Molim za pomoc
Moderator: anex
-
Joka
#1 Molim za pomoc
Imam psa,mešanca (Meda) koji je 22.12. povređen. Udario ga je auto i ima povredu kičme,deo 7 pršljena je odvaljen. Odmah smo počeli sa terapijom i njegov oporavak teče sjajno Međutim,imamo problem sa njegovim nuždama. Kad izadjemo u šetnju on i dalje diže nogicu da bi mokrio,ali ne mokri; i dalje(mada još uvek teško) zauzima položaj za veliku nuždu,ali ne uspava da je izvrši.Rep je van funkcije,ne oseća ga. Napominjem da je on,izuzetno čist pas i da nikad nije vršio nuždu u stanu. Imam utisak da se on suzdržava da ne bi to radio u stanu,jer vidim da liže svoju mokraću da ne bi piškio u kući. Kad izađemo napolje,ja mu pritiskom na bešiku pomognem da se isprazni,ali i za to mu treba vremena! Molim i stručne ljude i one koji imaju neko iskustvo da mi pomognu savetom. Zahvaljujem svima,pozdrav !
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2 Re: Molim za pomoc
Joka, mislim da bi ipak veterinar i rentgen bili od vece pomoci ...zvuci zeznuto :SJoka wrote:Imam psa,mešanca (Meda) koji je 22.12. povređen. Udario ga je auto i ima povredu kičme,deo 7 pršljena je odvaljen. Odmah smo počeli sa terapijom i njegov oporavak teče sjajno Međutim,imamo problem sa njegovim nuždama. Kad izadjemo u šetnju on i dalje diže nogicu da bi mokrio,ali ne mokri; i dalje(mada još uvek teško) zauzima položaj za veliku nuždu,ali ne uspava da je izvrši.Rep je van funkcije,ne oseća ga. Napominjem da je on,izuzetno čist pas i da nikad nije vršio nuždu u stanu. Imam utisak da se on suzdržava da ne bi to radio u stanu,jer vidim da liže svoju mokraću da ne bi piškio u kući. Kad izađemo napolje,ja mu pritiskom na bešiku pomognem da se isprazni,ali i za to mu treba vremena! Molim i stručne ljude i one koji imaju neko iskustvo da mi pomognu savetom. Zahvaljujem svima,pozdrav !
-
Joka
#3 Re: Molim za pomoc
Odmah mu je uradjen rentgen,tako i znam da je 7 prsljen u pitanju. Sada,danas je 17.02. on odlicno hoda,malo nekad stedi zadnju desnu nogicu;ali ide pod sebe. Ja mu pomognem da se ispiski,ali nema kontrolu stolice. Dajem mu vitamine b kompleksa,sad,kao jedinu terapiju,ali da li bi moglo jos nesto ? Mislim da mu se te funkcije nece vratiti,ali ne mislim da ga izbacim ili uspavam. Ima li ko iskustvo sa takvom vrstom povrede?
Odmah posle povrede on je bio pod nadzorom veta i primao inekcije svaki dan,dolazili su kuci. Kazu da je sad jedini faktor-vreme. Molila bih za pomoc,bilo kakav savet...
Svima puno hvala od Mede i Joke iz Zemuna
Odmah posle povrede on je bio pod nadzorom veta i primao inekcije svaki dan,dolazili su kuci. Kazu da je sad jedini faktor-vreme. Molila bih za pomoc,bilo kakav savet...
-
mIRCerka
#4 Re: Molim za pomoc
Ja cu ovaj tvoj upit prosljediti cika Velji Psu, koji je tatamata za povrijedjene pse.Joka wrote:Odmah mu je uradjen rentgen,tako i znam da je 7 prsljen u pitanju. Sada,danas je 17.02. on odlicno hoda,malo nekad stedi zadnju desnu nogicu;ali ide pod sebe. Ja mu pomognem da se ispiski,ali nema kontrolu stolice. Dajem mu vitamine b kompleksa,sad,kao jedinu terapiju,ali da li bi moglo jos nesto ? Mislim da mu se te funkcije nece vratiti,ali ne mislim da ga izbacim ili uspavam. Ima li ko iskustvo sa takvom vrstom povrede?
