Mongolija - hitno

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
sesalmir

#1 Mongolija - hitno

Post by sesalmir »

Na drugoj temi vidjeh zanimljive info o ovoj prelijepoj, prostranoj, siromasnoj zemlji. Pa me interesuje da mi se jave nasi ljudi koji su bili tamo.
1. treba li viza?
Pa napisite malo o nacinu zivota, koji je najbolji grad za zivot, igra li se tamo kosarke, ima li interneta, televizije, mobitela i tako neke osnovne info.
sesalmir

#2 Re: Mongolija - hitno

Post by sesalmir »

hah sve se nema, izgleda da su me lagali na drugoj temi, vidi auta, sve terenci neki, a ja ovdje za golfa 2 nemam
Image
The Nightwatchman

#3 Re: Mongolija - hitno

Post by The Nightwatchman »

mislio sam ti napisati malo duzi post kao odgovor na tvoj nadmeni uvodni post - cuj ima li interneta, ima li mobitela :shock: :shock: :shock: - ali sam odustao. proguglaj malo, nadji slike ulan batora, pa ces vidjeti.... bio sam tamo 6 mjeseci. zemlja je prelijepa.
sesalmir

#4 Re: Mongolija - hitno

Post by sesalmir »

The Nightwatchman wrote:mislio sam ti napisati malo duzi post kao odgovor na tvoj nadmeni uvodni post - cuj ima li interneta, ima li mobitela :shock: :shock: :shock: - ali sam odustao. proguglaj malo, nadji slike ulan batora, pa ces vidjeti.... bio sam tamo 6 mjeseci. zemlja je prelijepa.
jel me zaj...avas il ti to ozbiljno :?: v ovaj forum je cudo, pa jel moguce naci zemlju da neko s ovog foruma tamo nije bio. svasta.
btw. googlao sam, evo nasao sam gdje cu petkom na dzumu
Image
Nego de ozbiljno reci, sta si ti tamo radio, turistika, izbjeglica, posao? I haj pisi o iskustvima, i odgovor ovo za vizu, necu kenjat vise obecavam :D
_veleposlanik

#5 Re: Mongolija - hitno

Post by _veleposlanik »

The Nightwatchman wrote:mislio sam ti napisati malo duzi post kao odgovor na tvoj nadmeni uvodni post - cuj ima li interneta, ima li mobitela :shock: :shock: :shock: - ali sam odustao. proguglaj malo, nadji slike ulan batora, pa ces vidjeti.... bio sam tamo 6 mjeseci. zemlja je prelijepa.
sretniche :D

mislim da, pored mnogih lokacija u svijetu, jedna od kojih me najvise privlaci je Mongolija. rijetka naseljenost je svakako jedan od pozitivnih faktora, vjerujem da je priroda tamo znatno manje pod uticajem covjeka. a vidim nije ni skupa koliko bi trebala biti, pa ako se bude moglo, svakako cu otici. ako moze informacija o vizi, neke preporuke i ono sto bi ti iz svog iskustva istakao, bio bih zahvalan :)
cyprus

#6 Re: Mongolija - hitno

Post by cyprus »

Ja kontam da je tamo život nalik našem u glavnom gradu, a da je ostatak države samo jahanje konja :D :D
The Nightwatchman

#7 Re: Mongolija - hitno

Post by The Nightwatchman »

ko nije bio, mislim da bas i ne moze zamisliti kako je tamo. uglavnom, ne treba stvarati nikakve mitove. ljudi su u ulaanbaatoru sasvim ok i imaju internet i tv :D
jeftino je, i moze se naci posao vrlo jednostavno, ako si bijelac i pricas engleski (ne mora cak biti ni native), i to kao predavac eng. jezika. mene je najvise odusevio ribolov, nomadi i transsibirska zeljeznica.

pivo im je fuj.

:D

edit: ali zato prave rakiju od mlijeka :D (ne zezam se, stvarno)
_veleposlanik

#8 Re: Mongolija - hitno

Post by _veleposlanik »

The Nightwatchman wrote:ko nije bio, mislim da bas i ne moze zamisliti kako je tamo. uglavnom, ne treba stvarati nikakve mitove. ljudi su u ulaanbaatoru sasvim ok i imaju internet i tv :D
jeftino je, i moze se naci posao vrlo jednostavno, ako si bijelac i pricas engleski (ne mora cak biti ni native), i to kao predavac eng. jezika. mene je najvise odusevio ribolov, nomadi i transsibirska zeljeznica.

pivo im je fuj.

:D

edit: ali zato prave rakiju od mlijeka :D (ne zezam se, stvarno)
ma pusti ove folove "imaju li internet, znaju li sta je auto".... isto kao sto su nas po Evropi pitali: "imamo li kolu, nike, adidas".... mene su jednom pitali postoje li machke u Bosni :? :-)

pa vidio sam da je ribolov nesto kao kod nas (ni manje ni vise lijepo - unikatno), a i ti nomadi su sigurno ljudi koje vrijedi upoznati... jel Dzingis Khan na svakom cosku :D ? i za nas sa bosanskim pasosom kako bi se moglo otici? neka posebna viza?

u svakom slucaju hvala na informacijama :)

PS a pivo se valjda moze naci uvozno :D
karanana

#9 Re: Mongolija - hitno

Post by karanana »

koliko je para povratna karta do tamo?

ja imam osjecaj da je ovo vjerovatno skupo jer imas dosta presjedanja i cak mozda i nocenja u rusiji ili negdje.
MA DAJ...

#10 Re: Mongolija - hitno

Post by MA DAJ... »

karanana wrote:koliko je para povratna karta do tamo?

ja imam osjecaj da je ovo vjerovatno skupo jer imas dosta presjedanja i cak mozda i nocenja u rusiji ili negdje.

Sa Air China kosta 3000 km (ako sad rezervises za juli mj.) i presjeda se dva puta...

nego,ovaj sto je bio tamo 6 mj. nista nije napisao kakva je sigurnosno stanje za strance,koliko kosta iznajmljivanje auta sa vozacem i koliko je udaljena Gabi pustinja od glavnoga grada (to im je najatraktivnija destinacija)
Michun

#11 Re: Mongolija - hitno

Post by Michun »

Svi pitaju za vize. Jeste vi culi za internet :)

http://www.mfa.gov.ba/index_bos.htm
Vincent Raine

#12 Re: Mongolija - hitno

Post by Vincent Raine »

Pozdravljam uvazenog gosta, vas u studiji i reziji te amidzu i am´dzinicu u Mongoliji :D :mrgreen:
Cholina_Lokica

#13 Re: Mongolija - hitno

Post by Cholina_Lokica »

Vincent Raine wrote:Pozdravljam uvazenog gosta, vas u studiji i reziji te amidzu i am´dzinicu u Mongoliji :D :mrgreen:
i sve tetke i tekOVE koji cekaju vizu pa da i oni odu :D
sodom

#14 Re: Mongolija - hitno

Post by sodom »

tri milje je mlogo brate za mongoliju.
bolje kod tate fidela na titin obraz se moze jos uvjek bez vize ;) oko 2 milje karta :)
Post Reply