Hvala unaprijed!
Molim pomoc, stene...
Moderator: anex
- mama mumi
#1 Molim pomoc, stene...
Zdravo, mi smo novi ovdje i vec trebamo savjete. Nasa mala kokerica ima tri mjeseca. To nam je prvi pas. Prvih dana je bila na mera dog hrani (koju rado jede) i stolica je bila ok. Onda su nam preporucili happy dog, navodno je kvalitetnija i dajemo joj vec dva dana (no ne rado jede, moramo je pomjesati s necim). Ali kako jede tu hranu ima proljev i jutros smo cak nasli i vrlo malo krvi. Je li moguce da je od nove hrane, vec sam citala da se to desilo jednom stenetu od hillsa. Vjerovatno je nesto drugo a sa hranom se to samo poklopilo. Tako sam zbunjena i zabrinuta. Citala sam da preporucuju rizu i evo kuha se dok ovo pisem. Inace stene je zaigrano, ne povraca. Moze li biti reakcija na novu hranu, zna li neko za takav slucaj???
Hvala unaprijed!
Hvala unaprijed!
-
big_bud
#2 Re: Molim pomoc, stene...
moguce da je do hrane. ja imam psa skoro 12 godina i mogu ti reci da se zna desiti da dobije proljev kad mu promijenim hranu. sto se krvarenja tice, to zaista ne znam i jedino sto ti mogu reci je da kontaktiras veterinara...mama mumi wrote:Zdravo, mi smo novi ovdje i vec trebamo savjete. Nasa mala kokerica ima tri mjeseca. To nam je prvi pas. Prvih dana je bila na mera dog hrani (koju rado jede) i stolica je bila ok. Onda su nam preporucili happy dog, navodno je kvalitetnija i dajemo joj vec dva dana (no ne rado jede, moramo je pomjesati s necim). Ali kako jede tu hranu ima proljev i jutros smo cak nasli i vrlo malo krvi. Je li moguce da je od nove hrane, vec sam citala da se to desilo jednom stenetu od hillsa. Vjerovatno je nesto drugo a sa hranom se to samo poklopilo. Tako sam zbunjena i zabrinuta. Citala sam da preporucuju rizu i evo kuha se dok ovo pisem. Inace stene je zaigrano, ne povraca. Moze li biti reakcija na novu hranu, zna li neko za takav slucaj???
Hvala unaprijed!
-
King Kikapu
moguce da je do hrane. kontaktiraj veterninara, obrati paznju da li jede travu kad ga izvedes.
-
Cober
Naj-najdobronamjerniji savjet: ne hrani je isključivo kupovnom hranom, to je otpad bez obzira na reklamnu moć kompanija koje je proizvode. Skupe sve otpatke, iznutrice, samelju u pjenu, oboje, zamirišu, dodaju vještačke aditive (otrove) za izgled, ukus, trajnost, miris i boju, nakapaju vitamina da to mogu reklamirati, te sve osuše i izrežu u naizgled slasne kockice "mesa"... Veterinari tu nisu nutricionisti nego trgovci gotovom hranom. Ta hrana može biti zamjena ponekad, na putu, u brzinslim uslovima itd, ali pogledaj: na svakoj etiketi bilo koje marke piše "min 4% mesnih proizvoda". Mislim da samo to već dovoljno govori. Pamentnom naravno. Imaš puno foruma i stranica napisanih o tome, posebno hrvatskih, proguglaj i pogledaj, a i na ovom podforumu je malo pisano o o tim temama. Pogledaj iskustva drugih, bolesti i tumore koji skoro redovno nastaju višegodišnjom upotrebom gotove hrane, proljevima, a pogledaj i spremanje zdrave hrane pod nazivom BARF. Pozdrav, i zbog tvog psića nadam se da će ovo doprijeti do tebe, a ne sjajne reklamne poruke proizvođaća, veterinara kojima te kompanije plaćaju seminare i edukacije kako je njihovo NAJ-NAJ, kao i zabludjelih levata koji u pod tim uticajima godinama kupuju i hrane svoe ljubimce skupom gotovom hranom te se i ponose njihovom sjajnom dlakom i kako ih hrane naj naj..
- mama mumi
Hvala puno, ovo je bilo brzo. Upravo smo razgovarali bas sa Amarom, (kojeg smo i izabrali citajuci vase komentare). On kaze da je do hrane. Samo riza... Inace je super, opisao je i ne vidjeci bas onako kako je bilo (da vam ne gadim), ako bude gore doci ce. Jos jednom puno hvala, nema nigdje nase raje, slobodno vam se obratim ako opet nesto zagusti, tek ucimo... 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
govance tecno, kao kajmak od kafe, bez mjehurica, prosarano bijelim i crvenim nitima...smrdi ko kuga...mama mumi wrote:Hvala puno, ovo je bilo brzo. Upravo smo razgovarali bas sa Amarom, (kojeg smo i izabrali citajuci vase komentare). On kaze da je do hrane. Samo riza... Inace je super, opisao je i ne vidjeci bas onako kako je bilo (da vam ne gadim), ako bude gore doci ce. Jos jednom puno hvala, nema nigdje nase raje, slobodno vam se obratim ako opet nesto zagusti, tek ucimo...
eto opisah ja
meni je to postalo normala i nije mi vise bilo gadno kad su moje macke pred kraj rata fasovale gliste....
pa njih 17 kak kak
Mama mumi, samo se ti drz' Amara ne dao Bog, a za filozofiju se obrati nama.
