molim pomoc
Moderator: anex
-
luda
#1 molim pomoc
nabavila sam prekrasnog psica....tacno za rasu neznam..majka mu je rasni vucjak a za oca neznam..al tto nije ni bitno...vazno je da je tu ..ali nazalost osim ljubavi i igre neznam mnogo....mjesec mu je dana..kupila sam mu hranu za pse koju odbija...gricka mi i raznosi obucu...eh pa da pitam one koji se razumiju kako i kada dalje...da li je vrijeme poceti sa obukom???kako ga nauciti vrsiti nuzdu na odredenom mjestu???itd...unaprijed hvala...
- Amazonka27
#2 Re: molim pomoc
gricka obucu jer ga svrbe zubici
kupi mu gumenih igrackica da zvace. Nista cudno sto ne voli "hranu za pse" jer je navikao na majcino mlijeko i ono sto mu je vlasnik prije tebe davao...Pokusaj za pocetak da mu malo pokvasis tu hranu ako je suha...pokusaj sa drugim proizvodjacem...u svakom slucaju mozes mu i kuhati...zabranjeno ti je da mu dajes ribu i piletinu s kostima...jer pilece kosti su jako krhke pa moze da se povrijedi kad jede... Cokolada, secer itd...NE!
Vaspitne mjere mozes poduzeti tako sto ces smotati novinu (dvolisnicu)i malo ga po guzi...novine ne bole a zbuni ga sustanje. Kad skontas sta fakat voli jesti...to mu daji kao nagradu kad te poslusa.
PS. Hajde postavi sliku da vdimo bebu
Vaspitne mjere mozes poduzeti tako sto ces smotati novinu (dvolisnicu)i malo ga po guzi...novine ne bole a zbuni ga sustanje. Kad skontas sta fakat voli jesti...to mu daji kao nagradu kad te poslusa.
PS. Hajde postavi sliku da vdimo bebu
- Pasiflora
#3 Re: molim pomoc
http://www.svijetljubimaca.com, pa onda fino ides na forum. Tamo krenes redom iscitavati od "Njega stenadi" pa nadalje.
Sve pise! Sretno
Sve pise! Sretno