Molim da se jave pravni savjetnici

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
sen555

#1 Molim da se jave pravni savjetnici

Post by sen555 »

Pozdrav! Bilo bi dobro kada bi se ljudi koji se razumiju u pravo i pravne zavrzlame tuspasili na ovoj temi da im možemo poslati privatnu poruku, naravno ako su voljni pomoći, jer ima nekih pitanja koja nisu baš za javnost, jer bi se neko mogao pronaći tu, mislim na tužene osobe ili osobe u sporu.
Merengues

#2 Re: Molim da se jave pravni savjetnici

Post by Merengues »

Covjek ide na pravni fakultet, umara se, daje velike svote novca da ga zavrsi. Na kraju on želi da svoje savjete naplaćuje, svoj rad. Mislim da je pametnije za takve slučajeve angažovati RL pravnog savjetnika i platiti mu.
sen555

#3 Re: Molim da se jave pravni savjetnici

Post by sen555 »

Da, slažem se, ali isto tako postoje ljudi koji besplatno daju pravne savjete. A zašto da te iste savjete tražim na drugim forumima? U pitanju je savjet a ne da mi neko rijesi spor i naplati velike pare. I ja rado dajem savjete iz svoje oblasti s obzirom na to da imam zavrsen fakultet.
muminovic

#4 Re: Molim da se jave pravni savjetnici

Post by muminovic »

sen555 wrote:Da, slažem se, ali isto tako postoje ljudi koji besplatno daju pravne savjete. A zašto da te iste savjete tražim na drugim forumima? U pitanju je savjet a ne da mi neko rijesi spor i naplati velike pare. I ja rado dajem savjete iz svoje oblasti s obzirom na to da imam zavrsen fakultet.
Ti koji daju besplatne pravne savjete, imaju mjesecnu platu za te savjete, tako da su oni besplatni prema stranci, ali su oni za to placeni punom platom.

Javi se udruzenju za besplatne pravne savjete tipa Vasa prava i kantonalni zavod za besplatnu pravnu pomoc i sl, i neka te savjetuju besplatno.

kazes "da ti neko naplati spor i dobije velike pare" - javi se profesionalnom licu i plati za njegovu usluge, niko ti spor nece djaba radit, sigurno i ti radis za mjesecnu platu, a ne da ti poslodavac plati nakon 5 godina, ako uradis nesto kako je on zamislio, ili ako je firma ostvarila dobit nakon 5 godina tvog rada.
Post Reply