Tu smo najjaci
- mama mumi
Slazem se, filozofije nikad dosta..., mi svoje a strucni svoje, pa iskombinirat...
Evo pojeo je slatko malo rize i piletine i sad trckara pred kucom, Amar kaze vise nista do veceras. Inace je to prava slatkica i pametnica. Postavicu njenu sliku na temu za to. Hvala jos jednom, podrska prija, ne osjecas se sam..
Evo pojeo je slatko malo rize i piletine i sad trckara pred kucom, Amar kaze vise nista do veceras. Inace je to prava slatkica i pametnica. Postavicu njenu sliku na temu za to. Hvala jos jednom, podrska prija, ne osjecas se sam..
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Nema na cemu, dobro nam dosla u chupavi kutakmama mumi wrote:Slazem se, filozofije nikad dosta..., mi svoje a strucni svoje, pa iskombinirat...![]()
- cheguevara_k1
Da ne otvaram novu temu, posto je i kod mene stene u pitanju, a i slican problem. Ne pitajte me sta je i koje je, znam da je lijepo i sareno. Oteto je sinterima prije skoro mjesec. Prvi put imam takav problem sa psom ( i ako mi to nije prvi pas ).
Naime, malac kao prvo odbija kupovnu hranu, pa moram da mu je pripremam sam, ali to i nije toliki problem koliko je problem to sto jede sve dok se ne napuse kao balon. U protivnom tako zavija i cvili kao da ga nego zivog dere
Pokusavao sam da mu odmaknem posudu s hranom , ali zavijanje je ubitacno
Ziv ne znam sta da radim
? Jer bude mi zao kad se najede i onako bespomocno legne na ledja 
Naime, malac kao prvo odbija kupovnu hranu, pa moram da mu je pripremam sam, ali to i nije toliki problem koliko je problem to sto jede sve dok se ne napuse kao balon. U protivnom tako zavija i cvili kao da ga nego zivog dere
-
dizzy
Moj pujdo je urlikao dok je bio mali samo da mu je jos, ali je problem sto nije vreca bez dna i kad mu dajes koliko hoce dodje mu zlo, ne znam koliko je stene staro ali otprilike se zna koliko treba količinski hrane, i toliko mu das i cao, sigurno ti ide na zivce sto cvili, a usput ako mu dajes jos, nazalost ga ucis tome sta god hoce da ce dobit, samo treba cvilit, sad je to hrana, uskoro ce biti i puno vise, to moras presjec, a ako je bas neizdrziv onda mu radije daji cesce nego rjedje a puno kolicinski
moj lordi jede rizu sa pilecim zelucima (sve se skuha skupa sa malo mrkve, i mi mu ubacujemo na preporuku mnogih malo bijelog luka)i to mu je super, mozes u to staviti i malo hljeba da bude sitiji..
p.s. jesi li ga ocistio od glista??ako nisi kupi tabletu prazinona u nekoj veterinarskoj ambulanti i jedna tbl ti ide na 10kila, znaci ako je laksi daj mu manje, i onda mu ponovis opet za 15 dana to isto, a nakon tih 15 dana onda za 2mjeseca(tako meni rekose i tako sam ja lordija, a onda kad je malo narastao i poceo manje jesti smece po ulici sad dobije prazinon na svaka 3 mjeseca)
moj lordi jede rizu sa pilecim zelucima (sve se skuha skupa sa malo mrkve, i mi mu ubacujemo na preporuku mnogih malo bijelog luka)i to mu je super, mozes u to staviti i malo hljeba da bude sitiji..
p.s. jesi li ga ocistio od glista??ako nisi kupi tabletu prazinona u nekoj veterinarskoj ambulanti i jedna tbl ti ide na 10kila, znaci ako je laksi daj mu manje, i onda mu ponovis opet za 15 dana to isto, a nakon tih 15 dana onda za 2mjeseca(tako meni rekose i tako sam ja lordija, a onda kad je malo narastao i poceo manje jesti smece po ulici sad dobije prazinon na svaka 3 mjeseca)
- cheguevara_k1
Spremam mu da jede nesto slicno, samo sto ja kombinujem jedne sedmice pilece iznutrice, a jedne govedje i ne koristim svaki dan rizu, vec kombinaciju tjestenine i povrca. A danas sam pravio racunicu, to mi dodje cak jeftinije od konzervi i krekera
Ciscenje od glista i ostalo sto treba je odradio veterinar.
Ciscenje od glista i ostalo sto treba je odradio veterinar.
-
Alba
Misljenja oko bijelog luka su dosta podijeljenja i ja bih pripazila sa bijelim lukom. Obicno ljudi daju bijeli luk psu kao preventivno sredstvo protiv krpelja
Luk moze izazvati anemiju kod psa, cak i smrt kod manjih pasa ako se daje u prevelikim kolicinima . Takodje moze izazvati i krv u mokraci.
Luk moze izazvati anemiju kod psa, cak i smrt kod manjih pasa ako se daje u prevelikim kolicinima . Takodje moze izazvati i krv u mokraci.