Momacki karavan :)

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

tripioce

#1 Momacki karavan :)

Post by tripioce »

Uzimam novo auto, a godine pritisle ( :cry: ) pa razmisljam o karavanu. Kako sam uvijek bio ljubitelj auta s 3 vrata (momacka auta :cry: ), zanima me postoji li ijedan karavan da je lijep? Zar svi moraju izgledati kao moskvici iz '65e :x .

Od novih auta sam vidio onog clia grandtour koji mi se svidja dizajnom, ali ne kupujem novo auto, vec neki karavan 2006-u, dizel do 15tak milja.

Hvala
Qler

#2 Re: Momacki karavan :)

Post by Qler »

mercedes C klasa. Meni je prelijepa.
HAVANA

#3 Re: Momacki karavan :)

Post by HAVANA »

Qler wrote:mercedes C klasa. Meni je prelijepa.

KM-ova,nije Eura :D

Alfa 156 sw
Peugeot 307 sw-panorama krov
Mazda 6-skuplje
Toyota avensis-skuplje
tripioce

#4 Re: Momacki karavan :)

Post by tripioce »

panorama krov = providni krov?
HAVANA

#5 Re: Momacki karavan :)

Post by HAVANA »

Da
Gray

#6 Re: Momacki karavan :)

Post by Gray »

Mazda 6 je poprlično lijepa

Image

Nije loša ni Alfa 159, možda je i još ljepša

Image

Onda meni lično je ok honda accord i novi ford mondeo (mrsko mi tražiti slike)
tripioce

#7 Re: Momacki karavan :)

Post by tripioce »

da, alfa je bas lijepa. ali za talijana dati 15k? hm... (bez uvrede fiatistima :D)

pogledat cu ove druge koje ste spomenuli
tripioce

#8 Re: Momacki karavan :)

Post by tripioce »

HAVANA wrote:Da
jel to cemu valja? podsjeca me na sibere na starijim autima.
HAVANA

#9 Re: Momacki karavan :)

Post by HAVANA »

tripioce wrote:da, alfa je bas lijepa. ali za talijana dati 15k? hm... (bez uvrede fiatistima :D)

Prijatelju moj,alfa 156 jtd 85 kw ako nadješ za te pare a da je 2004,2005g to je fantastičan auto.
Za te pare nemaš šta bolje kupiti a da je ljepše,bolje za voziti a momačko. ;-)
citroen

#10 Re: Momacki karavan :)

Post by citroen »

HAVANA wrote:
tripioce wrote:da, alfa je bas lijepa. ali za talijana dati 15k? hm... (bez uvrede fiatistima :D)

Prijatelju moj,alfa 156 jtd 85 kw ako nadješ za te pare a da je 2004,2005g to je fantastičan auto.
Alfa 156 SW facelift,prelijep auto,mozda i naljepsi karavan u klasi,u kombinaciji sa jtd motorom nema fule,pusti te suplje price za italijana da das 15 000Km ili eura ,ako tako razmisljas onda kupi golfa IV karavan,on ti je onako prelijep auto,momacki pravo,u skladu sa tvojim godinama...... :-) :-) :-)
StiLista

#11 Re: Momacki karavan :)

Post by StiLista »

citroen wrote:
HAVANA wrote:

Alfa 156 SW facelift,prelijep auto,mozda i naljepsi karavan u klasi,u kombinaciji sa jtd motorom nema fule,pusti te suplje price za italijana da das 15 000Km ili eura ,ako tako razmisljas onda kupi golfa IV karavan,on ti je onako prelijep auto,momacki pravo,u skladu sa tvojim godinama...... :-) :-) :-)
POTPIS!!! Ne kontam nikako ove price "dati 15 000km za italijana"! Kupis onda Golfa i jos ako je tdi,a ne daj moze DI crveno,bices glavni u mahali! Bez uvrede vw fanovima! P.S. alfa je ova prelijepa i kao karavan,ali tesko da se moze naci za te pare! Pozzz...
sLLayer

#12 Re: Momacki karavan :)

Post by sLLayer »

Image

???
backclocker

#13 Re: Momacki karavan :)

Post by backclocker »

Image

Ja vec duze vrijeme razmisljam o ovome sa 1.9DCI motorom. Ljepsi je od hatchbacka, jako udoban, prilicno jak, 6 brzina (sto je fantazija - recimo na autoputu vozis 150 sa 2000 o/min), sto je jako dobro - ne uklapa se u balkanoidni mentalitet sto se tice kradje, fantasticno (i u starijim verzijama bio) opremljen i recimo da su otklonjene sve djecje mane sa tim godistem. Radi se o motoru od 120 konja. Samo je fora naici na dobar, servisovan auto - sa historijom servisa po mogucnosti. Mislim da je bestbuy cijene o kojoj se prica i odnosa ulozeno i dobijeno.
Mislim da je ovo auto koje se i moze naci za cijenu koja je spomenuta.

