Molim vas pomozite !!!

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Necko Hadzibajric

#1 Molim vas pomozite !!!

Post by Necko Hadzibajric »

Draga redakcijo !!
Moje ime je Nedžad Hadžibajrić. Imam 19 godina i dolazim iz Sarajeva. Naime, živim sa samohranom majkom, bratom i dvije prelijepe seke. Živimo u podstanarima već dugi niz godina. Moji roditelji su rastavljeni, a poslije razvoda moj otac je zapalio našu trospratnu kuću. Od tada traje naša samostalna borba za opstanak. Znate li šta znači ulica, znate li šta znači biti bosonogo dijete koje korača ulicama, gazi hladan snijeg, i umjesto kapljica suza teku kristali leda... O ne, ne znate... Koliko sam samo puta tako koračao, gladan pod golim nebom moleči dragog Allaha da pomogne mojoj mami i meni ... Toliko boli i suza, toliko očaja i dubok otisak jecanja, toliko mraka...Zar može to u jedno nevino dijete da stane. Vjerujte da može i ja sam to osjetio. Ali, snaga i volja nikada nije jenjavala, tada sam pogledao u nebo, proučio dovu i zamolio Allaha da mi da snage za opstanak. Sutradan je bio moj rodžendan, koji sam proslavio sa majkom i bracom i sekama, u jednoj tako reći šupi, pod okriljem sviječa u mrklom mraku... Eh to je sreća, to je radost. oduvijek smo bili jedna složna mala porodica, daleko jača od svih, bili smo jaki !! I onda, sasvim iznenada brat i ja završimo u Domu za nezbrinutu djecu, ostavljajući svoju majku samu, u mraku, u beznađu... Koliko me sve to boli :-( Ali tada sam majci rekao i zarekao se, da nas ništa neće pokolebat, ni daljina ni svi ratovi, niti će nas nebo rastaviti, jer imamo jedne druge, u srcima, u organu koji jedva bije sa lijeve strane. Rekao sam joj da ću se boriti, da ću dati svoju krv i znoj, samo da izdignem svoju porodicu iz duboke mračne jame, gdje nema ruke spasa, ali na kraju bilo je to malo svjetlo koje je budilo nadu za borbu, a to je bila škola... Upisao sam Srednju Medicinsku školu u Sarajevu u nadi da ću pomagati djeci i ljudima koji nemaju ništa, baš kao i ja. Završio sam sve 4 godine odličnim uspijehom, sa samo jednom sveskom i olovkom..., eh to je ta borba, to je taj duh koji živi u meni, to je taj glas koji stalno govori " Uči, tako češ pomoči". Poslije završetka škole, beznadno sam tragao za poslom, trgao se ali ništa. Posla nema i nema. Ove godine predao sam papire na Fakultet zdravstvenih studija, boreči se za prvo mjesto obrazovanih ljudi u cjelokupnoj porodici... Stigli su rezultati, odlazim na fax, gledam oglasnu ploču i vidim sebe na trećem mjestu vanrednih studenata, ajme koliko sam skakao od sreće, to je bio moj drugi rodžendan. Brže bolje dohvatim telefon i nazovem svoju tužnu majku, saoštim joj prelijepe vijesti, a ona otpoče plakat i jecat na telefon govoreći " Sine moj, moj ponosu, toliko si me obradovao, a duplo više si me rastužio, jer majka nema toliko novca da ti da da se školuješ". Tada je nastao potpuni muk i tišina, čuo se samo majkin drhtav glas, i kroz jecaj mi kaže, borit ćemo se sine kao i do sada. Zbog ovoga svega se javljam vama, ljudima i cijelom svijetu da mi pomognete na bilo koji način da platim školarinu koja košta 2.500 KM. Budite mi od pomoči, nalazim se u situaciji gdje nema izlaza, a želim ići konstantno naprijed, želim biti neko i nešto, želim biti mamin PONOS. Cijena školarine za vanredne studente na Fakultetu Zdravstvenih studija je ove godine znatno porasla, a moja je želja boriti se za titulu Bachelora Laboratorijske dijagnostike. Nadam se da uz vašu pomoć i pomoć dobrih ljudi ću doći do tog cilja i ostvariti svoj San !!
Unaprijed Vam se zahvaljujem i beskrajno se nadam vašoj pomoći !!

