Molim pojasnjenje
-
Buregdzija
#1 Molim pojasnjenje
Pozdrav svima, pokrenuo sam ovu temu u nadi da ce mi neko pojasniti o cemu se radi. U oglasima sam naletio na ulicu Muhameda ef. Pandze. Posto nisam znao gdje je ta ulica ukucao sam na Google. Medjutim pored te ulice nasao sam na prvoj strani i link ravnogorskog cetnickog pokrete sto me je zaitrigiralo. Otisao sam tamo i procitao da cetnici tog Muhameda Pandzu jako puno cijene jer je bio istaknuti njihov pobornik. Ostao sam zatecen i odlucio da potrazim jos podataka o Pandzi i nisam nigdje nasao. Postavlja se pitanje da li je to istina i ko je u stvari taj Muhamed Pandzo i cime je zavrijedio ime ulice. Ako je ovo istina da li cemo u buducnosti moci ocekivati imena ulica poput Babina i druge. Da li se opet radi o podvali? Sarajevu je mnogo smetalo imena ulica poput Milosa Obilica i Hajduk Veljkova... Medjutim smetale su i ulice ilegalaca i partizana u Drugom svjetskom ratu koji su poginuli u Sarajevu (Alija Hodzic, Jelena Vitas, Pero Kosoric...) Da li je Sarajevo opet dalo sebi po ko zna koji put autogol sa imenima ulica poput Azize Sacirbegovic majke Muhameda Sacirbegovica, covjeka koji je pokrao novac Bosne i Hercegovine i koji se nije ni udostojio da se pred sudom BiH pojavi i odgovori na optuzbe...
-
basta sljezove boje