Ja sam ipak machketarka.
Sretno
- starii
#5 Re: Molim za pomoc
u svakom slucaju ti treba misljenje veterinara...u pitanju je sigurno nervna inervacija izazvana posljedičnom kompromitacijom/oštećenjem pršljena i pritiskom na kičmenu moždinu..nije loše to sa pritiskom na mokračni mjehur ali nije trajno rješenje...a za stolicu pokusaj mu da ti neki laksativ (tipa dulcolax tbl 1x1/2) da dobije nagon pa da tako pokusa ali opet konsultuj veterinara...
nije loš komplex vit b ali njemu treba vitamin B12 koji obnavlja nerv,a od komleksa vit b ce se samo udebljati (doza vit b12 u tom kompleksu je vrlo mala da prakticno nista ne cini)...
nije loš komplex vit b ali njemu treba vitamin B12 koji obnavlja nerv,a od komleksa vit b ce se samo udebljati (doza vit b12 u tom kompleksu je vrlo mala da prakticno nista ne cini)...
-
Joka
#6 Re: Molim za pomoc
Hvala,na savetu!
I ja sam mislila da mu dajem neuro b 12,ali vet rekao bevipleks i ja tako dajem.
I jeste se ubucio,samo jede i spava,a to mu sad ne treba. Dajem mu cisap tbl 1x1/2 i to mi izazove stolicu. Da li bi pomoglo da mu ,na taj deo kicme,utrljavam neku mast za poboljsanje cirkulacije,tipa ethiol camfor ,da li bi ,ev.poboljsanje cirkulacije,dovelo i do aktivacije nerva?
Napominjem da on,kada izadjemo napolje,a izlazimo tri puta dnevno,i dalje sve radi kao da piski i kaki,ali nista nema
Pozdrav svima
I ja sam mislila da mu dajem neuro b 12,ali vet rekao bevipleks i ja tako dajem.
I jeste se ubucio,samo jede i spava,a to mu sad ne treba. Dajem mu cisap tbl 1x1/2 i to mi izazove stolicu. Da li bi pomoglo da mu ,na taj deo kicme,utrljavam neku mast za poboljsanje cirkulacije,tipa ethiol camfor ,da li bi ,ev.poboljsanje cirkulacije,dovelo i do aktivacije nerva?
Napominjem da on,kada izadjemo napolje,a izlazimo tri puta dnevno,i dalje sve radi kao da piski i kaki,ali nista nema
Pozdrav svima
-
mIRCerka
#7 Re: Molim za pomoc
Zvao me je cika velja, nije stigao on da ti se javi.Joka wrote:Hvala,na savetu!
Pozdrav svima
Subject: Mladen se zaustavio
Mladenka je imala isti problem i ipak je morao biti operativni zahvat...ali evo kaze cika VeljaVelja wrote:Mladenka je danas morala biti operisana jer nije mogla imati stolicu. Za nadati se da ce sve proci kako valja.
Prije operacije na vet. fak.
SretnoVelja wrote:jos malo pa je kao nova. sve je proradilo kako valja. jede kao ala i nemozes je uhvatit.csejla wrote:Kako je bebica?
http://klix.com/player.php?v=24vqft1&s=5
-
Joka
#8 Re: Molim za pomoc
mIRCerka i cika Velji od srca hvala !
Videla sam pricu o Mladenki,zaista mi je drago za malu dusicu
Ali i VI LJUDI crtate osmeh na mom licu i vracate veru u ljude.