Koliko sam ja shvatio momak/gospodin trazi auto do 15000 marona dizlu, da je oko 2006 godiste - od ovih gore "strucno" pobrojanih i lupanja oko Audija A6 pa Alfa Romea itd itd reci cu da bih im ja rado kupio jos po jedno kad nadju po toj cijeni tog godista.
Macak U Cizmama

#14 Re: Momacki karavan :)

Post by Macak U Cizmama »

SUBARU !!!

Ubilo se za Bosne ! Pogon na 4 tocka , 4WD, bas momacki, bokser disel motor ( ako ces disel) , nema mu premca , auto koje se na zna pokvariti. Cjena pristojana, mozda cak malo podcjenjen, Potrazite Subaru na Google pa pogledajte. Moj favorit za sljedece auto ( sad vozim Toyotu).
backclocker

#15 Re: Momacki karavan :)

Post by backclocker »

Macak U Cizmama wrote:SUBARU !!!

Ubilo se za Bosne ! Pogon na 4 tocka , 4WD, bas momacki, bokser disel motor ( ako ces disel) , nema mu premca , auto koje se na zna pokvariti. Cjena pristojana, mozda cak malo podcjenjen, Potrazite Subaru na Google pa pogledajte. Moj favorit za sljedece auto ( sad vozim Toyotu).
Ti ko Alisa u zemlji cuda. Subaru je mrak ali covjek trazi dizlu koji nece kostat vise od 15 000 do 2006godista.
Subaru dizela tad nije ni bilo.
maxell_sarajevo

#16 Re: Momacki karavan :)

Post by maxell_sarajevo »

Fabia 1.9TDI, elegance oprema :thumbup:
Image
olensoner

#17 Re: Momacki karavan :)

Post by olensoner »

Ja bih jedan od ova tri...
Image
Image
Image
:bih:
blue best

#18 Re: Momacki karavan :)

Post by blue best »

Peugeot 407 karavan je strasan automobil,mrzi me slike postavljati ali je i prelep
stochar

#19 Re: Momacki karavan :)

Post by stochar »

nije standardni karavan, ali Scenic je porodican auto i ima prilicno mnogo prostora:

Image

a zanimljiv je i renault laguna:

Image
ranger

#21 Re: Momacki karavan :)

Post by ranger »

meni je prvo na pamet pala Lancia Lybra, nije momacka, nije nesto lijepa, ali meni se svidja a i cjenom je pristupacna!
uglavnom su dobro opremljene uz JTD motor je solidan izbor

ali moj favorit svih favorita je 320d ali sumnjam da mozes naci ista da valja za te pare...
a i ta laguna je ok samo ako je dobro ocuvana!

al sve u svemu, tesko da cemo ti mi pomoci u odabiru bar sto se dizajna tice, jer jbg ne svidja se svakom sve...
sretno!
whow

#22 Re: Momacki karavan :)

Post by whow »

Macak U Cizmama wrote:SUBARU !!!

Super vozilica , samo jesi li provjerio koliko taj Subaru trosi . Potrosnja ima je mana i ovaj brand se smatra "rastrosnim" cak i za Sjeverno Americke standarde . Ona Mazda na vrhu je takoder stari model , nova mazda je :-D . Prijedlog : novi Golf karavan sa 2.0 TDI masinom.
olensoner

#23 Re: Momacki karavan :)

Post by olensoner »

Subaru pravi dobra, cak stavise odlicna auta, ali ja sumnjam da ijedan dio za bilo koji Subaru ima kupiti kod nas...
jefferson

#24 Re: Momacki karavan :)

Post by jefferson »

tripioce wrote:Uzimam novo auto, a godine pritisle ( :cry: ) pa razmisljam o karavanu. Kako sam uvijek bio ljubitelj auta s 3 vrata (momacka auta :cry: ), zanima me postoji li ijedan karavan da je lijep? Zar svi moraju izgledati kao moskvici iz '65e :x .

Od novih auta sam vidio onog clia grandtour koji mi se svidja dizajnom, ali ne kupujem novo auto, vec neki karavan 2006-u, dizel do 15tak milja.

Hvala
Jaro ja ne znam sta svi spominju Alfu 156, ali ocito niko nikad nije vidio koliki je gjepek u toj Ali.
Tebi ocito treba prakticno auto a da je lijepo, sto znaci da mora imati dobar gjepek.
2006 do 15k milja jos dizel ce biti tesko naci a da valja. Kod mene prijatelj ima Renault Meganea karavana dizela ali nesto ne znam da mozes i njega naci za te pare a da je ocuvan.
Ako hoces bas prakticnost, veliki gjepek i dobar dizel, mislim da Skoda Octavija ispunjava te uslove!
Ja sam imao lanciu Lybru karavan sa 2.4jtd motorom, i prakticna je ona, super motor, dobra potrosnja, ali gjepek je mal za jednog karavana.
Trebevic

#25 Re: Momacki karavan :)

Post by Trebevic »

Hebo ga "gjepek", udavih se dok pročitah :lol:
Post Reply