Imam jedan problem, rekao bih, dugo, i ne znam kako da ga rijesim, naime, Windows Xp mi je nestabilan pravo. Svako 2-3 dana moram reinstalirati windows, ponekad i formatirati kompletan disk.
Imam procesor Intel Pentium 4 2.8 Ghz, maticna ploca je Intel 865 chipset, Hard disk Seagate 80 Gb, 512 Mb Rama... Dvd, Cd-rw.. bla bla.. ostalo nije toliko vazno..
Nikako ne mogu da rijesim ovaj problem... pokusavao sam razne antiviruse, misleci da je problem u virusima... ali, uopste vise ne instaliram ni igre, niti surfam puno netom.. samo Messenger.. i mozda neki site.. stvarno pazim sto se toga tice... al dzaba...
Pokusao sam Windows XP SP 1, pa Windows XP SP 2, pa Windows XP Media Center 2005, al dzaba.. manje vise, uvijek padne sistem u roku od 2-3 dana... rekord - oko 10 dana
Molio bih vas da mi pomognete nekako,... da kazete u cemu je vjerovatno problem...
Ne znam, mozda je do Hard Diska , moguce da je malo ostecen, posto sam ga nedavno nosio na servis.. i morali su ga " razmagnetisati "...
Sta mi vi savjetujuete?? novi disk ?
I jos jedan problem.. nekad mi se kompjuter samo resetuje.. i onda ne pokrene windows nego stane.. onda ga ne mogu na dugme ugasit, vec iz uticnice.. medutim.. onda ga ne mogu upaliti.. samo se ventilator okrece.. E onda ga ostavim jedno 30 minuta.. upalim.. radi... ????
Jel mozda otisla napojna? Mozda je to rjesenje cjelokupnog problema??
Please help!!!
Sorry na dugom postu, nadam se da ste dosli do kraja
... jos samo nesto kompjuter sam kupio u inostranstvu.. znaci da ne bude prijedloga u vezi garancije .. i toga..
Unaprijed PUNO HVALA!