Monitor ne reaguje
Moderator: Benq
-
Kralj Tvrtko I.
#1 Monitor ne reaguje
Imam problem s monitorom, centralna jedinica se upali, sistem se digne a to znam jer se cuje zvuk windowsa, medjutim monitor ne reaguje, ne pali se.
Pokusao sam restart BIOSa vadjenjem baterije, ubacio sam novu jer je zadnjih dana pisalo da je slaba. Sumnjam na graficku kartu. Nemam drugu da probam. Probao sam monitor na drugom racunaru i on radi.
U cemu je kvar? Da li je iko imao slican problem i kako ga rijesiti?
Pokusao sam restart BIOSa vadjenjem baterije, ubacio sam novu jer je zadnjih dana pisalo da je slaba. Sumnjam na graficku kartu. Nemam drugu da probam. Probao sam monitor na drugom racunaru i on radi.
U cemu je kvar? Da li je iko imao slican problem i kako ga rijesiti?
-
febo_acm
#2 Re: Monitor ne reaguje
Mislim da si sam sebi odgovorio u postu..
-
mehanika
#3 Re: Monitor ne reaguje
Ako monitor radi kada se prikopča na drugi računar znači da ti je otišla grafička.
- mayab
#4 Re: Monitor ne reaguje
Ako ti maticna ploca ima integrisanu grafiku, izvadi tu pokvarenu graficku kartu (pretpostavljam da je takav slucaj), i koristi tu integrisanu!
- spreca
#5 Re: Monitor ne reaguje
mozda neko moze pomoci......sad sam sa kucom bio na Skype i od njih nije dolazio zvuk i slika na monitoru je bila naopaka odnosno zaokrenuta za 180 stepeni.....upitanju je neki laptop
- Danguba
#6 Re: Monitor ne reaguje
Ne zajebajispreca wrote:mozda neko moze pomoci......sad sam sa kucom bio na Skype i od njih nije dolazio zvuk i slika na monitoru je bila naopaka odnosno zaokrenuta za 180 stepeni.....upitanju je neki laptop
na kom, na cijem, kako...?
Najjednostavnije rjesenje je da izbrises Skype i da ga ponovo instalises. Vjerovatno da si neke postavke pobrkao.
- spreca
#7 Re: Monitor ne reaguje
Nije kod mene ......u majcici BosniDanguba wrote:Ne zajebajispreca wrote:mozda neko moze pomoci......sad sam sa kucom bio na Skype i od njih nije dolazio zvuk i slika na monitoru je bila naopaka odnosno zaokrenuta za 180 stepeni.....upitanju je neki laptop![]()
Najjednostavnije rjesenje je da izbrises Skype i da ga ponovo instalises. Vjerovatno da si neke postavke pobrkao.
- Danguba
#8 Re: Monitor ne reaguje
Ma sigurno od sinoc mahmuran pa okrenuo laptop naopako.spreca wrote:Nije kod mene ......u majcici BosniDanguba wrote:Ne zajebajispreca wrote:mozda neko moze pomoci......sad sam sa kucom bio na Skype i od njih nije dolazio zvuk i slika na monitoru je bila naopaka odnosno zaokrenuta za 180 stepeni.....upitanju je neki laptop![]()
Najjednostavnije rjesenje je da izbrises Skype i da ga ponovo instalises. Vjerovatno da si neke postavke pobrkao.......ma nezna covjek nista osim upaliti ili ugasiti........interesuje me sta je bilo..ako je nesto skupo za opravku da mu reknem da baci da se ne muci
- spreca
#9 Re: Monitor ne reaguje
kaze da je samo sok pio...mozda je od togaDanguba wrote:
Ma sigurno od sinoc mahmuran pa okrenuo laptop naopako.
-
l33t
#10 Re: Monitor ne reaguje
Vjerovatno postoji opcija za rotiranje kamere, i nesto su sigurno cackali. mozda je to
-
blues.a
#11 Re: Monitor ne reaguje
Za sliku mozda moze pomovi ctrl+alt+strelica gore (u zavisnosti od smjera strelice se moze rotirati slika, pa da nije slucajno tako nesto pritisnuto)... ako je kompletna slika na monitoru okrenuta na drugu stranu. .
- Danguba
#12 Re: Monitor ne reaguje
blues.a wrote:Za sliku mozda moze pomovi ctrl+alt+strelica gore (u zavisnosti od smjera strelice se moze rotirati slika, pa da nije slucajno tako nesto pritisnuto)... ako je kompletna slika na monitoru okrenuta na drugu stranu. .
jos samo fali @muha sa F13
- spreca
#13 Re: Monitor ne reaguje
usavrsio se je ...sad je F15Danguba wrote:blues.a wrote:Za sliku mozda moze pomovi ctrl+alt+strelica gore (u zavisnosti od smjera strelice se moze rotirati slika, pa da nije slucajno tako nesto pritisnuto)... ako je kompletna slika na monitoru okrenuta na drugu stranu. .
jos samo fali @muha sa F13