Molim pomoc oko probe u Njemackoj

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

karanana

#26 Re: Molim pomoc oko probe u Njemackoj

Post by karanana »

Zmaj Ciro wrote:Skoro je bio kamp u Sent Luisu za momke koji misle da su talentovani i da bi mogli proci negdje u Evropi. Kazu da su menadzeri to jako dobro organizovali i selektirali tim od dvadesetak igrace koji ce (ili su vec) otici te odigrati par utakmica u Bosni, Sloveniji a igrace i na nekom turniru u Austriji. Naravno da ce sve troskove platiti iz vlastitog dzepa, a menadzeri ulijecu ako neko bude zainteresovan za pojedince iz toga tima. Vele jos da ce tim utakmicama prisustovati mnogi iz i oko fudbala pa mozda se nekome i posreci. Raspitaj se malo oko toga.
Ja vjerujem da ovakvi kampovi i tzv. try-outsi postoje u americi na vise lokacija i u vise termina. takodjer vjerujem da raznorazni timovi u njemackoj, austriji i svici gdje pretpostavljam da bi se mogao oprobati, takodjer organizuju neke kampove i probe. ja vjerujem da kada bi izabrao nekoliko klubova iz liga za koje mislis da si spreman i kontaktirao te klubove, da bi ti oni mogli reci gdje i kada su te probe. bili oni 2-3-4 liga, ipak su to ozbiljni timovi u ozbiljnim zemljama. e jedino sto bi morao izdvojiti sopstvenu lovu za put i boravak, ali mozda bi mogao spojiti probe u 3-4 kluba unutar 9-10 dana.

a moguce je i da je vec kasno sto se ove sezone tice, ali mozda imaju i zimske probe.

mislim, ja bih ti to mogao odraditi uz malu novcano-menadzersku naknadu, ali necu da varam klijente, mislim da i ti to mozes besplatno istraziti, napraviti kontakte i otkriti vremena i mjesta kampova.
Eborg

#27 Re: Molim pomoc oko probe u Njemackoj

Post by Eborg »

Kao shto neko reche,mozhda ni ova nasha shaban-liga nije losh izbor,chisto da se stavish na mapu i upishesh na kartu igracha sa nekom profesionalnom statistikom.Necesh zaraditi nikakve pare ali cesh makar steci iskustvo.No,kao shto rekoh,vrijeme ti istiche,treniraj fizichku spremu obavezno i rjeshavaj taj problem shto prije,sad ce pocheti sezona.

Pa makar odigrao sezonu/polusezonu u 1. ligi Federacije ili RS,nemash shta izgubiti.Vjerujem da sigurno mozhesh igrati u ekipi poput Posushja,Brotnja ili recimo TOSK-a.

Ako imash kakvu rodbinu ovdje u BiH fino se pokupi,dodji i pokushaj se ubaciti u kakav klub.Ima takvih poput tebe pa se nikad ne zna shta ce biti.Rezervni golman Zheljeznichara je doshao sa americhkog univerziteta proshle godine,Velezh je imao nekog Amerikanca kojeg su doveli iz Vojvodine,svojevremeno je i Zhepche imalo onog nekog zavodnika,sina nekog meksichkog reprezentativca. :D
mikelandjelo

#28 Re: Molim pomoc oko probe u Njemackoj

Post by mikelandjelo »

fino to sto si zaradio spakuj dodju u bosnu(ako uopste imas drzavljanstvo) malo ponudi nekom klubu u 1 ligi federacije il rs, malo ponudi Munibu i ubacicete ako treba i u U17 iako imas 24 godine :D
1arko23

#29 Re: Molim pomoc oko probe u Njemackoj

Post by 1arko23 »

INDEXN1 wrote:
Zmaj Ciro wrote:E Armine malo si me zainteresovao pa te nadjoh i na drugim mjestima gdje nesto olajavas BiH fudbal. Te igraju tatini sinovi, te ovo te ono...covjek bi reko da si Dzeko ili Ibricic :), a ne momak koji je za jednu sezonu odigrao 9 utakmica u tzv. polu profesionalnom timu (citaj u timu tipa medjuopstinske lige BiH) i postigao jedan go, te imao dvije asistencije. Hm, volio bi ja da ti zaigras u nekom jakom evropskom timu, ali me strah da ces bez veze potrositi to para sto si tesko zaradio. Opet, ti najbolje znas.
To su statistike za 2006 godinu.

