Molim vas pomozite!!!!
Moderator: Benq
-
BlackLion
#1 Molim vas pomozite!!!!
Imam zaista veliki problem...
imam WinXP sp1
moj account "Al3n" je izbrisan (ali files su ostali) pa sam morao kreirati drugi
a glavni problem je sto nemogu od "Al3n" da kopiram tj. da otvorim folder "My Documents" javlja "Access is Denied"
a tu imam sve svoje documente, movies, 850 mp3 tj. SVE !!!
ako iko ima bar neki savjet ili Hack program ili nesto sl. javite please !!!!!
imam WinXP sp1
moj account "Al3n" je izbrisan (ali files su ostali) pa sam morao kreirati drugi
a glavni problem je sto nemogu od "Al3n" da kopiram tj. da otvorim folder "My Documents" javlja "Access is Denied"
a tu imam sve svoje documente, movies, 850 mp3 tj. SVE !!!
ako iko ima bar neki savjet ili Hack program ili nesto sl. javite please !!!!!
- Qler
ne treba ti nikakav hack, fino napravis novi user koji je admin i paz sad:
u nekom prozoru klikni na tools/folder options/view
e kad odes na view sposti klizac na dno i iskljuci kvakicu "Use simple file sharing"
E sad fino kliknes na svoj stari my documents i odes na sharing and security, sad posto na poslu ja to ne mogu raditi nisam admin, ne znam gdje je tacno, uglavnom cackaj i nadji negdje da pise ko je vlasnik i sta moze da radi, imas dva nacina, jedan ja laksi ali ne upali bar meni uvijek to je jednostavno samo oznacis alow all ili slicno u prozoru koji ce ti se otvoriti, a drugi je da nadjes negdje ima "take ownership" negdje i to mu spucas i sve je OK
ne mogu detaljnije jebi ga, nisam admin na poslu pa sam mlogo ogranicen
u nekom prozoru klikni na tools/folder options/view
e kad odes na view sposti klizac na dno i iskljuci kvakicu "Use simple file sharing"
E sad fino kliknes na svoj stari my documents i odes na sharing and security, sad posto na poslu ja to ne mogu raditi nisam admin, ne znam gdje je tacno, uglavnom cackaj i nadji negdje da pise ko je vlasnik i sta moze da radi, imas dva nacina, jedan ja laksi ali ne upali bar meni uvijek to je jednostavno samo oznacis alow all ili slicno u prozoru koji ce ti se otvoriti, a drugi je da nadjes negdje ima "take ownership" negdje i to mu spucas i sve je OK
ne mogu detaljnije jebi ga, nisam admin na poslu pa sam mlogo ogranicen
-
BigusDickus
Ne treba ti nikakav hack za to... trebaju ti administratorska prava, a pretpostavljam da ih imas... Nakon sto se ulogiras kao administrator, trebas preuzeti vlasnistvo (take ownership) nad tim folderom, koji ne mozes da otvoris i vjerovatno ukinuti enkripciju ili izmijeniti NTFS permisije i to je to... Onda ces moci pristupiti, kopirati i raditi sta vec hoces s time... 
-
eHost
pokreni XP u safe modu, tu se mozes logirati kao administrator ( inace se u logon prozoru ne pojavljuje ikona za tog korisnika ), kad si prijavljen - istina sve izgleda totalno lose, ali hej - to je safe mode. Kao administrator mozes ukrasti bivsem korisniku fajlove i prebaciti ih u novi, po mom misljenju najbolje bi bilo, nezavisni direktorij...
Pozdrav
E.S.
eHost
Pozdrav
E.S.
eHost
-
neko iz mase
ovo mi vise lici na nekog ko je maznuo disk iz firme, skole itd pa sad pokusava da udje i pokupi domacu zadacu
et u slucaju da nije tako i da je istina to sto ti kazes da su tvoji dokumenti, loguj se kao odministrator, desni click -> properties -> nadjes user rights i dodas svoje ime ili administratora kao usera koji moze uci u taj folder
administrator nemoze uci zato sto nije na listi, ali ima pravo da se doda i skine u svako vrijeme
et u slucaju da nije tako i da je istina to sto ti kazes da su tvoji dokumenti, loguj se kao odministrator, desni click -> properties -> nadjes user rights i dodas svoje ime ili administratora kao usera koji moze uci u taj folder
administrator nemoze uci zato sto nije na listi, ali ima pravo da se doda i skine u svako vrijeme