Moj kontakt broj : 0603204577
E-mail : [email protected]
S poštovanjem

Uplate mozete izvrsiti na sljedeci racun :

Ime ; Nedzad Hadzibajric
Banka : Raiffeisen BANK
Filijala :000270
Žiro racun banke : 1610000000000011
Broj štednog računa : 09001100721

Ili direktno na stranici : http://www.gofundme.com/bvzf28

Unaprijed se zahvaljujem svim ljudima dobre volje :'(
KPNCTNJAH

#2 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by KPNCTNJAH »

Dirljiva prica, ali ti umjesto da trazis novac kojim ces pomoci majci i ostatku porodice, ti hoces da ti neko plati fakultet :mrgreen:
Necko Hadzibajric

#3 Re: Molim vas pomozite !!!

KPNCTNJAH wrote:Dirljiva prica, ali ti umjesto da trazis novac kojim ces pomoci majci i ostatku porodice, ti hoces da ti neko plati fakultet :mrgreen:
Ne ja ne trazim da mi netko plati fakultet, već da mi na bilo koji naćin pomogne. Ja već danima skupljam aluminijum, radim svakojake poslove samo da izdrzavam porodicu. Od toga svega mi ne ostane ni jedna marka koju bi mogao ustedjet za skolovanje. Borim se koliko mogu, al dosao sam u situaciju da molim narod da pomogne jer ja iz svoje koze ne mogu. Hvala vam. :'(
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by Velkoski »

Gugl kaže da priča nije zajebancija.

http://www.nezavisne.com/dnevne/crnahro ... 006-01.php

Sretno, ako upišeš nemoj zajebat'. :)
KPNCTNJAH

#5 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by KPNCTNJAH »

Stara vijest :oops:

Hajd' sretno
Last edited by KPNCTNJAH on 22/07/2014 00:53, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#6 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by Velkoski »

Datum: 31.01.2006

;-)

Ima dovoljno tema za zajebanciju.
insomnia78

#7 Molim vas pomozite !!!

Post by insomnia78 »

.
Last edited by insomnia78 on 22/07/2014 01:02, edited 1 time in total.
KPNCTNJAH

#8 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by KPNCTNJAH »

Pa vidio i editovao, sto letite odmah... znam ovakvih prevara more... jbg, ne mozes vjerovati svakom... izgleda da je istina, eto donirajte i vozdra :thumbup:
Necko Hadzibajric

#9 Re: Molim vas pomozite !!!

Velkoski wrote:Gugl kaže da priča nije zajebancija.

http://www.nezavisne.com/dnevne/crnahro ... 006-01.php

Sretno, ako upišeš nemoj zajebat'. :)
Svaka ti cast sto si ovo nasao, jer mi je muka da se pravdam. Hvala ti najljepša. Primljen sam na fax, 3 na tabeli, ali problem je skolarina. Hvala jos jednom
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#10 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by Velkoski »

Naš'o sam i listu sa faksa, ne brini, od mene imaš share na grupi od 30k lajkova, trenutno ne mogu više, sretno. :-D
ćiribiribela

#11 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by ćiribiribela »

Ako si zavrsio medicinsku ima i drugih nacina da pomognes porodici, mlad si, bit ce vremena za faks.
Necko Hadzibajric

#12 Re: Molim vas pomozite !!!

Velkoski wrote:Naš'o sam i listu sa faksa, ne brini, od mene imaš share na grupi od 30k lajkova, trenutno ne mogu više, sretno. :-D
Hvala ti na svemu !! I dalje ima ljudi koji zele pomoci, drago mi je da si nasao listu, jer ne zelim da ljudi misle da lazem. <3
andr0id

#13 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by andr0id »

Pa ako je imala 29 god 2006 godine.. koliko danas ima? 37 god.. a on 19..

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747
Necko Hadzibajric

#14 Re: Molim vas pomozite !!!

andr0id wrote:Pa ako je imala 29 god 2006 godine.. koliko danas ima? 37 god.. a on 19..

Da, iako je mlada moja majka je teski invalid, i ja zelim da bude ponosna jer ima ovakvog sina koji je zanemario citav drustveni zivot, borio se, radio od 14 godine da majci pomognem. Allah je svjedok, i samo se njemu pravdam ;-)
andr0id

#15 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by andr0id »

Probaj se hayatu javiti.. nema ovdje nafake.. ovdje bi te benzinom gasili..