http://ogdenoutlaws.com/Players/AllPlay ... revic.aspx

Ovde sam igrao 2006te godine ali na mojoj poziciji je igrao sin trenera te je njega forsiro da igra sto vise. Na kraju to vise nisam mogao da trpim te sam napustio sve iz razloga sto sam morao da vozim 4 puta sedmicno u Ogden iz Salt Lake City sto je oko sat vremena voznje i sve iz mog dzepa i isao sam u skolu. Veoma je tesko raditi poso, ici u skolu i igrati fudbala. Imao sam ljude sa tribina i cak pomocni trener da dodje do mene i kaze da nema smisla sto me glavni trener tako vadi iz igre i neda da dodjem do izrazaja.
Zato taj trener vise i nije glavni i cak sam sreo par igraca sto su napustili bas radi njega.
Sta je tu je i ako nista ja idem u Njemacku pa cu od kluba do kluba dok mi neko neda sansu a svaki dan derem tegove i trcim tako da budem kolko tolko spreman.
1arko23

#30 Re: Molim pomoc oko probe u Njemackoj

Post by 1arko23 »

Ja imam Americki pasos i nije mi problem ici nigdje sto je dobra stvar. Bio sam u Bosni prije 2 godine i probao da igram. Otiso sam u 2 cluba i dobio sam odgovor da Minutaza na terenu= Kolko platim. Gledo sam par utakmica i stvarno je sramota na koji je nivo nasa liga spala a ima toliko talentovani igraca sto nemaju sansu da igraju a ni da idu u Europu da probaju.
Ja stvarno nemam nista protiv naseg fudbala ili nase zemlje ali sam bio tamo 5 mjeseci i razocarao se kako je sve od ekonomije do fudbala. Sve se svodi oko para i korupcije tako da necu da idem u Bosnu da ganjam fudbal.
Ima sada turnir u Nedelju pa cu naci nekoga da snima te cu napraviti isjecke i staviti link za youtube ili tako nesto.
vjecnobordo

#31 Re: Molim pomoc oko probe u Njemackoj

Post by vjecnobordo »

1arko23 wrote:Ja imam Americki pasos i nije mi problem ici nigdje sto je dobra stvar. Bio sam u Bosni prije 2 godine i probao da igram. Otiso sam u 2 cluba i dobio sam odgovor da Minutaza na terenu= Kolko platim. Gledo sam par utakmica i stvarno je sramota na koji je nivo nasa liga spala a ima toliko talentovani igraca sto nemaju sansu da igraju a ni da idu u Europu da probaju.
Ja stvarno nemam nista protiv naseg fudbala ili nase zemlje ali sam bio tamo 5 mjeseci i razocarao se kako je sve od ekonomije do fudbala. Sve se svodi oko para i korupcije tako da necu da idem u Bosnu da ganjam fudbal.
Ima sada turnir u Nedelju pa cu naci nekoga da snima te cu napraviti isjecke i staviti link za youtube ili tako nesto.
Lažeš, osim ako nisi bio u nekom kantonalcu. Svaka ekipa će ti dati da treniraš malo s njima, odigraš možda i kontrolnu i fino vidjeti jesi li za nju ili nisi. Zamisli sada da svaki igrač plaća što igra :lol: :lol: :lol:
Fudbal u BiH, kakav je takav je, da si igrao do sad ovamo, već bi bio negdje vani, pa makar u Rusiji. Ti ganjaj loptu po tim američkim livadama, pa nećeš nikad nazad preko bare :D
baxus

#32 Re: Molim pomoc oko probe u Njemackoj

Post by baxus »

