Moji i njeni roditelji
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- alphonse kauders
#1 Moji i njeni roditelji
Zanima me da li su se vaši i roditelji od djevojke/momka ikada sreli (osim na vjenčanju, ako ste vjenčani;)) i da li održavaju ikakve međusobne odnose.
Primjetio sam da je vrlo vrlo rijetko prijateljstvo između roditelja od nekog para, čak i ponekad prelazi u rivalstvo pogotovo kad su u pitanju djeca (ko je bolja nana, ko je bolji dedo..).
Baš me interesuje ima li ijedan par čiji se roditelji međusobno posjećuju ili bar nazovu ponekad. Gledam svoje starce i ne sjećam jesu li se u 30 godina braka ikad vidjeli njihovi starci, pa kontam je li to baš tako uobičajeno i čemu ta neka sprega?
Primjetio sam da je vrlo vrlo rijetko prijateljstvo između roditelja od nekog para, čak i ponekad prelazi u rivalstvo pogotovo kad su u pitanju djeca (ko je bolja nana, ko je bolji dedo..).
Baš me interesuje ima li ijedan par čiji se roditelji međusobno posjećuju ili bar nazovu ponekad. Gledam svoje starce i ne sjećam jesu li se u 30 godina braka ikad vidjeli njihovi starci, pa kontam je li to baš tako uobičajeno i čemu ta neka sprega?
-
callmethebreeeze
#2 Re: Moji i njeni roditelji
moji su razvedeni i stari mi je u sarajevu, ali se moja mama redovno posjecuje sa roditeljima moje djevojke. imaju odlican, prijateljski odnos.
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#3 Re: Moji i njeni roditelji
Nakon par godina veze sa djevojkom,moji i njeni su postali prisniji-haman prijatelji,mada se meni to baš i ne dopada
,jer nikada se ne zna
!!!
- anais_nin
#4 Re: Moji i njeni roditelji
ma ne moraju biti prijatelji samo nek nama krv ne piju ni odvojeno ni udruzenim snagama
ja po tom pitanju nisam nikad pratila nikakve forme
ako i kad se potrefi da se upoznaju ok, ali nisam za neko forsiranje
do sada nisam imala nekih negativnih iskustava
ja po tom pitanju nisam nikad pratila nikakve forme
do sada nisam imala nekih negativnih iskustava
- dacina_curica
#5 Re: Moji i njeni roditelji
moja mama je poprilicno drustvena, moze vala sa svakim kafu popiti i druziti se za razliku od njene namcoraste djece) tako da nikad nije bilo nikakvih problema medju "prijateljima".....Samo je meni smjesno sto se ona jos uvijek druzi sa roditeljima mog bivseg momka
cija mama uvijek kuka jer joj ne odgovara sadasnja snaha
.....pa vazda slusam price "Et' da ste se vi uzeli..."
sto kaze ana meni je najvaznije da se oni nama ne petljaju i nas ne maltretiraju, a hoce li se druziti, to mi je sasvim svejedno (doduse, mozda bih drugu pricu pricala da sam imala ruznih iskustava
)...
sto kaze ana meni je najvaznije da se oni nama ne petljaju i nas ne maltretiraju, a hoce li se druziti, to mi je sasvim svejedno (doduse, mozda bih drugu pricu pricala da sam imala ruznih iskustava
- fishtrija
#6 Re: Moji i njeni roditelji
Ništa lično i stvarno nemam ništa protiv ičijih tema i ideja, ali mislim da je ova apsolutno besmislena. Hajd' što je meni lično iluzorno razmišljati o ovome, to nikoga i ne interesuje, ali objektivno - zar je imalo bitno da li se voli par roditelja međusobno, ako ljubav funkcioniše između njihove djece... Zašto bi to bilo bitno nekom paru koji uživa u svojoj ljubavi. Ja nikad tome nisam pridavao značaj, niti ću. Svu svoju pažnju i trud vrlo rado usmjeravam u svrhu funkcionisanja veze, a to okolo... Gubljenje vremena. K'o što bi Milan taratolog rek'o...
