Moje (ne)iskustvo kao Au Pair u Njemackoj

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Billy The Pljuc

#351 Re: Moje (ne)iskustvo kao Au Pair u Njemackoj

Post by Billy The Pljuc »

insomnia78 wrote:https://r.tapatalk.com/shareLink?url=ht ... are_type=t

Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Hvala insomnia, :thumbup: .
dobojlija81

#352 Re: Moje (ne)iskustvo kao Au Pair u Njemackoj

Post by dobojlija81 »

i vi haman u kreditima gore nego mi ovdje :D
biscanka2

#353 Re: Moje (ne)iskustvo kao Au Pair u Njemackoj

Post by biscanka2 »

dobojlija81 wrote:gle dijaspore sto se upalila ko da je iz svog dzepa dala curi 200000 eura

bgm ja bi samo kod bišćanke otišao raditi šta :kiss:

jel bio zviz and hrle, kakvo je njihovo misljenje o ovoj situaciji :D
Vidi,vidi, al krv vuce -iz tvog regiona,rahmetli otac bio. :hm: :kiss:
WinnieThePooh

#354 Re: Moje (ne)iskustvo kao Au Pair u Njemackoj

Post by WinnieThePooh »

dobojlija81 wrote:i vi haman u kreditima gore nego mi ovdje :D

ovo cure kad procitaju,nije samo da ce se prepasti da odu negdje nego ce se prepasti sopstvenog naroda
kod njega se jede natprosjecno- 600 eura on,600 eura zena,600 eura dadilja,dijete nekih 300-400
jedu kavijar,svarcvald tortu svaki dan
Mutivoda

#355 Re: Moje (ne)iskustvo kao Au Pair u Njemackoj

Post by Mutivoda »

što se tiče teme.
drugarica (poznanica) išla u Ameriku prije nekoliko godina. čuvala malca od 5-6 godina. On je išao u školu/obdanište, nemam pojma gdje, njeno je bilo da ga odvuče, dovuče, i čuva poslije toga, jer su mu roditelji radili duže. i ona je išla neku školu/kurseve dok je on bio odsutan.
ispočetka je htjela pobjeći, kasnije joj super bilo, i kaže da bi opet išla. zaradila sebi nekog džeparca. ostala u dobrim odnosima s tom porodicom, redovno se čuju.
al' fkt ono, moraš biti i dobro psihički spreman na to. ne očekivat balone, vatromet, ležanje i tipkanje po fejzbuku dok dijete sjedi mirno, gleda tv.
naravno da nije predviđeno kao izrabljivanje 24 sata dnevno, al' nije to ni posao posao.
meteorit135531

#356 Re: Moje (ne)iskustvo kao Au Pair u Njemackoj

Post by meteorit135531 »

Za postavljacicu teme.. Šta si ti zapravo , očekivala ?
Djevojke , ti si iz Bosne i Hercegovine. Ti si Auslander i za Nijemce si uvijek, i uvijek ćeš ostati , samo stranac. Oni nisu dužni da tebe posmatraju kao osobu sa kojom trebaju graditi bliske odnose i relacije. Ti si za njih obični radnik. Mislim , što si točno očekivala ? Da ćeš preko Au Pair programa sebi osigurati stalni boravak i novi život u Njemačkoj ? Da ćeš od 300 EUR moći živjeti i usparati novaca?
Znaš za razliku od Bosne i Balkana , Njemačka je zemlja zakona. Ako si imala neke nejasnoće ili eventualne pritužbe , vjerojatno si imala nekoga zaduženog da ti pomogne. I ko bi ti i pomogao , samo da si potražila pomoć. Zakon u Njemačkoj se mora postovati. Samo si imala pogrešne pretpostavke od čitavog programa. I imala si ogromnu sreću da si radila sa Švabama, a ne sa našim ljudima. Jel ti uopće znaš da je zlatno pravilo u dijaspori da izbjegavaš poslovni odnos sa našim ljudima? Sa ljudima sa Balkana.. Jer imamo tako pokvaren mentalitet , i da nije samo jedna uzaludna floskula i napomena, nego je to i zaista tako. Ako posmatras situaciju u Bosni , shvatiš da ovdje ima radnika koji mjesecima rade bez PLATE! I nemaju se kome žaliti da se zaštite njihova prava. U Njemačkoj , slovo zakona je JEDNAKO za SVE! Druga stvar , ako si očekivala da možeš iskoristiti sistem i Au Pair program kao način da udjes i ostaneš u Njemačkoj, pa si sad blago razočarana.. Vjeruj mi , Svabe znaju Šta rade , i Šta im treba. I Šta cijene. Cijene znanje i stručnost. Kvalifikacije. Dobar hirurg je vise poštovan i cijenjen, nego neki najpoznatiji fudbaler ili neka famozna manekenka. Bez obzira na zemlju porijekla. Jedina stvar koja te može izvaditi iz Bosne , je obrazovanje. Oprosti , ali ma ovaj način ti si samo jedan obični irget, potrošna i lako zamjenjiva roba. Nisi uopće imala bilo kakve kvalifikacije , ni neophodno znanje i obrazovanje , da bi očekivala neko uvažavanje i poštovanje. Samo ti kažem , trebala si čuvati dijete iz bosanske porodice , nabili bi ti komplekse do kraja života od kojih bi se teško oporavila. U velikoj većini slučajeva je tako. Na zapadu se jedino cijeni škola. Ako si željela da se dokopas Njemačke , trebala si tražiti druge načine. Ja sam i dalje mišljenja da kad bi liberalizovali tržište rada za BIH da ovdje nitko ne bi ostao .
Kad kod negdje na nekom oglasniku pročitam da traže radnike iz BIH za rad u inostranstvu, odmah se ospem. Jer svi ti poslovi su zapravo , moderno ropstvo. Kruzeri, njegovanje , sve što je nama dostupno je zato što ni u ludilu oni to ne žele da rade. Mi smo takva država da moramo bukvalno moliti da radimo kao robovi. I niti sretni zbog toga.To svakako možemo zaslužiti našoj državi , pa nas zbog toga toliko cijene vani. Nema drugog načina , ako nemaš jako obrazovanje , nego da ideš onom mudrolijom. Udaj se. Traži tako vizu za budućnost. Nemaš drugog načina. Njihov sistem ne možeš prevariti. Ove naše izbjeglice sto su otišle tamo za vrijeme rata, to je bio način da ostanes. Više toga nema , jedini način je udaja , ako je namjera da ideš odavde. Ja ih znam barem deset. Deset cura koje su tamo otišle. Jedna se udala za Nijemca , na engleskom pričali i komunicirali..
To se vise i ne krije , sad je to masovna pojava .