Elem, cika Velja se javio i trazi da mu posaljem snimke ,stare i nove. Moracu da ga snimim za koji dan i saljem cika Velji
Znate li da li se takve operacije rade i u bg,zato sto moj vet nije predlagao operaciju odmah nakon udesa.Kaze da se to kod nas ne radi na takvom nivou ;da je veliko pitanje da li bi Meda i preziveo! Kome ovde da se obratim,mozete li nekoga da mi preporucite.
Ali,divno je sto ste mi otvorili novu mogucnost za Medu,a to je operacija. Nisam znala da moze da se operise i to.
Sad mi je lakse,pocela sam da se smejem.
Jos jednom ,pozdrav LJudi
Elem, cika Velja se javio i trazi da mu posaljem snimke ,stare i nove. Moracu da ga snimim za koji dan i saljem cika Velji
Znate li da li se takve operacije rade i u bg,zato sto moj vet nije predlagao operaciju odmah nakon udesa.Kaze da se to kod nas ne radi na takvom nivou ;da je veliko pitanje da li bi Meda i preziveo! Kome ovde da se obratim,mozete li nekoga da mi preporucite.
Ali,divno je sto ste mi otvorili novu mogucnost za Medu,a to je operacija. Nisam znala da moze da se operise i to.
-
VeljaPas
#9 Re: Molim za pomoc
http://www.mario-veterina.hr/ambulanta/Argus.htmJoka wrote:mIRCerka i cika Velji od srca hvala !
Njega smo konsultirali za Mladenku.
Malo dalje je Postojna. Nismo je isprobali ali sam cuo da od skora, imaju sve.
-
Joka
#10 Re: Molim za pomoc
http://www.mario-veterina.hr/ambulanta/Argus.htm
Malo dalje je Postojna. Nismo je isprobali ali sam cuo da od skora, imaju sve.[/quote]
Pozdrav cika Velji !
Bili smo danas kod veta i snimili ponovo kicmu. Nas vet i dalje tvrdi da se kod nas operacije takve vrste ne rade (on se plasi da bi pas mogao postati kvadriplegicar,a da funkcije kakenja i piskenja ne bi povratio ). Da li mogu snimke ,stare i nove,da skeniram i posaljem Vam mailom,ili kako? Ako se takva operacija radi u Bosni,koliko kosta. Pokusala sam da kontaktiram i veterinara Maria,ali nesto nisam uspela da mu posaljem mail.Pokusacu sa drugog servera.Da li postoji i neka alternativna metoda,u slucaju da nismo u mogucnosti da Medi obezbedimo operaciju ili ako se proceni da ne moze da se uradi takva operacija?
Veliki pozdrav Vama i mIRCerki
Joka i Meda
Malo dalje je Postojna. Nismo je isprobali ali sam cuo da od skora, imaju sve.[/quote]
Pozdrav cika Velji !
Bili smo danas kod veta i snimili ponovo kicmu. Nas vet i dalje tvrdi da se kod nas operacije takve vrste ne rade (on se plasi da bi pas mogao postati kvadriplegicar,a da funkcije kakenja i piskenja ne bi povratio ). Da li mogu snimke ,stare i nove,da skeniram i posaljem Vam mailom,ili kako? Ako se takva operacija radi u Bosni,koliko kosta. Pokusala sam da kontaktiram i veterinara Maria,ali nesto nisam uspela da mu posaljem mail.Pokusacu sa drugog servera.Da li postoji i neka alternativna metoda,u slucaju da nismo u mogucnosti da Medi obezbedimo operaciju ili ako se proceni da ne moze da se uradi takva operacija?
Joka i Meda
-
VeljaPas
#11 Re: Molim za pomoc
Joka wrote:http://www.mario-veterina.hr/ambulanta/Argus.htm
Malo dalje je Postojna. Nismo je isprobali ali sam cuo da od skora, imaju sve.
Pozdrav cika Velji !
Joka i Meda[/quote]
Skeniraj i posalji mailom.
Znas, u ovakvim slucajevima, sve je reskir ali je vazno procijeniti sanse, sto je ponekad tesko.