-
skorpija83
#7 Re: Moji i njeni roditelji
hm...jest da sam tek mjesec dana u braku ali nasi roditelji se perfektno slazu, cuju telefonom, izlaze na vecere....
Prije par godina, dok smo hodali, organizovali smo veceru da se upoznaju i valjda su legli jedni drugima i tako se to nastavilo... 
- Pikova-dama
#8 Re: Moji i njeni roditelji
Ja sam u dugoj vezi i nasi roditelji su se upoznali nakon mozda 3 godine hodanja, a sad nakon 6 godina odnos je ok, nista pretjerano, sve u granicama 
- anais_nin
#9 Re: Moji i njeni roditelji
da se citiram sa jedne druge teme
anais_nin wrote:Citajte ovaj tekst kao da ga cita Djordje Balasevic, onako lagano, natenane
Za mladoženju: (par instrukcija za pripremu)
Cvrsto rešen da se ženim, bila je potpuno razumljiva želja mojih roditelja da upoznaju roditelje buduce snajke. Kontaktirali su ih telefonom. Buduci prijatelji su se, kao što je i red, najavili dva dana ranije. Dovoljno da se obave pripreme. Važno je bilo ostaviti utisak na tri polja:
1. estetski utisak
2. intelektualni utisak
3. finansijski utisak
Radovi su poceli u nedelju uvece. Iz dnevne sobe izbacen je televizor marke "kamakraun", ekran 37 cm i od komšija pozajmljen "sony", ekran 72 cm. Moja mama je od ujne pozajmila bisernu ogrlicu (doneo ujak iz Nigerije, gde je gradio mostove) i tri prstena od belog zlata (doneo ujak iz Zimbabvea, gde je gradio brane). Obukla je svecani kombinezon koji je kupila u Istocnoj Nemackoj 1987. Potpuno demode, ali veselih boja. Da ne pomisle prijatelji da je depresivna osoba. Sklonjene sve stvari koje su propale: tepisi i izbledeli abažuri nocnih lampi. Korpa za voce (nakon nekoliko godina) bila je oslobodjena veštackih banana i jabuka i napunjena pravim jabukama i bananama, a kupljen je i limun - to ekskluzivno voce sa južne hemisfere. Moja mama me je naucila da voce ne treba jesti mnogo cesto, jer izaziva hiper-vitaminozu i bubuljice. Kupljeni su osveživaci za wc.
Uparadio se i moj otac. Od prijatelja je pozajmio kopiju "seiko" sata, promenio potkošulju nakon pet, a okupao se nakon deset dana. Oprao je zube. Mama se naljutila na njega, jer prljavštinu koju je za sobom ostavio u kadi nije mogla oprati obicnim 'vimom', pa je morala pozajmiti specijalni americki kojim peru prekookeanske brodove. Nakon pranja zuba, otekle su mu usne, jer je koža reagovala na prisustvo strane supstance kao što su fluor i soda bikarbona. Obukao je crno odelo koje je nosio na mom krštenju, plus braon carape, plus crne mokasine, plus braon kravata. Nije hteo da stavi dezodorans, jer samo pederi mirišu.
Frižider napunjen do vrha. Na zid dnevne sobe okacena fotografija cele porodice, svi nasmejani i srecni. Sa polica sklonjeno kinesko veštacko cvece u kineskim plasticnim vazama u špajz, a od komšija doneto nekoliko kompleta knjiga: Tolstoj, Šolohov, Dostojevski, Andric, Selimovic, Ducic, Desanka Maksimovic, Momo Kapor... Na stocicu pored kreveta, nehajno bacene misli Šopenhauera, Nicea i Prusta. Sve oko 500 listova. Iz dnevne sobe sklonjena tatina diploma sa "slaninijade 1998.", osvojena za najbrže pojedenu kobasicu obima 12 cm i dužine 38 cm, tešku 200 grama. Pojeo ju je za 7 sekundi.
