Molim,vas hitno mi treba vaša preporuka za nekog doktora na gaku.
U januaru sam bila i rađena mijekiretaža zbog obilnog krvarenja.Primio me dr Katica, divan i strpljiv čovjek kojem nije smetalo što sam za sobom ostavljala krvave tragove zbog obilnog krvarenja.
No, kako je on bio dežurni radio me mladi dr Denijal ( zaboravila sam prezime), izuzetno strpljiv i pažljiv.
Sada sam nabasala na dr Naimu ali ne znam pročitah na forumima svašta...pa me strah..
MOLIM VAS PREPORUKU ZA DR NA GAKU
Moderator: anex
- Cherry-Cherry
#2 Re: MOLIM VAS PREPORUKU ZA DR NA GAKU
dr. godinjak
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#3 Re: MOLIM VAS PREPORUKU ZA DR NA GAKU
Poštovana, internet forum NIJE mjesto gdje možete dobiti sasvim pouzdane preporuke o kvaliteti pojedinog ljekara, pogotovo takvog tipa i za ozbiljnije situacije. Onaj koji čita vašu poruku, pa i zdr.radnik, NEMA uvida u vaš problem osim tih par rečenice.agenštajn wrote:Molim,vas hitno mi treba vaša preporuka za nekog doktora na gaku.
U januaru sam bila i rađena mijekiretaža zbog obilnog krvarenja.Primio me dr Katica, divan i strpljiv čovjek kojem nije smetalo što sam za sobom ostavljala krvave tragove zbog obilnog krvarenja.
No, kako je on bio dežurni radio me mladi dr Denijal ( zaboravila sam prezime), izuzetno strpljiv i pažljiv.
Sada sam nabasala na dr Naimu ali ne znam pročitah na forumima svašta...pa me strah..
Sa sobom na pregled uvijek nosite zadnje laboratorijske i prethodne specijalističke nalaze, kako bi ljekari znali prethodni rad svojih kolega. Osim toga, možete uvijek tražiti pregled kod određenog ljekara ukoliko situacija nije hitna- ili se obratiti šefu odjela da stupite u kontakt sa svojim ljekarom na klinici.
Kiretaža je agresivan postupak kojem pojedini ginekolozi olako pribjegavaju, ali ne bih želio ovdje diskutovati o tome- samo savjetujem da ako možete- uradite standardni set laboratorijskih nalaza krvi i urina PRIJE pregleda, i po mogućnosti ultrazvuk donjeg abdomena(mokraćna bešika MORA biti puna prije ultrazvučnog pregleda). Sa nalazom krvi, urina, i ultrazvuka ćete najbolje pomoći ginekologu/hirurgu da dobije pravu sliku stanja.
Za sve što vam nije jasno- pitajte po sto puta, jer ljekar MORA da vam objasni sve bitno. Svako izbjegavanje ili aroganciju u tom smislu odmah prijavite šefu/šefici klinike ili odjela, ili odgovornoj med.sestri.
I da, imajte povjerenja u ljekare, i prije svega, čuvajte svoje zdravlje i poštujte upute med.osoblja.
Pozdrav.