vjecnobordo wrote:
1arko23 wrote:Ja imam Americki pasos i nije mi problem ici nigdje sto je dobra stvar. Bio sam u Bosni prije 2 godine i probao da igram. Otiso sam u 2 cluba i dobio sam odgovor da Minutaza na terenu= Kolko platim. Gledo sam par utakmica i stvarno je sramota na koji je nivo nasa liga spala a ima toliko talentovani igraca sto nemaju sansu da igraju a ni da idu u Europu da probaju.
Lažeš, osim ako nisi bio u nekom kantonalcu. Svaka ekipa će ti dati da treniraš malo s njima, odigraš možda i kontrolnu i fino vidjeti jesi li za nju ili nisi. Zamisli sada da svaki igrač plaća što igra :lol: :lol: :lol:
Fudbal u BiH, kakav je takav je, da si igrao do sad ovamo, već bi bio negdje vani, pa makar u Rusiji. Ti ganjaj loptu po tim američkim livadama, pa nećeš nikad nazad preko bare :D
Ne laze sigurno!
Znas vrlo dobro kako je kod nas, cim neko vidi dijasporca, konta ovaj s grane siso, a pun para, daj da ga oderem. Jos ako nemas nikoga, oderat ce te ko macku.
Ne placaju lokalni igraci koji se tu vrte godinama, ali ko dodje sam i pokuca na vrata da trazi selameta, odmah se pare traze :run:
Paco

#33 Re: Molim pomoc oko probe u Njemackoj

Post by Paco »

Jah eto..."kantonalci" traze lovu :oops:
bijelo_dugme

#34 Re: Molim pomoc oko probe u Njemackoj

Post by bijelo_dugme »

KemooSA wrote:[email protected]
i jednu kovertu,onako za kafu...
:lol:

[email protected]
ice tea

#35 Re: Molim pomoc oko probe u Njemackoj

Post by ice tea »

Zbog ovakvih stvari postoje menadzeri :skoljka:
jeza u ledja

#36 Re: Molim pomoc oko probe u Njemackoj

Post by jeza u ledja »

Armine, nadji si menadzera pobogu.

Barem njih ima u izobilju.

Licno mislim da imas visak godina da sad nesto pocinjes.
duplooooo21

#37 Re: Molim pomoc oko probe u Njemackoj

Post by duplooooo21 »

Otidzi Buraz u Tomislavgrad na seoski turnir mozda te uzme Hajduk onda..
1arko23

#38 Re: Molim pomoc oko probe u Njemackoj

Post by 1arko23 »

Evo i link od jedne utakmice sto sam igro juce pa napravio isjecke....

http://www.youtube.com/watch?v=4174TS5__kE
vee-jay

#39 Re: Molim pomoc oko probe u Njemackoj

Post by vee-jay »

1arko23 wrote:Evo i link od jedne utakmice sto sam igro juce pa napravio isjecke....

:thumbup: :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#40 Re: Molim pomoc oko probe u Njemackoj

Post by -LIBERO- »

Najlaksi put.

Dodji u Bosnu. Vidi sa Sarajevom,Zeljom,Celikom,Slobodom,Velezom,Olimpikom...odigraj sezonu -dvije,ne ocekuj u tom periodu neke velike pare,ali RADI,RADI,RADI...i uvjeren sam da bi se nasao angazman barem u drugu njemacku ligu(cvajtu :D )

bez zezancije,nasa liga nije neki kvalitet,ima tu interesantnih igraca,pojakih utakmica,ali ima i korupcije i prljavih radnji,svi smo svjesni toga.

Poenta je da poslije buma nasih po Bundesligi,sve se vis gleda i prema Bosni.

Sada vec nije izuzetak da na svakoj polusezoni iz nase lige odes u prvu tursku,ili cesku,austrijsku ligu. desi se i bundesligu,drugu njemacku i rusku.

Trebao si doci vec prije dvije godine,ali ako se uhvatis rintanja,ali bukvalno totalnog odricanja i rada,nije kasno ni sada :thumbup:
Eborg

#41 Re: Molim pomoc oko probe u Njemackoj

Post by Eborg »

1arko23 wrote:Evo i link od jedne utakmice sto sam igro juce pa napravio isjecke....

Fino.No gledaj da te snimaju na shto vishe utakmica pa da od toga onda napravish video,dodash muziku i sl.Ovako nema puno nekih ekstra momenata.

Pogledao sam video i vjeruj mi da bi ti najbolje rjeshenje bilo doci u BiH i ovdje odigrati jednu sezonu ili polusezonu.Onda cesh naci menadzhera pa neka ti on trazhi kakav klub u Njemachkoj a imat cesh i iskustvo iza sebe.Bitno je da nadjesh menadzhera koji radi na tom podruchju poshto ih se vecina specijalizirala.

Gledaj da to odradish shto prije,vrijeme ti curi.Ako mozhesh,pitaj da vec sada dodjesh na probu,sada ce nova sezona.
Post Reply