Monitor se iskljucuje dok racunar radi
Moderator: Benq
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#1 Monitor se iskljucuje dok racunar radi
Pozdrav, monitor mi se iskljucuje i ukljucuje svakih nekoliko sekundi, iskljucio sam vga kabl i spojio ga preko hdmi i onda je radio cijelu noc. Danas ga ponovo ukljucim i desava se ista stvar. Zna li neko o cemu se radi?
-
mehanika
#2 Re: Monitor se iskljucuje dok racunar radi
Možda problemi s napojnim kablom
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#3 Re: Monitor se iskljucuje dok racunar radi
Nisu, prebacio sam sa vga na hdmi i radilo sinoc ok danas ne radi. Kad se ukljuci i iskljuci ima zvuk kao kad izvadis usb iz racunaramehanika wrote:Možda problemi s napojnim kablom
- Del_Boy1
#4 Re: Monitor se iskljucuje dok racunar radi
Napojno kablo nije isto što i HDMI ili VGA, probaj zamijenit kablo od struje na to je mislio. 
-
dragan.s
#5 Re: Monitor se iskljucuje dok racunar radi
Najvjerovatnije su u pitanju loši elektroliti i/ili loša invertorska lampa. Pretpostavljam da je starija tipa monitora koja koristi CCFL, dok novije koriste LED osvjetljenje.
Preporuka je da odneseš u neki servis da pogledaju. Ako su elektroliti to je popravka u rangu 20-tak KM, a ako je lampa malo više.
Preporuka je da odneseš u neki servis da pogledaju. Ako su elektroliti to je popravka u rangu 20-tak KM, a ako je lampa malo više.
- mayab
#6 Re: Monitor se iskljucuje dok racunar radi
Imao sam slican problem , monitor star 7-8 godina !
Treba ga otvoriti i pregledati elektrolitske kondenzatore na napojnoj ploči, ako su se imalo napuhali, mijenjaj, ja sam svoj rijesio na taj način, trosak 2-3 KM za nekoliko el kond

Treba ga otvoriti i pregledati elektrolitske kondenzatore na napojnoj ploči, ako su se imalo napuhali, mijenjaj, ja sam svoj rijesio na taj način, trosak 2-3 KM za nekoliko el kond