Molim vas savjet!
Moderator: anex
-
Madox25
#1 Molim vas savjet!
Naime ima vec dosta vremena izgubio sam snagu i nevjerovatno se brzo zamaram pri najmanjim naporima.To traje vec neko vrijeme pa je zatim pocelo sjevanje kratkotrajno u zglobovima sake,pa mi je propala hrskavica lakta i ruke su mi izgubile na volumenu i stanjio mi se mnogo gornji dio tijela najvise ramena kojih fakticki i nemam kost zdjelice se drasticno povecala.Postalo mi je otezano i sklekove raditi zbog zakocenosti zglobova,a kad radim pregib podlaktice na ulazu s nje u dlan pojavi se sitni cvor koji ne boli ali se vidi.Otezano okrcem i glavu mnogo su mi usporili pokreti i vrtoglavicu imam cesto,nevjerovatno se puno znojim kad sjedim ili stojim npr u kaficu desava se da su mi mokra ledja i dupe i lice se znoji pod navalom neke vrucine u tijelu.Primijetim da su mi otekli i zglobovi na stopalima obe noge i teze se nekako krecem.Danas sam jos primijetio nekoliko crvenih sitnih tackica po prsima i jednu plavu na nozi,jos je i vilica pocela da mi skljoca pri jednoj grimasi.Nocu,a i preko dana desavaju mi se sumovi u usima primijetim cak i stanjivanje kostiju ne znam kako to da objasnim.Okus i miris su mi takodjer poremeceni dosta tesko disem i smanjeni su mi pokreti mimike a i srce mi dosta usporenije kuca,a evo veceras mi se desava i konstantna vrucina u tijelu.Molim vas za neki savjet ili sumnju sta bi moglo da bude bojim se da nije nesto najgore,jer svaki dan mi se simptomi pogorsavaju.Molim vas za neki savjet ko je slicno prosao bio bih zahvalan.Pozdrav i unaprijed hvala.
- KUZNETSOV
#2 Re: Molim vas savjet!
jesi isao u teretanu? tj. jesi li koristio neke preparate za tijelo? lake droge? lijekovi?
- gnjev
#3 Re: Molim vas savjet!
Idi doktoru
-
bumerangss
#4 Re: Molim vas savjet!
Moze bitii i malo na nervnoj bazi da si umislio pola tih stvari tj da od jednog simptoma odmah posumljas na jos pet. Hocu rec da ti vjerujem da se osjecas lose ali jedini iskren i pravi savjet koji mozes dobiti na forumu je da IDES DOKTORU!!!
I ja sam imal slicno lose iskustvo sa "lijecenjem internetom" i za malo nisam zaglavio u bolnici i to na psihijatriji od raznoraznih nadriljekara i poznavalaca medicine.... a hvala Bogu bio je banalan i rijesiv problem. I ja sam sumnjao na najgora oboljenja i sto yam vise rovio po netu i trazio simptome i lijek po forumima bio sam svd bolesniji. Zato MORAS DA ODES DOKTORU i ispricaj mu/joj sve kao sto si nama rekao ali hronoloski kad si sta prvo osjetio pa drugo pa sve redom. Medicina je dosta uznapredovala, barem u dijagnostici pa se relativno brzo moze doci do dijagnoze bez ili sa minimalno agresivnim metodama. Prvo pocni od kompletne krvne slike, biohemije i urina a trazi i da uradis MR makar glave a po mogucnosti i kicme i cijelog tijela. Bilo bi pozeljno da uradis i EMNG ekstremiteta.
Znam da je kod nas tabu tema psihijatar ali ali vjeruj mi da bi ti dobro dosao relaksirajuci razgovor makar sa neuropsihijatrom npr sa dr.spec. neuropsihijatrije Mubera Kolosinac u domu zdravlja Omer Maslic, iz licnog iskustva zena je profesionaoac. Razgovor sa njom ce pomoci da se malo opustis a i pregledat ce ti neuroloske reflekse na nogama i rukama... Helem, da skratim, idi pravac svom porkdicnom doktoru po uputnice za specijaliste! Sretno!
I ja sam imal slicno lose iskustvo sa "lijecenjem internetom" i za malo nisam zaglavio u bolnici i to na psihijatriji od raznoraznih nadriljekara i poznavalaca medicine.... a hvala Bogu bio je banalan i rijesiv problem. I ja sam sumnjao na najgora oboljenja i sto yam vise rovio po netu i trazio simptome i lijek po forumima bio sam svd bolesniji. Zato MORAS DA ODES DOKTORU i ispricaj mu/joj sve kao sto si nama rekao ali hronoloski kad si sta prvo osjetio pa drugo pa sve redom. Medicina je dosta uznapredovala, barem u dijagnostici pa se relativno brzo moze doci do dijagnoze bez ili sa minimalno agresivnim metodama. Prvo pocni od kompletne krvne slike, biohemije i urina a trazi i da uradis MR makar glave a po mogucnosti i kicme i cijelog tijela. Bilo bi pozeljno da uradis i EMNG ekstremiteta.
