Mongolija - hitno
- sesalmir
#1 Mongolija - hitno
Na drugoj temi vidjeh zanimljive info o ovoj prelijepoj, prostranoj, siromasnoj zemlji. Pa me interesuje da mi se jave nasi ljudi koji su bili tamo.
1. treba li viza?
Pa napisite malo o nacinu zivota, koji je najbolji grad za zivot, igra li se tamo kosarke, ima li interneta, televizije, mobitela i tako neke osnovne info.
1. treba li viza?
Pa napisite malo o nacinu zivota, koji je najbolji grad za zivot, igra li se tamo kosarke, ima li interneta, televizije, mobitela i tako neke osnovne info.
- sesalmir
#2 Re: Mongolija - hitno
hah sve se nema, izgleda da su me lagali na drugoj temi, vidi auta, sve terenci neki, a ja ovdje za golfa 2 nemam

- The Nightwatchman
#3 Re: Mongolija - hitno
mislio sam ti napisati malo duzi post kao odgovor na tvoj nadmeni uvodni post - cuj ima li interneta, ima li mobitela
- ali sam odustao. proguglaj malo, nadji slike ulan batora, pa ces vidjeti.... bio sam tamo 6 mjeseci. zemlja je prelijepa.
- sesalmir
#4 Re: Mongolija - hitno
jel me zaj...avas il ti to ozbiljnoThe Nightwatchman wrote:mislio sam ti napisati malo duzi post kao odgovor na tvoj nadmeni uvodni post - cuj ima li interneta, ima li mobitela![]()
![]()
- ali sam odustao. proguglaj malo, nadji slike ulan batora, pa ces vidjeti.... bio sam tamo 6 mjeseci. zemlja je prelijepa.
btw. googlao sam, evo nasao sam gdje cu petkom na dzumu
Nego de ozbiljno reci, sta si ti tamo radio, turistika, izbjeglica, posao? I haj pisi o iskustvima, i odgovor ovo za vizu, necu kenjat vise obecavam
- _veleposlanik
#5 Re: Mongolija - hitno
sretnicheThe Nightwatchman wrote:mislio sam ti napisati malo duzi post kao odgovor na tvoj nadmeni uvodni post - cuj ima li interneta, ima li mobitela![]()
![]()
mislim da, pored mnogih lokacija u svijetu, jedna od kojih me najvise privlaci je Mongolija. rijetka naseljenost je svakako jedan od pozitivnih faktora, vjerujem da je priroda tamo znatno manje pod uticajem covjeka. a vidim nije ni skupa koliko bi trebala biti, pa ako se bude moglo, svakako cu otici. ako moze informacija o vizi, neke preporuke i ono sto bi ti iz svog iskustva istakao, bio bih zahvalan
- cyprus
#6 Re: Mongolija - hitno
Ja kontam da je tamo život nalik našem u glavnom gradu, a da je ostatak države samo jahanje konja

- The Nightwatchman
#7 Re: Mongolija - hitno
ko nije bio, mislim da bas i ne moze zamisliti kako je tamo. uglavnom, ne treba stvarati nikakve mitove. ljudi su u ulaanbaatoru sasvim ok i imaju internet i tv
jeftino je, i moze se naci posao vrlo jednostavno, ako si bijelac i pricas engleski (ne mora cak biti ni native), i to kao predavac eng. jezika. mene je najvise odusevio ribolov, nomadi i transsibirska zeljeznica.
pivo im je fuj.

edit: ali zato prave rakiju od mlijeka
(ne zezam se, stvarno)
jeftino je, i moze se naci posao vrlo jednostavno, ako si bijelac i pricas engleski (ne mora cak biti ni native), i to kao predavac eng. jezika. mene je najvise odusevio ribolov, nomadi i transsibirska zeljeznica.
pivo im je fuj.
edit: ali zato prave rakiju od mlijeka
- _veleposlanik
#8 Re: Mongolija - hitno
ma pusti ove folove "imaju li internet, znaju li sta je auto".... isto kao sto su nas po Evropi pitali: "imamo li kolu, nike, adidas".... mene su jednom pitali postoje li machke u BosniThe Nightwatchman wrote:ko nije bio, mislim da bas i ne moze zamisliti kako je tamo. uglavnom, ne treba stvarati nikakve mitove. ljudi su u ulaanbaatoru sasvim ok i imaju internet i tv![]()
pivo im je fuj.
edit: ali zato prave rakiju od mlijeka(ne zezam se, stvarno)
pa vidio sam da je ribolov nesto kao kod nas (ni manje ni vise lijepo - unikatno), a i ti nomadi su sigurno ljudi koje vrijedi upoznati... jel Dzingis Khan na svakom cosku
u svakom slucaju hvala na informacijama
PS a pivo se valjda moze naci uvozno
- karanana
#9 Re: Mongolija - hitno
koliko je para povratna karta do tamo?
ja imam osjecaj da je ovo vjerovatno skupo jer imas dosta presjedanja i cak mozda i nocenja u rusiji ili negdje.
ja imam osjecaj da je ovo vjerovatno skupo jer imas dosta presjedanja i cak mozda i nocenja u rusiji ili negdje.
-
MA DAJ...
#10 Re: Mongolija - hitno
karanana wrote:koliko je para povratna karta do tamo?
Sa Air China kosta 3000 km (ako sad rezervises za juli mj.) i presjeda se dva puta...
nego,ovaj sto je bio tamo 6 mj. nista nije napisao kakva je sigurnosno stanje za strance,koliko kosta iznajmljivanje auta sa vozacem i koliko je udaljena Gabi pustinja od glavnoga grada (to im je najatraktivnija destinacija)
- Michun
- Vincent Raine
#12 Re: Mongolija - hitno
Pozdravljam uvazenog gosta, vas u studiji i reziji te amidzu i am´dzinicu u Mongoliji

- Cholina_Lokica
#13 Re: Mongolija - hitno
i sve tetke i tekOVE koji cekaju vizu pa da i oni oduVincent Raine wrote:Pozdravljam uvazenog gosta, vas u studiji i reziji te amidzu i am´dzinicu u Mongoliji![]()
- sodom
#14 Re: Mongolija - hitno
tri milje je mlogo brate za mongoliju.
bolje kod tate fidela na titin obraz se moze jos uvjek bez vize
oko 2 milje karta 
bolje kod tate fidela na titin obraz se moze jos uvjek bez vize