Molim Vas da učestvujete u anketi

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

Koliko često poručujete hranu na kućnu adresu

Poll ended at 04/01/2006 23:12

Često
6
19%
Pvremeno
11
35%
Nikad
14
45%

Total votes: 31

trubenta

#1 Molim Vas da učestvujete u anketi

Post by trubenta »

Molim Vas da učestvujete u anketi.

Hvala
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Cesto narucujem "klopu" cigare, pice itd na kucnu adresu. Prakticna, jeftina i odlicna usluga. Vise se uopste ne isplati da covjek sam pravi "klopu". Cesto kada mi dodje porodica u posjetu kuci ili na poslu, prijatelji, feste itd narucujem stvari na kucnu ili poslovnu adresu telefonom ili putem interneta.
trubenta

#3 O anketi

Post by trubenta »

Novi_Nick wrote:Cesto narucujem "klopu" cigare, pice itd na kucnu adresu. Prakticna, jeftina i odlicna usluga. Vise se uopste ne isplati da covjek sam pravi "klopu". Cesto kada mi dodje porodica u posjetu kuci ili na poslu, prijatelji, feste itd narucujem stvari na kucnu ili poslovnu adresu telefonom ili putem interneta.
Ovu anketu sam postavio kako bih utvrdio potrebe gradjana o ovoj vrsti usluga i tako stekao bar pribliznu sliku o opravdanosti internet servisa http://www.kucna-dostava.com

Za sada je to servis koji obuhvata samo grad Banjaluku i iskljucivo dostavu hrane, ali ce u buduce obuhvatati i druge gradove i usluge kao npr.: dostavu svih vrsta roba od namirnica, elektro i tehnicke opreme pa do usluga tipa cuvam djecu, drzim instrukcije iz matematike itd.

Ova ideja mi se ucinila veoma korisnom jer po mom misljenju postoji dosta ljudi kojima bi ovakva vrsta servisa bila od izuzetne koristi npr. stariji ljudi, invalidi i mnogi drugi koji nemaju vremena da ga gube trckarajuci gradom i cekaju u saobracajnim guzvama.

Ali anketa ce pokazati opravdanost. U svakom slucaju, hvala sto ucestvujete.

Pozdrav
farky

Post by farky »

narucim pizzu kad mi je mrsko izaci van :oops: :D
krava

Post by krava »

neces valjda samo na osnovu ove ankete zakljucivati o potrebama gradjana?
Apos

Post by Apos »

Da si ti nama živ, zdrav i rumen VF komerc je poodavno uveo online kupovinu, odeš na njihovu stranicu, izabereš šta hočeš(bilo šta što ima u prodavnici) i u roku sat vremena ti isporuće na kučna vrata(ili vrata od stana nevažno koji sprat).
farky

Post by farky »

VF ne cuva djecu :roll:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Tri puta sam naručio pizzu, prvi put, posljednji put i nikada više. Kaže raznosač pizza da nema sitniša da mi vrati kusur, pa smo zajedno otišli do prve samoposluge da se porefenamo. Deverli diliveri.
trubenta

Post by trubenta »

krava wrote:neces valjda samo na osnovu ove ankete zakljucivati o potrebama gradjana?
Necu, ali cu je moci pretstaviti zainteresovanim pravnim licima koji zele da objave svoju ponudu i tako im pokazati da ima smisla da budu ukljuceni u ovaj servis.

Osim toga, posto sam tek poceo sa ovim poslom, zelio bih i sam sebe da uvjerim da li ovo vrijedi truda. Naravno, ova anketa nije jedini faktor koji ce uticati na moj dalji rad ali je jedna od malih putokaza koja mi govori da li sam na dobrom putu.

Pozdrav
trubenta

Post by trubenta »

farky wrote:VF ne cuva djecu :roll:
Bravo farky! Drago mi je da si razumio stvar. Izmedju ostalog, servis ce besplatno omoguciti mnogim obicnim ljudima da lakse dodju do posla, a korisnicima da lakse pronadju nekoga ko ce im odredjene kucne poslove obaviti.
karanana

Post by karanana »

ovom anketom, neces dobiti pravu sliku (bar sto se tice on-line narudzbi). Prvo moras skontati koliko ljudi u banjaluci ili bilo gdje drugo ima izlaz na internet. to je vec mali procenat i od tog malog procenta moras naci procenat raje koja narucuje, koji je takodjer vjerovatno vrlo mali. Dobro pravna lica vjerovatno vise i narucuju. Radim u firmi koja svoje kancelarijske stvari narucuje preko VF-a na internetu
trubenta

Post by trubenta »

karanana wrote:ovom anketom, neces dobiti pravu sliku (bar sto se tice on-line narudzbi). Prvo moras skontati koliko ljudi u banjaluci ili bilo gdje drugo ima izlaz na internet. to je vec mali procenat i od tog malog procenta moras naci procenat raje koja narucuje, koji je takodjer vjerovatno vrlo mali. Dobro pravna lica vjerovatno vise i narucuju. Radim u firmi koja svoje kancelarijske stvari narucuje preko VF-a na internetu
To je tacno, ali je cinjenica da se broj racunara i korisnika interneta svakodnevno povecava i to veoma brzo. Iako je u pitanju mali procenat internet korisnika i jos manji procenat raje koja narucuje na kucnu dostavu, ipak postoji neki odredjen broj (ma koliki on bio) a to su potencijalni kupci kojih je svaki dan sve vise.

Svaki ugostiteljski objekat, i svi drugi koji imaju servis kucne dostave, objavljivanjem svoje ponude na http://www.kucna-dostava.com otvara sebi jos jedno prodajno mjesto i tako prosiruje mogucnost prodaje. Objavljivanje ponude ce biti jeftino i samim tim primamljivo.

Na ovom servisu nece biti samo Banjaluka, nego i Sarajevo i drugi veci gradovi. Nemoguce je steci ni priblizno realnu sliku o broju narucilaca. Anketa ce pokazati samo neki mali odnos koji ce me, nadam se, ohrabriti da ustrajem u ovom poslu i pomoci mi da zainteresovanim za objavljivanje ponude, pokazem brojeve koji mogu da uticu na njihovu pozitivnu odluku.

Nije moj cilj da brzo dodjem do para. Treba tu jos mnogo posla i vremena. Ocekujem samo da ovaj servis u neko dogledno vrijeme, donosi mjesecno jednu prosjecnu platu. Nadam se da sam na dobrom putu.

Hvala ti sto ucestvujes.

Pozdrav
trubenta

Post by trubenta »

PipiDugaDevetka wrote:Tri puta sam naručio pizzu, prvi put, posljednji put i nikada više. Kaže raznosač pizza da nema sitniša da mi vrati kusur, pa smo zajedno otišli do prve samoposluge da se porefenamo. Deverli diliveri.
Pa jest ruzno iskustvo. Narucis pizzu da ne izlazis, a onda moras skoknut do prve tgovine po sitnis. :) Ali nisu svi tako neprofesionalni. Probaj da porucis od nekog drugog.

Pozdrav
Post Reply