Molim savjet za pekac hljeba/kruha

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
faruche

#1 Molim savjet za pekac hljeba/kruha

Post by faruche »

Pozz.
Kao što naslov kaže, imam u planu da kupim pekač hljeba.
Kakav je hljeb iz pekača, i može li se koristiti još u neke svrhe
Raz

#3 Re: Molim savjet za pekac hljeba/kruha

Post by Raz »

Na toj temi se vec duze vrijeme pisu recepti i tipovi brasna :), zadnje o pekacima konkretno je bilo prosle godine u ova doba, i ja neki dan naletih na tu temu pa sad kontam da kupim jedan, tako da ako ko ima da je uzeo u skorije vrijeme da napise gdje/koliko/statrebagledati :thumbup:
EUROBIH

#4 Re: Molim savjet za pekac hljeba/kruha

Post by EUROBIH »

extra stvar ...kupiš ELIT-ov 85,00 KM...fercera pravo.programiraš naveče-ujutro vruć.......nikad više hljeb industrijski.....ako ti treba recept javi se....
Op3r4t0r

#5 Re: Molim savjet za pekac hljeba/kruha

Post by Op3r4t0r »

faruche wrote:Pozz.
Kao što naslov kaže, imam u planu da kupim pekač hljeba.
Kakav je hljeb iz pekača, i može li se koristiti još u neke svrhe
Moze, mozes s njim da pravis tijesto za pitu, pizzu ili sta vec hoces, mozes da pravis i marmeladu, mozes da pravis i slatke hljebove iliti suhe kolace.

Sto se tice hljebova, razni recepti, ma ima ih mali milion za razne vrste hljebova, mi pekac imamo nekih pola godine i dosad je napravio jako puno hljebova, ja volim da eksperimentisem pa u vecini slucajeva pravim neki drugi hljeb, meni je tolika pekac drag i volim baratati s njim da zena ima zabranu pristupa :D, ja sam pekar u nasoj kuci :D
banjaluka078

#6 Re: Molim savjet za pekac hljeba/kruha

Post by banjaluka078 »

Genijalna naprava! Ja zbog povrede ramena ne mogu da baš puno radim s tijestom, mijesim, tako to, ali zato ova spravica odradi sve to za mene, istresem ispečem i uživam. A često napravimo i hljeb za koji mislimo da će trajati dan-dva...pa se ne stigne ni ohladiti kako treba. :D
rimac

#7 Re: Molim savjet za pekac hljeba/kruha

Post by rimac »

Ako tražiš pekač za još nešto osim osnovne svrhe - pečenje kruha, onda traži moulinex... i ostale. Ako hoćeš samo kruh,onda se drži najskupljeg i najboljeg Panasonic - platio prije tri godine oko 300 KM.
samo gost

#8 Re: Molim savjet za pekac hljeba/kruha

Post by samo gost »

Pekač hljeba koristim već tri godine, zapravo imam dva, jedan veći i jedan manji - toliko su dobri. Moji nisu neka posebna marka, ali napravili su hljebova, pizza, kolača, tijesta za svašta na tone. Iz ličnog iskustva mogu samo toplo preporučiti nabavku ove korisne sprave.
Post Reply