Molim prevod

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Santos

#1 Molim prevod

Post by Santos »

Molio bi ako neko ,moze da mi prevede sta znaci Iskolacio.Desilo mi se to na izlazu sa auto puta iz Sarajeva u Blazuj i ja onako da se ubacim kad faca iz Mercedesa meni halo jarane sta si se iskolacio ..Ja ga damgle i kontam sta bi nista ga skonto nisam i tako u nekoj brzini ja se ubaci u drugu traku ali nista skonto nisam sta je pisac htjeo reci.Nesto ko ljut faca ono opasan u picku materinu.Dobro sam i proso moizda ko zna ali iskolacio ne kontam.
tech10

Post by tech10 »

Izbechio :D
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

ne znam, jedino u toj rijeci prepoznajem kolac. :D Nasmijo si me s ovim. :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

#4 Re: Molim prevod

Post by Bea_Trix »

Santos wrote:Molio bi ako neko ,moze da mi prevede sta znaci Iskolacio.Desilo mi se to na izlazu sa auto puta iz Sarajeva u Blazuj i ja onako da se ubacim kad faca iz Mercedesa meni halo jarane sta si se iskolacio ..Ja ga damgle i kontam sta bi nista ga skonto nisam i tako u nekoj brzini ja se ubaci u drugu traku ali nista skonto nisam sta je pisac htjeo reci.Nesto ko ljut faca ono opasan u picku materinu.Dobro sam i proso moizda ko zna ali iskolacio ne kontam.
iskolacio = rasirio oci i buljis, ovako :shock:

:D
basta sljezove boje

#5 Re: Molim prevod

Post by basta sljezove boje »

Santos wrote:Molio bi ako neko ,moze da mi prevede sta znaci Iskolacio.Desilo mi se to na izlazu sa auto puta iz Sarajeva u Blazuj i ja onako da se ubacim kad faca iz Mercedesa meni halo jarane sta si se iskolacio ..Ja ga damgle i kontam sta bi nista ga skonto nisam i tako u nekoj brzini ja se ubaci u drugu traku ali nista skonto nisam sta je pisac htjeo reci.Nesto ko ljut faca ono opasan u picku materinu.Dobro sam i proso moizda ko zna ali iskolacio ne kontam.
los bosanski/hrvatski/srpski, mozes iskolaciti oci ali ne mozes sebe, osim ako nisi od sebe napravio kolac :lol:
Jara

Post by Jara »

los bosanski/hrvatski/srpski, mozes iskolaciti oci ali ne mozes sebe, osim ako nisi od sebe napravio kolac
Kolac ili kolač ( kolach ) ? :-)
Ako je kolac ( kao što piše), onda bi bilo iskolčio ili čak iskOčio ( ono prelaženje l u o :D )
Bajrin najmladji

Post by Bajrin najmladji »

Pogrešno preuzimanje turske riječi kolan u našem jeziku. Kolan=pojas, muški pojas, ženski pojas, pojas koji drži sedlo na konju.
Is-KOLAN-čio = ras-POJAS-ao. Nekako se ono N izgubilo jer konje sada slabo ko jaše, a i pojasevi za žene i muškarce su drugačiji. Neće Hana dimije bez kolana.

Htio je reći da nisi vezao pojas, pa bi te policija mogla kazniti. Dobar neki čovjek, finih manira,... u mercedesu.
zena21

Post by zena21 »

ja bih prije rekla da se on iskolacio na tebe :shock: :D
Bubamaja

Post by Bubamaja »

mozes oci iskolaciti :shock:

Mozda si ga zabrinuto gledo pa te pito sto si se iskolacio.... kazu i izbecio..

Nego nesto drugo da te pitam Santos, jesi'l se to vratio za stalno?
jelsil' ti ono pric'o da ne mozes vise u Niskozemskoj ili sam pogrijesila?

Ako jesi moras se privici na te iskolacene face :lol:
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#10 Re: Molim prevod

Post by karabaja-x »

cuj nisi skonto, ma dobro si proso

a sto mu nisi reko na licu mjesta, "gospodine gospodine ali ja vas nista ne razumijem"
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

dobro se zavrsilo - on tebi sta si se iskolacio, jos da si ti njemu reko sta si se uskurcio, mozda bi onda on iskocio - e onda bi bilo belaja :D
Koshpa

Post by Koshpa »

niko te nije tjero da ides autopputem :D :P vidis da se raja kolachi :D
sibelius

#13 Re: Molim prevod

Post by sibelius »

dawn_upon_dawn wrote:
iskolacio = rasirio oci i buljis, ovako :shock:

:D
:lol: :lol: :lol:
Santos

Post by Santos »

Vidi vidi jebenih faca .Fala na odgovoru skonto sam vjerovatno mu se nije svidjelo kako gledam a kako bi gledo kad hoces da se ubacis moras i guzove iskolacit da bi vidio dobro.A to sto mu nisam nista reko nisam neki kavgadjija volim sve lakapo bez belaja mirna sam ososba.Nisam se jos vratio cekam remigraciju tj,papire.Jos jednom fala na odgovorima i moracu malo rjecnik jer kad se budem tiovra treba ce mi novih rjeci izgleda.Inace u Sarajevu je super ja neznam sta se ovi ljudi zale kazu radimo ovo ono pa gdje se neradi.
silence_is_sexy

Post by silence_is_sexy »

Bajrin najmladji wrote:Pogrešno preuzimanje turske riječi kolan u našem jeziku. Kolan=pojas, muški pojas, ženski pojas, pojas koji drži sedlo na konju.
Is-KOLAN-čio = ras-POJAS-ao. Nekako se ono N izgubilo jer konje sada slabo ko jaše, a i pojasevi za žene i muškarce su drugačiji. Neće Hana dimije bez kolana.

Htio je reći da nisi vezao pojas, pa bi te policija mogla kazniti. Dobar neki čovjek, finih manira,... u mercedesu.
Genijalno :lol:
Post Reply