Ovo posmatraj kao jedno vise iskustvo , i shvati da Zapad nije bas toliko idealan kakvim se predstavlja.
insomnia78

#357 Re: Moje (ne)iskustvo kao Au Pair u Njemackoj

Post by insomnia78 »

De ba odvadi malo
512MB

#358 Re: Moje (ne)iskustvo kao Au Pair u Njemackoj

Post by 512MB »

Al ga nareda
JedanOdBraceMorica

#359 Re: Moje (ne)iskustvo kao Au Pair u Njemackoj

Post by JedanOdBraceMorica »

Cuj udaj se, kao da se lako udati danas, Evropa puna ljepotica iz svih krajeva svijeta, da biras... Cak i oni fiktivni brakovi sa dzuturumima nisu sta su bili, i dzuturum hoce da ga tetosi neka bujna, kad vec moze da bira :izet: Tih 10 sto su se udale su se vjerovatno udale za svoje rodjake
O'zone
Globalni moderator

#360 Re: Moje (ne)iskustvo kao Au Pair u Njemackoj

Post by O'zone »

Image
Niemand

#361 Re: Moje (ne)iskustvo kao Au Pair u Njemackoj

Post by Niemand »

Not fani.
O'zone
Globalni moderator

#362 Re: Moje (ne)iskustvo kao Au Pair u Njemackoj

Post by O'zone »

Niemand wrote:Not fani.
ejs :mrgreen:
WinnieThePooh

#363 Re: Moje (ne)iskustvo kao Au Pair u Njemackoj

Post by WinnieThePooh »

O'zone wrote:
sta ima O'zone,kakav si ko co'ek?
O'zone
Globalni moderator

#364 Re: Moje (ne)iskustvo kao Au Pair u Njemackoj

Post by O'zone »

WinnieThePooh wrote:
O'zone wrote:
sta ima O'zone,kakav si ko co'ek?
Nisam kloniran :mrgreen:

Haj sad fino i bez off-a. Tema može nekad nekome i zatrebat.
belfy

#365 Re: Moje (ne)iskustvo kao Au Pair u Njemackoj

Post by belfy »

O'zone wrote:Image
hebo te slika, sada trazim ima li gdje online da probam koju partiju, jer jos pamtim komboe za svakog borca... :twisted:
victom

#366 Re: Moje (ne)iskustvo kao Au Pair u Njemackoj

Post by victom »

poruka postavljačici temi:
hvala na podjeljenom iskustvu.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:49, edited 2 times in total.
aupairprogram

#367 Re: Moje (ne)iskustvo kao Au Pair u Njemackoj

Post by aupairprogram »

admid rece za moju temu da je REKLAMA (a moj je cilj bio da pomognem jer cure mogu same pronaci porodicu bez placanja agenciji)
**ja agencija nisam, ja sam au pair

al procitala sam post ove au pair
ima istine u ovom, sve zavisi kakva je porodica i nije ona jedina
svaka druga cura nazalost ima problema pa prmijeni porodicu.. njoj kapa dole kad je stisla zube i izdrzala
licno poznajem curu iz Bosne koja je promjenila 3 porodice

i sama sam imala dana kad sam htjela da uzmem kofer i preko vrata
i nije to samo sa ovim programom, to je u svakom poslu tako kad neko pomisli da moze da te psihicki maltretira
Post Reply