Necko Hadzibajric

#16 Re: Molim vas pomozite !!!

andr0id wrote:Probaj se hayatu javiti.. nema ovdje nafake.. ovdje bi te benzinom gasili..

Poslao sam im danas pismo nadam se pozivu. Moja prica je objavljena na ekskluziva.ba, i na Free Bosnia portalu.
Necko Hadzibajric

#17 Re: Molim vas pomozite !!!

veze s vezom wrote:dobro haj sad znaci ne petlja

uci.. ne zajebaji se..i ne diraj lijekove :mrgreen: ...nek je sretno :)
Hvala puno , ako nista, vase rijeci mi daju snage i elana da se borim. <3
shiljak

#18 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by shiljak »

Mislim da bi trebao ići preko nekog udruženja, da ne bi bilo zloupotrebe, recimo dobro.ba, tako bi dobio sigurno i više pomoći. Sreto, nadam se da ćeš skupiti novac za fax uskoro ;-)
Necko Hadzibajric

#19 Re: Molim vas pomozite !!!

shiljak wrote:Mislim da bi trebao ići preko nekog udruženja, da ne bi bilo zloupotrebe, recimo dobro.ba, tako bi dobio sigurno i više pomoći. Sreto, nadam se da ćeš skupiti novac za fax uskoro ;-)
Ok. Hvala vam na prijedlogu :-(
Keiko

#20 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by Keiko »

Necko, ima li ziro racun univerziteta na koji se mogu uplatiti sredstva za tvoju skolarinu sa naznakom da su za tebe? Mislim da bi ti vise ljudi tako pomoglo nego da ti uplacuju direktno na racun.
Drogo_rooq

#21 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by Drogo_rooq »

stipendije.ba
permanentan

#22 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by permanentan »

Pozdrav,

pokusaj i prijavi se ovdje:

bosanafoundation.moonlight.ba

za Bosanu imam samo rijeci hvale...

Sretno!
Necko Hadzibajric

#23 Re: Molim vas pomozite !!!

Keiko wrote:Necko, ima li ziro racun univerziteta na koji se mogu uplatiti sredstva za tvoju skolarinu sa naznakom da su za tebe? Mislim da bi ti vise ljudi tako pomoglo nego da ti uplacuju direktno na racun.
To je odlicna ideja. Danas cu otici na fax da vidim kako to ide pa vam javim svima. Hvala puno <3
Drinski

#24 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by Drinski »

KPNCTNJAH wrote:Dirljiva prica, ali ti umjesto da trazis novac kojim ces pomoci majci i ostatku porodice, ti hoces da ti neko plati fakultet :mrgreen:
pa ovako ce vise pomoći i sebi i svojoj porodici, znas ona prica: das ribu ili naucis da lovi ribu.
andr0id

#25 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by andr0id »

Niko nece dati pare na coravo. Ovaj momak ne laze to je sigurno. Ja da sam mocan, isao bih preko fakulteta da uplatim za njega recimo. Svakako da je to moguce. Ostalo ostaje na njemu da bude redova, jer on te pare nece vidjeti. Osim ako se neko ne pojavi pa i djeparac neki dadne.. ili ga primi da radi kod sebe.. na prvi pogled tekst mi je malo napuhan ko kad danas narod se svacim bavi.. pa ne mozes da vjerujes vise u neciju muku. Ali ima ovakvih slucajeva mnogo koji bih zeljeli nesto od zivota a nemaju novca za to. Pa i ja sam bih volio sa svojih 29 da sam nesto i imam boljo posao da izdrzavam sebe i majku a poslije ako bog da zenu i djecu.. Da nisam vidio ovaj clanak iz 2006 god ne bih vjerovao vas. A ima i lista ljudi sa fakulteta i njihov uspjeh naravno. Tebi brate sve najbolje u zivotu da mi budes ziv i zdrav. Nemoj se sikirati sto nemas i sto zivis i patis se. Hvala bogu opet pa se nekako moze.. jer smo navikli da se patimo.. i svaka ti cast sto si svoju muku volju i zelju napisao javno svojim imenom i prezimenom. Pozdrav iz zenice i sve najbolje.

Locked