Pored kasetofona poslagane komšinicine kasete: Pavaroti, Debisi (u izvoðenju mladog Norvežanina Olafa Gunarsona), Klajderman, Stefan Milenkovic. Njihove kasete sklonjene u špajz: Nada Obric, Beki Bekic, Novica Uroševic - ujka Nole, Lepa Brena... A za kraj prijatne veceri pripremljen album sa fotografijama naše kuce, na našem placu, blizu naše njive. Fotografije su pravljene iz takvog ugla da kuca izgleda kao da ima 120, a ne 40 kvadrata, a dvorište i njiva iza njega izgledaju kao dva fudbalska terena, a velicine su odbojkaškog. Naš kucni pas-mešanac, Milutin, poslat je na selo, a od komšija pozajmljena persijska macka i egzoticni kanarinac ogromnog kljuna i neprirodno buljavih ociju.
I zaista bi mi obezbedili svadbu, da prijatelji nisu otkazali posetu, prasila im se ljubimica, inace šampion sela u kilaži.
Nije važno, neki drugi put.
-
mojgrad
#10 Re: Moji i njeni roditelji
Upoznali su se na par nedelja pred vjencanje..
Meni je bitnije da smo nas dvoje (moj muz i ja) dovoljno daleko od roditelja kako mojih tako njegovih, jer uplitanje u nase zivote je onda manje vjerovatno.
A oni .. neka se medjusobno druze
Meni je bitnije da smo nas dvoje (moj muz i ja) dovoljno daleko od roditelja kako mojih tako njegovih, jer uplitanje u nase zivote je onda manje vjerovatno.
A oni .. neka se medjusobno druze
- janje_
#11 Re: Moji i njeni roditelji
nasi roditelji su se upoznali jos dok smo bili momak i cura, jednom prilikom kad su nas pratili na more..
poslije toga se nisu vidjeli do svadbe.. a poslije svadbe se posjecuju (proslu subotu su zajedno sijelili) i nako, fino se slazu, smiju, zezaju, jedu u otkosima, a otac i punac se redovno zaliju rakijom, pa spricerom, pa onda presijeku pivom, i onda ih ja vozim u hitnu..
salim se ovo za hitnu..
poslije toga se nisu vidjeli do svadbe.. a poslije svadbe se posjecuju (proslu subotu su zajedno sijelili) i nako, fino se slazu, smiju, zezaju, jedu u otkosima, a otac i punac se redovno zaliju rakijom, pa spricerom, pa onda presijeku pivom, i onda ih ja vozim u hitnu..
salim se ovo za hitnu..
-
Meyrem
#12 Re: Moji i njeni roditelji
Ma nista, uopce me ne zanima da se poznaju. Jednom je jedan lik sa kojim sam hodala
ispricao svojoj mami kako se zove njegova djevojka, onda je mama svom kolegi
s posla ispricala s kim hoda njen sin, a onda je taj kolega to priopcio mom tati.
Toj mami to nije bilo dovoljno pa je jednom dosla kod mog tate da se predstavi
da je ona mama od X.Y.
ispricao svojoj mami kako se zove njegova djevojka, onda je mama svom kolegi
s posla ispricala s kim hoda njen sin, a onda je taj kolega to priopcio mom tati.
Toj mami to nije bilo dovoljno pa je jednom dosla kod mog tate da se predstavi
da je ona mama od X.Y.
- neprilagodjena
#13 Re: Moji i njeni roditelji
alphonse kauders wrote:Zanima me da li su se vaši i roditelji od djevojke/momka ikada sreli (osim na vjenčanju, ako ste vjenčani;)) i da li održavaju ikakve međusobne odnose.
Pa morali su da se upoznaju
Samo nazalost primjetila sam da se moja mama i mama mog muza nesto naticu
Koja je bolja i u cemu
Moja mama nema dlake na jeziku i sve odjednom kaze a od muza mama sve fina i fina a podhebaje
ocevi su se dobro slagali samo njih dvije uhhhh
Bice rata