wrote:A Zlaja nam je objektivan...
Tito... Pardon, Alija dragi...
-
zlajaBHF
Ne znam zasto se ti javljas, jer nisam komentirao tvoj post, nego kolege vodenjaka. Njegov post je pun mrznje, i zato sam rekao da ga ta mrznja cini subjektivnim._BosanaC wrote:To sto ti neslaganje sa vlastitim misljenjem smatras automatski mrznjom prema subjektu o kojem se raspravlja je samo i iskljucivo tvoj problemzlajaBHF wrote:Smatram sebe objektivnim...razlog... nemam mrznje prema ljudima koji imaju drugacije politicko stajaliste od mene, kao drugi._BosanaC wrote:A Zlaja nam je objektivan...
Tito... Pardon, Alija dragi...