Molim pomoc oko skole

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
SmiledGuy

#1 Molim pomoc oko skole

Post by SmiledGuy »

Ako netko moze da mi malo objasni kako da napravim skulpturu od gipsa.Treba mi za likovno da dobijem peticu iz likovnog i da prodem iz svakog predmeta peticama.Treba da uradim da udubim gips.Molim vas.Bio bih vam zahvalan.Hvala
alica.k

#2 Re: Molim pomoc oko skole

Post by alica.k »

mislis treba da napravis onaj otisak i onda da ga prelijes crnim tusem i ostavis otisak na papiru?
to je lako.

ako nije to, onda sa srecom, nisam jos cula da se prave skulpture od gipsa u skoli. mi nismo nikad, mi smo samo ovo,mislim da se zove gipsorez il tak nest. a skulpture od glinamola smo pravili.

u slucaju da jest to, onda ti treba gips i voda, sve to naspes u neku plitku siroku posudu, malo gusce, i ostavis da se osusi. nemoj barkat i dirat dok ne bude dobro suho.
kad se osusi, izvadis iz kalupa, i onda onim nozicima pravis udubljena na gipsu tako da dobijes neku sliku.
kad zavrsis sve to, uzmes tus (jal crni, jal kakav hoces, crni je najbolji) i kistom premazes citav rez.
onda uzmes papir i stavis ovaj gips na papir i pritisnes, al ne prejako da se ne slomi gips. i to ti je to.
SmiledGuy

#3 Re: Molim pomoc oko skole

Post by SmiledGuy »

Hvala ti puno.Spasila si me.Molim lock teme
Locked