Money's to tight to mention...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
teletrader

#1 Money's to tight to mention...

Post by teletrader »

Money's to tight to mention..
Sjedim na nekoj kafici neki dan,pocela "tipicno" muska prica o autima,poslovima,zaradama i cuh tako interesantan komentar da umalo ne padoh sa
stolice..
"Da je u BiH svima plata barem 1000KM svirala bi harmonika i dan i noc..." :) (i to mi govori neko ko ima 800KM)
Pa me sada interesuje,pod uslovom da radite,koliki bi bio onaj malo bonus radi kojega biste pjevajuci isli na posao?+
I sta bi uradili sa tim malim bonusom?
Vingo

#2 Re: Money's to tight to mention...

Post by Vingo »

teletrader wrote:Money's to tight to mention..
Sjedim na nekoj kafici neki dan,pocela "tipicno" muska prica o autima,poslovima,zaradama i cuh tako interesantan komentar da umalo ne padoh sa
stolice..
"Da je u BiH svima plata barem 1000KM svirala bi harmonika i dan i noc..." :) (i to mi govori neko ko ima 800KM)
Pa me sada interesuje,pod uslovom da radite,koliki bi bio onaj malo bonus radi kojega biste pjevajuci isli na posao?+
I sta bi uradili sa tim malim bonusom?

Tpicna misao "Dobrog Bosnje...". Harmonika bi svirala, a plata bi se zaradila sama.... :-) A bonus...? ZA piramidu...naravno.
FAtka

Post by FAtka »

1500 bi bila poshtena naknada za posao koji ja radim..s obzirom na to da radim i kuci puno,
ishla bih na posao pjevajuci...radila bih 2put vise nego sto radim sada...
dio bi isao za kredit za stan..koji bi s takvom platom mogla podici..dio bi se stekao za godishnje ili prekogodishnje putovanje ...a ostatak na hranu, rezije...itd.
1300 bi bilo podnoshljivo..ovo sto sad iimam je prosto bijedno s obzirom na troskove zivota
ali to su sve opet samo pusti snovi
nisam troskali...ni rasipnica...al je s ovakvim platama tesko
ali opet nije nimalo fer zaliti se kad se covjek sjeti penzionera, koji imaju 160-180 KM a samo lijekovi im kostaju 70-100 KM mjesecno :sad:
teletrader

Post by teletrader »

FAtka wrote:1500 bi bila poshtena naknada za posao koji ja radim..s obzirom na to da radim i kuci puno,
ishla bih na posao pjevajuci...radila bih 2put vise nego sto radim sada...
dio bi isao za kredit za stan..koji bi s takvom platom mogla podici..dio bi se stekao za godishnje ili prekogodishnje putovanje ...a ostatak na hranu, rezije...itd.
1300 bi bilo podnoshljivo..ovo sto sad iimam je prosto bijedno s obzirom na troskove zivota
ali to su sve opet samo pusti snovi
nisam troskali...ni rasipnica...al je s ovakvim platama tesko
ali opet nije nimalo fer zaliti se kad se covjek sjeti penzionera, koji imaju 160-180 KM a samo lijekovi im kostaju 70-100 KM mjesecno :sad:
Jako lijepo Fatka,drago mi je vidjeti kad je neko ovako normalan i skroman..
:thumbup:
Post Reply