Znam da je kod nas tabu tema psihijatar ali ali vjeruj mi da bi ti dobro dosao relaksirajuci razgovor makar sa neuropsihijatrom npr sa dr.spec. neuropsihijatrije Mubera Kolosinac u domu zdravlja Omer Maslic, iz licnog iskustva zena je profesionaoac. Razgovor sa njom ce pomoci da se malo opustis a i pregledat ce ti neuroloske reflekse na nogama i rukama... Helem, da skratim, idi pravac svom porkdicnom doktoru po uputnice za specijaliste! Sretno!
-
Madox25
#5 Re: Molim vas savjet!
Hvala ti stvarno puno od srca na ovom napisanom..pogotovo na ovom za nalaze to me najvise i zanima jer svasta me muci i htio bi da sto prije skratim muke i nadjem bolest i odradicu te nalaze.Razumijem te sta govoris ali ja stvarno imam sve te simptome..sto je najgore ja sam skoro siguran da imam rak necega i da je on metastazirao jer imam sve simptome i bukvalno propadam najvise u kostima i to agresivno..bumerangss wrote:Moze bitii i malo na nervnoj bazi da si umislio pola tih stvari tj da od jednog simptoma odmah posumljas na jos pet. Hocu rec da ti vjerujem da se osjecas lose ali jedini iskren i pravi savjet koji mozes dobiti na forumu je da IDES DOKTORU!!!
-
Madox25
#6 Re: Molim vas savjet!
Nisam stvarno nista nema veze s tim..KUZNETSOV wrote:jesi isao u teretanu? tj. jesi li koristio neke preparate za tijelo? lake droge? lijekovi?
-
Madox25
#7 Re: Molim vas savjet!
Evo ljudi dobio sam nalaz,manje vise vecina stvari je uredu osim hemoglobina koji je 173 a najveca granica je 170,zatim mcv mi je ispod granice 82 a najmanja vrijednost je 83,a pogotovo upada u oci mchc koji je 387,a najveca granica je 360.Na sta bi me ove stvari trebale uputiti i ima li razloga za zabrinutost?
-
sizifinho
#8 Re: Molim vas savjet!
Prijatelju, iz ovog sto si napisao, ja bih rekao da ti imad jedno deset patoloskih stanja. Ali pretpostavljam da je stvar prosta. Imao si neki simptom- citao si po internetu i onda si umislio da imas drugi simtpom. Citao si dalje. Bilo je toliko slicnih stvari...
U sustini to je normalno. Ti si najvjerovatnije hipohondar, mozda imas poremecaj psihe, anksioznost ili slicno. MCV snizen a mchc povecan se obicno povezuju s uvecanim eritrocitima, eto imas i hemoglobin povecan...logican zakljucak. Mnogo je razloga zasto eritrociti mogu biti uvecani....ali cinjenica je da ti kotiras na granicnim vrijednostima, tako da ne vjerujem da se imas sta puno brinuti. Najvjerovatnije si anemican, ali predlazem ti da posjetis neuropsihijatra cim se uvjeris da je sve uredu.
Pozdrav
U sustini to je normalno. Ti si najvjerovatnije hipohondar, mozda imas poremecaj psihe, anksioznost ili slicno. MCV snizen a mchc povecan se obicno povezuju s uvecanim eritrocitima, eto imas i hemoglobin povecan...logican zakljucak. Mnogo je razloga zasto eritrociti mogu biti uvecani....ali cinjenica je da ti kotiras na granicnim vrijednostima, tako da ne vjerujem da se imas sta puno brinuti. Najvjerovatnije si anemican, ali predlazem ti da posjetis neuropsihijatra cim se uvjeris da je sve uredu.
Pozdrav
- dobar osjecaj
#9 Re: Molim vas savjet!
Donekle razumijem kopanje po Internetu i kako se lako zaplesti u mrezu nagadjanja i vjerovanja da umiremo od najmanje deset razlicitih bolesti.
Ne mogu uopste da razumijem zasto pored ljekara koji mi mogu dati pouzdaniji odgovor pisati svoje nalaze na forumu i traziti od bezbroj ljudi da nagadjaju skupa sa mnom i prosiruju mogucnosti mojih hipohindrijskih ideja od cega umirem.
Ne mogu uopste da razumijem zasto pored ljekara koji mi mogu dati pouzdaniji odgovor pisati svoje nalaze na forumu i traziti od bezbroj ljudi da nagadjaju skupa sa mnom i prosiruju mogucnosti mojih hipohindrijskih ideja od cega umirem.
- gnjev
#10 Re: Molim vas savjet!
Gluposti . Ukucas bubuljica izbaci ti da imas hepatitis , sidu i da ti macka ima rak.
-
sizifinho
#11 Re: Molim vas savjet!
ma razumljivo je to. Osjecaj slabosti upotpunjuju podrskom forumasa... ali zaboravljaju da je vecina forumasa tu samo za zajebancijudobar osjecaj wrote:Donekle razumijem kopanje po Internetu i kako se lako zaplesti u mrezu nagadjanja i vjerovanja da umiremo od najmanje deset razlicitih bolesti.
malo njih za ozb pricu
-
Madox25
#12 Re: Molim vas savjet!
