Leda_Jelena wrote:Dobar dan ljudi dragi. Molim za jedan savjet jer ne znam vise sta da radim. S momkom sam 4 mjeseca, zaista smo se povezali i postali jako brzo bliski, zavolili se, nasli se kao dvoje ljudi koji su slicni u svemu. Medjutim, u zadnjih mjesec dana osjecam hladnocu s njegove strane, dugo sam mu to spominjala i na kraju je priznao da on jednostavno ne moze da se pomiri sa cinjenicom da sam imala druge muskarce prije njega, da bi on najradije htio da sam njegova uvijek bila i samo njega cekala. Da se razumijemo da je on imao 5 puta vise zena od mene, i mene to nije briga jer znam da ovo sto on i ja imamo je zaista zasjenilo sve prije a za mene, i poslije, ako se ikada rastanemo. Sto ne bih voljela nikako. Rekao mi je da mu treba razumijevanja i vremena da se pomiri s time i trudim se da mu dajem i razumijevanje i vrijeme, i ljubavi i paznje, sve..Zaista sam mu vjerna, odana i volim ga mnogo i to i sam zna. Medjutim, nekad osjecam da dajem ljubav u prazno jer ne vidim da se stanje poboljsava, hladan je i dalek, udaljava me od sebe i tesko mi je jer se bojim da ce to ponasanje u meni prouzrokovati negativne emocije jer nisam nista ni kriva tu na kraju krajeva. Rekao je da kada pogleda moje lice, vise ne vidi zenu koju voli nego vidi zenu koja je bila s drugim muskarcima i da osjeca kao da sam ga prevarila. Toliko mi snage, ljubavi i vjere treba da guram sama sve, da odrzavam osjecanja jakima, ali se bojim da cu pokleknuti. Molim za savjet, da li da i dalje nastavim sa ovim ponasanjem i podrskom iako nema rezulatata, ili da to srezem i budem ostrija povodom toga? Sta da radim, jako ga volim i totalno sam nerazumna ovdje, a i on sam je rekao da je nerazumno to njegovo ponasanje, da nikad nije bio takav prije. Muskarci, a i zene koje se razumijete, pomozite.
Nasij novi himen, sta drugo mores