Molim vas pomozite!!!!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
BlackLion

#1 Molim vas pomozite!!!!

Post by BlackLion »

Imam zaista veliki problem...

imam WinXP sp1

moj account "Al3n" je izbrisan (ali files su ostali) pa sam morao kreirati drugi

a glavni problem je sto nemogu od "Al3n" da kopiram tj. da otvorim folder "My Documents" javlja "Access is Denied"
a tu imam sve svoje documente, movies, 850 mp3 tj. SVE !!!

ako iko ima bar neki savjet ili Hack program ili nesto sl. javite please !!!!!
perke

Post by perke »

a kako ti se to desilo?? da ti se "izbrisao" account???
:-) :? :roll: :lol:
Qler

Post by Qler »

ne treba ti nikakav hack, fino napravis novi user koji je admin i paz sad:

u nekom prozoru klikni na tools/folder options/view

e kad odes na view sposti klizac na dno i iskljuci kvakicu "Use simple file sharing"

E sad fino kliknes na svoj stari my documents i odes na sharing and security, sad posto na poslu ja to ne mogu raditi nisam admin, ne znam gdje je tacno, uglavnom cackaj i nadji negdje da pise ko je vlasnik i sta moze da radi, imas dva nacina, jedan ja laksi ali ne upali bar meni uvijek to je jednostavno samo oznacis alow all ili slicno u prozoru koji ce ti se otvoriti, a drugi je da nadjes negdje ima "take ownership" negdje i to mu spucas i sve je OK :D

ne mogu detaljnije jebi ga, nisam admin na poslu pa sam mlogo ogranicen :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Ne treba ti nikakav hack za to... trebaju ti administratorska prava, a pretpostavljam da ih imas... Nakon sto se ulogiras kao administrator, trebas preuzeti vlasnistvo (take ownership) nad tim folderom, koji ne mozes da otvoris i vjerovatno ukinuti enkripciju ili izmijeniti NTFS permisije i to je to... Onda ces moci pristupiti, kopirati i raditi sta vec hoces s time... :)
Qler

Post by Qler »

:-) :D :-) :D :-) :D
Qler

Post by Qler »

Qler

Post by Qler »

eHost

Post by eHost »

pokreni XP u safe modu, tu se mozes logirati kao administrator ( inace se u logon prozoru ne pojavljuje ikona za tog korisnika ), kad si prijavljen - istina sve izgleda totalno lose, ali hej - to je safe mode. Kao administrator mozes ukrasti bivsem korisniku fajlove i prebaciti ih u novi, po mom misljenju najbolje bi bilo, nezavisni direktorij...

Pozdrav

E.S.
eHost
neko iz mase

Post by neko iz mase »

ovo mi vise lici na nekog ko je maznuo disk iz firme, skole itd pa sad pokusava da udje i pokupi domacu zadacu :D :D :D
et u slucaju da nije tako i da je istina to sto ti kazes da su tvoji dokumenti, loguj se kao odministrator, desni click -> properties -> nadjes user rights i dodas svoje ime ili administratora kao usera koji moze uci u taj folder
administrator nemoze uci zato sto nije na listi, ali ima pravo da se doda i skine u svako vrijeme
BlackLion

Post by BlackLion »

hehehe, Hvala svima !!!! Uspio sam "vratiti" svoje files u safe modu u administratoru :D 8-) ali sada te files mogu gledati tj. koristiti samo kao administrator, pa sam ih sprzio na CD...
Post Reply