Hvala vam ljudi na odgovorima,ali mene stvarno muce ozbiljno svi ti simptomi,kaze nalaz mi super ali ja ne vidim kako moze biti super jer mi je vecina stvari skroz na donjoj granici uz te sto sam nabrojao koje idu skroz ispod ili iznad.Ne mogu da vjerujem da me niko nije nista dalje uputio da ne postoji nikakva moguca sumnja kaze totalno super ti nalaz.Ja stvarno osjecam da imam anemiju totalnu slabost,propadanje kosti mi se desilo na laktovima,ramenima i stvarno ne razumijem..u daljem ganjanju ode mi jos stotine km kao da gledam samo da dodjem do sumnje na neke bolesti,a kamoli da otkrijem koja je..nemam nista protiv pojedinih doktora ali mislim da je ovo cista smijurija jos fakticki mi rekla kao ja sve umisljam nije to sto sam nabrojio i da se previse brinem za sebe..hahaha nevjerovatno.
- dobar osjecaj
#13 Re: Molim vas savjet!
Pa potrazi misljenje drugog ljekara. Ili treceg. Nije rijetkost naici na loseg dijagnosticara i ljekara koji nema neki narocit interes da se bavi svojim pacijentima ali idi dalje.
-
Madox25
#14 Re: Molim vas savjet!
Evo nalaz krvne slike..
Wbc 4-9 moja vrijednost 6
Rbc 4-5.5 moja 5.40
Hgb 120-170 moja 173
Hct 26-50 moja 44.7
Mcv 83-97 moja 82.8
Mch 29-34 moja 32
Mchc 320-360 moja 387
Plt 150-450 moja 228
Rdw-Sd 37-54 moja 37.4
Rdw-Cv 11-16 moja 12.7
Pdw 9-17 moja 11
Mpv 9-13 moja 9.4
P-Lcr 13-43 moja 21.1
Pct 0.17-0.35 moja 0.23
Neut 37-72 moja 59.4
Lymph 20-50 moja 29
Mono 0-14 moja 10.1
Eo 0-6 moja 1.2
Baso 0-1 moja 0.3
Wbc 4-9 moja vrijednost 6
Rbc 4-5.5 moja 5.40
Hgb 120-170 moja 173
Hct 26-50 moja 44.7
Mcv 83-97 moja 82.8
Mch 29-34 moja 32
Mchc 320-360 moja 387
Plt 150-450 moja 228
Rdw-Sd 37-54 moja 37.4
Rdw-Cv 11-16 moja 12.7
Pdw 9-17 moja 11
Mpv 9-13 moja 9.4
P-Lcr 13-43 moja 21.1
Pct 0.17-0.35 moja 0.23
Neut 37-72 moja 59.4
Lymph 20-50 moja 29
Mono 0-14 moja 10.1
Eo 0-6 moja 1.2
Baso 0-1 moja 0.3
- KPNCTNJAH
#15 Re: Molim vas savjet!
Nije smijesno, ali sta si nabrojao, samo je ovaj imao to sve...

-
Amaya
#16 Re: Molim vas savjet!
Napisala sam ti svoje misljenje u pp
-
Madox25
#17 Re: Molim vas savjet!
haha pa dobro i je donekle smijesno da me u ovim godinama to snalazi jos sam dosta aktivan treniram,setam kad god mogu i ostalo pa ne razumijem nikako ovo..i ako mozes bolje pojasniti sta si htio rec s ovom slikom mada kontam sustinu ali ako mozes malo bolje pojasniti?KPNCTNJAH wrote:Nije smijesno, ali sta si nabrojao, samo je ovaj imao to sve...
-
sizifinho
#18 Re: Molim vas savjet!
Ma jarane, postoji second hand opinion, nadji drugog ljekara pa poslusaj sta ce ti on reci. Ako ti se ni to ne svidi, imas pravi i na treceg i cetvrtog. Ti mozes svom ljecniku reci da se ne osjecas dobro uprkos dobrim nalazima koji jesu dobri. To sto je uz donju granicu ne znaci da ako bude malo ispod ili malo iznad da je za brige... svako je individualan i sto je tebi nisko, meni moze biti visoko i obrnuto. Tek kad vrijednost ode dobrano preko granice, tad se uzima u obzir. Kod tebe je krvna slika odlicna. Iskreno, ljudski organizam je uvezan u cjelinu tako da, uz sve te simptome koje si naveo bi krvna slika morala biti promijenjena ... posto nije, veca je vjerovatnoca da si umislio. No kazem ti, ako se idalje osjecas lose, imas pravi na dalje lijecenje. Ali ako pet ljecnika kazu isto, da si zdrav,sumnjam da ce sesti reci drugacije.
U svakom slucaju, sretno.
U svakom slucaju, sretno.