Radio sam kolonskopiju i isti dan endoskopiju pre 7 dana,nisu nasli ni polipe a ni cir,ali svaki dan imam problem u prsima i sa bolom u ledjima, radio sam i CT prije mjesec itd.
Sta je najbolje da se prevazidje ovaj problem?
Molim pomoc,Kiselina
Moderator: anex
-
Amko80
#2 Re: Molim pomoc,Kiselina
Vjerovatno imas gastritis (upalu sluznice želuca). Prvo uradi nalaz na H. Pylori bakteriju. Ako si pozitivan, onda trojna terapija (2 antibiotika + controloc), a ako nemaš bubu, onda Controloc tablete 40mg svako jutro 30 dana. Ukoliko ti to ne pomogne, savjetujem ti posjet psihijatru koji će ti prepisati neki antidepresiv koji će ti smanjiti nervozu u želucu. Mene je zadnje izlječilo...
-
granita
#3 Re: Molim pomoc,Kiselina
Savjetujem ti odes i do fizijatra i vidis da li mozda imas problem sa gornjim dijelom ledja. To sto opisujes moze vrlo lako, i cesto jeste, ako su gastro nalazi uredni, biti problem sa vratom ili ledjima. Iskusila na vlastitoj kozi - krivac je lose drzanje, visesatno sjedenje pred racunarom. Lijek je u pocetku apaurin sa voltarenom, mozda okovratnik ako je problem u vratnom dijelu kicme, a kasnije redovna fizicka aktivnost i sto vise pilatesa i yoge.